2016-10-13 12:09:45

Х Міжнародний авіакосмічний салон "Авіасвіт-ХХІ" відвідав Голова ФПУ Григорій Осовий

12 жовтня Голова ФПУ Григорій Осовий та голова Профспілки авіабудівників України Ярема Жугаєвич взяли участь у роботі Х Міжнародного авіакосмічного салону "Авіасвіт-ХХІ", що відбувається в Києві. 

2016-10-13 11:09:33

З Днем захисника України!

Дорогі краяни!

Щиросердечно вітаю Вас із Днем захисника України – святом, що увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії. Ви – наші захисники, опора держави. Спокій наших домівок, спокій близьких – у ваших надійних, сильних руках. Особливо це стосується воїнів, які перебувають у зоні воєнних дій на Донбасі, зі зброєю в руках захищають незалежність нашої Вітчизни від зазіхань сепаратистів та російських найманців.

У це світле свято бажаю Вам родинного щастя, сімейного затишку, козацького здоров’я, невичерпної енергії і миру!

З повагою, Голова

Ради профспілок області

Ігор Басюк

2016-10-12 13:59:27

За ініціативи профспілок буде перевірено обґрунтованість тарифів на тепло

На засіданні Уряду голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий поінформував Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, що робота за його дорученням, даним після Всеукраїнської акції протесту профспілок у липні ц.р., виконується незадовільно. Це створює підґрунтя для продовження профспілками акцій протесту і Президія ФПУ на своєму засіданні 30 вересня ц.р. вже ухвалила таке рішення.

2016-10-12 10:53:19

17 жовтня в Івано-Франківську відбудеться масова акція протесту

17 жовтня в Міжнародний день боротьби з бідністю Рада профспілок області проводить в Івано-Франківську масову акцію протесту. Її учасники мають намір висловити категоричний протест проти рішень Уряду України щодо підвищення ціни на газ для населення, тарифів на гарячу воду та опалення, електроенергію. Обурення громадян викликає відверте ігнорування владою їх законних прав при вирішенні вкрай важливих питань соціальної політики.

2016-10-11 13:56:29

Про загальнообов’язкове державне медичне соціальне страхування

У липні ц.р. народними депутатами України подано до Верховної Ради три законопроекти про впровадження загальнообов’язкового медичного соціального страхування: реєстр. № 4981 (н.д. Денісова Л.Л. на інші), реєстр. № 4981-1 (н.д. Мусій О.С.), реєстр. № 4981-2 (н.д. Богомолець О.В.).

Спільним представницьким органом об'єднань профспілок розглянуто зазначені законопроекти і відповідні висновки було надіслано до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення.

2016-10-10 14:37:17

У Всесвітній день дій за гідну працю профспілки провели інформаційне пікетування Верховної Ради та Кабміну

Профспілки України щорічно 7 жовтня разом зі своїми побратимами з інших країн відзначають Всесвітній день дій за гідну працю. З нагоди цієї дати в Києві Федерація профспілок України виставила інформаційні пікети біля центральних органів виконавчої влади. Мета – привернути увагу урядових структур до проблем гідної праці в Україні, інформування широкої громадськості про вимоги і дії профспілок.

2016-10-07 09:45:10

З Днем юриста!

Шановні спілчани, працівники юридичної сфери!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого професійного свята – Дня юриста!

Зі здобуттям незалежності України професія юриста стає все більш вагомою і необхідною. Ваш вибір професії – це вибір шляху відповідальності, справедливості, відданості, цілеспрямованості. Адже забезпечення прав та свобод кожного громадянина, розбудова демократичного правового суспільства залежать саме від Вас – суддів, адвокатів, нотаріусів, юрист-консультантів. Тож нехай Ваші професійні зусилля будуть винагородженні повагою і довірою громадян, впевненістю у надійному і справедливому захисті Закону і Права, честі та свободи людини.

У день Вашого професійного свята бажаю плідної роботи та подальших успіхів у зміцненні законності, підвищенні правової культури суспільства, посиленні соціального захисту громадян. Зичу міцного здоров’я, життєвих гараздів, невичерпної енергії, успіхів у благородній справі утвердження ідей верховенства права, справедливості, гуманності і добра.

З Днем юриста!

З повагою, Голова

Ради профспілок області

Ігор Басюк

2016-10-06 11:53:12

Вимоги нафтовиків – почуто

В трудових колективах приватного акціонерного товариства «Укрнафта», зокрема й на підприємствах області НГВУ «Надвірнанафтогаз» і «Долинанафтогаз», тривалий час спостерігається соціальна напруга. Трудівники активно борються за дотримання своїх конституційних прав на працю та гідну її оплату. Нещодавно понад двісті працівників виробничих підприємств Товариства з різних регіонів України за підтримки профспілок провели пікетування головного офісу ПАТ «Укрнафта».

2016-10-04 16:13:23

Звернення Президії Федерації профспілок України з нагоди відзначення Всесвітнього дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю

Щорічно 7 жовтня світова та українська спільнота відзначають Всесвітній день дій за гідну працю, встановлений в 2008 році за ініціативою Міжнародної конфедерації профспілок.

У цей день трудящі всього світу за підтримки державних органів влади проводять заходи, спрямовані на популяризацію гідної (високопродуктивної) праці, яка гарантує належний рівень оплати в умовах свободи та недискримінації, як основи достойного соціально-економічного розвитку держави. Ці та інші принципи закріплені у загальній програмі Міжнародної організації праці «Гідна праця для всіх», прийнятій ще у 1999 році.

2016-10-04 16:01:38

Профспілкова молодь визначила пріоритети діяльності

6 жовтня в Києві відбулось засідання Молодіжної ради ФПУ, на якому заслухано звіт про діяльність виконкому Ради за останній рік та визначено пріоритетні дії профспілкових молодіжних організацій щодо виконання резолюції VII з’їзду ФПУ «Молодь – майбутнє профспілок».