2016-10-04 14:51:00

Проведено тристоронні переговори щодо осучаснення страхових виплат та підвищення мінімального розміру допомоги по безробіттю

На виконання пункту 2.94 Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні 28 вересня 2016 року в Міністерстві соціальної політики України відбулись консультації щодо відновлення щорічного (з 1 березня) перерахунку щомісячних страхових виплат для потерпілих на виробництві та можливості підвищення мінімального розміру допомоги по безробіттю для застрахованих осіб.

2016-10-03 16:47:28

ПРЕЗИДІЯ ФПУ. Час вимагає рішучих та ефективних дій

В сучасних складних політичних та соціально-економічних умовах значно зростає роль профспілок як найбільш ефективного представника законних прав та інтересів працюючої людини, який неухильно відстоює принципи соціальної справедливості, відповідальності влади та роботодавців перед працівниками. Тому сьогодні на професійні спілки та їх актив покладають свої сподівання та очікування вирішення найактуальніших та гострих проблем мільйони членів профспілок, простих громадян України. Про це говорили учасники засідання Президії Федерації профспілок України, що відбулось 30 вересня у Києві. Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. В заході також взяли участь Міністр соціальної політики України Андрій Рева, Уповноважений Верховної Раді з прав людини Валерія Лутковська, Голова НСПП Олександр Окіс, народні депутати України, заступники Голови ФПУ Євген Драп’ятий, Володимир Саєнко, Олександр Шубін.

2016-09-30 15:34:13

З Днем працівників освіти!

Шановні спілчани!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого професійного свята – Дня працівників освіти!

У нинішній непростий час на плечі освітян лягає відповідальність за навчальний процес молодого покоління українців, виховання здорової української нації. Та попри всі негаразди, свій обов’язок Ви виконуєте гідно, завжди були і залишаєтесь головним світочем у житті дитини, даруючи їй тепло свого серця, скарби своїх знань. Хай засіяна невтомною працею освітянська нива Прикарпаття врожаїться новими талантами, яскравими особистостями та визначними перемогами й здобутками в житті, а слово вчителя, педагога, освітянина завжди буде святим і чистим на землі.

У день Вашого професійного свята щиро дякую Вам за добросовісне служіння обраній справі, невтомний творчий пошук, самовідданість, високий професіоналізм та життєву мудрість.

Зі святом Вас, дорогі освітяни!

З повагою, Голова

Ради профспілок області

Ігор Басюк

2016-09-30 10:07:28

Працівники Бурштинської ТЕС вимагають достойної оплати праці і соціального захисту

29 вересня на території Бурштинської теплоелектростанції відбулася акція протесту. В ній взяло участь кілька сотень працівників, які виступають за достойну оплату праці та виконання соціальних зобов’язань перед ними та членами їхніх сімей.

2016-09-29 17:11:06

«Я сила. Я воля. Я дух»

Під таким девізом 17 вересня в Буковелі відбувся унікальний проект «Гонка Нації» – комплекс забігів з перешкодами на витривалість. У змаганнях, що проходили на спеціально облаштованих трасах, взяло участь 1200 здорових тілом і духом українців.

2016-09-26 17:01:07

Активний профком – успішний університет

Сайт Ради профспілок області вже знайомив читачів з результатами роботи Первинної профспілкової організації студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Нині розповідаємо про здобутки студентської первинки іншого провідного вузу Прикарпаття – Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Голова профкому Микола Слуценко радо поділився з нами цією інформацією.

2016-09-23 17:10:24

Мінфін презентував проект Держбюджету-2017 профспілкам і роботодавцям

23 вересня ц.р. у Міністерстві фінансів України відбулась презентація проекту Державного бюджету України на 2017 рік для представників профспілок і роботодавців.

2016-09-23 13:41:22

Президент США Барак Обама: Ми повинні працювати разом

Ми повинні працювати разом, щоб вигодами від глобальної інтеграції широко користувалися, а диспропорції - економічні, політичні та культурні, які викликає така інтеграція, адекватно вирішувалися. Це не місце для розробки детального політичного плану, але дозвольте мені в загальних рисах описати ті сфери, де, на мою думку, ми повинні краще працювати разом.

2016-09-21 17:12:06

Ігор Хомишин: Проблеми господарства завжди перебувають у полі зору профспілки

Івано-Франківщина належить до найбільш лісистих регіонів України. 41 % її території займають ліси, які відіграють важливу роль в економіці, збереженні природного балансу краю. 2,8 тисяч працівників постійно дбають про вирощування лісових насаджень, їх догляд і збереження. Про нагальні турботи трудівників галузі ведемо розмову з головою обласної організації профспілки працівників лісового господарства Ігорем Хомишиним.

2016-09-21 17:06:46

Нафтовики пікетували головний офіс ПАТ «Укрнафта» і Державну службу геології і надр України

15 вересня понад 200 представників трудових колективів підрозділів ПАТ «Укрнафта» з різних регіонів України за підтримки Укрнафтогазпрофспілки провели пікетування головного офісу ПАТ «Укрнафта».