2016-09-21 13:04:07

Григорій Осовий взяв участь у роботі Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС

20 вересня у Верховній Раді України відбулося четверте засідання Парламентського комітету асоціації між Україною та Євросоюзом (ПКА), у якому взяли участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий як Співголова  і координатор української частини Платформи громадянського суспільства між Україною та ЄС, Альфредас Йонушка - член Європейського економічно-соціального комітету, Співголова ПГС Україна – ЄС від сторони ЄС, Василь Андреєв – член української частини ПГС та інші її представники від громадянського сектору.

2016-09-16 16:46:45

З Днем працівника лісу!

ШАНОВНІ СПІЛЧАНИ, ПРАЦІВНИКИ ЛІСОВОГО ГОСПОДАРСТВА ОБЛАСТІ!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого професійного свята – Дня працівника лісу.

Охорона лісу як безцінного дару природи – високе покликання працівників лісового господарства. Щоденна праця в усі пори року, за будь-якої погоди покликана примножувати зелене багатство країни, забезпечувати екологічну безпеку людей, гармонію суспільства і природи. Спрямовуючи зусилля на зміцнення лісового фонду України, лісівники Прикарпаття вносять вагомий внесок у захист земельних угідь та поліпшення стану довкілля, забезпечують потреби суспільства у різноманітній лісовій продукції.

Бажаю всім лісівникам області міцного здоров'я, родинного благополуччя та вагомих трудових досягнень!

 

 

З повагою, Голова

Ради профспілок області

Ігор Басюк

2016-09-16 12:41:00

Профспілки – ОБСЄ: конструктивний діалог

15 вересня в приміщенні Ради профспілок області відбулася зустріч керівництва ради з представниками моніторингової місії ОБСЄ Джеймсом Хантом і Андреасом Сампсоном, які вивчають думку громадськості щодо стану оплати праці в області.

2016-09-15 09:22:01

Генеральна угода — справедливий розподіл результатів праці між державою, працівниками та бізнесом

Підписання Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016–2017 роки, що відбулося 23 серпня 2016 року, — знакова подія для України.

Одним із підписантів цього документа був голова Федерації професійних спілок України Григорій Осовий, до якого ми й звернулися з проханням прокоментувати щойно підписаний документ.

2016-09-15 09:06:48

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Негайно обговорити найгостріші проблеми нафтопереробної галузі та визначити шляхи їх вирішення!

Центральна рада Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України повторно звернулась до Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика у зв’язку з невиконанням з боку Міненерговугілля пункту 5 Протокольного доручення за підсумками наради, що відбулася у Міненерговугілля 16 червня 2016 року з представниками галузевих всеукраїнських профспілок та об’єднань організацій роботодавців з питання презентації Плану пріоритетних дій Уряду на 2016 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України в частині пріоритетних напрямів діяльності паливно-енергетичного комплексу. 

2016-09-14 15:17:05

Оновлено склад Профспілкової асоціації молодих сільських голів Прикарпаття

9 вересня 2016 року за сприяння обласної державної адміністрації та обласної ради відбулось чергове засідання Профспілкової асоціації молодих сільських голів Прикарпаття, яка створена та функціонує при обласній організації профспілки працівників державних установ з грудня 2008 року.

2016-09-09 16:13:41

З професійним святом, нафтовики!

ШАНОВНІ СПІЛЧАНИ, ПРАЦІВНИКИ НАФТОГАЗОВОЇ ТА НАФТОПЕРЕРОБНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди вашого професійного свята!

Ви працюєте в одній з провідних галузей української економіки. Вам ми завдячуємо теплом у наших оселях, від вас залежить стабільна робота всієї вітчизняної промисловості, енергетична безпека країни. Вдячний вам за високий професіоналізм, самовідданість і патріотизм, проявлені в період економічної кризи, коли в максимально стислі строки вам доводиться забезпечувати належне постачання природного газу споживачам. 

Переконаний, що нафтовики, газовики та нафтопереробники області й надалі докладатимуть максимум зусиль для розвитку такої життєво важливої для держави галузі, робитимуть значний внесок у відродження національної економіки та зростання добробуту українського народу. 
Бажаю міцного здоров'я, достатку, творчої наснаги й життєдайної енергії, нових трудових звершень на професійній ниві!

 

З повагою,

Голова Ради профспілок області

Ігор Басюк

2016-09-09 15:22:52

Конституційне право на працю у полі зору профспілкового активу

Без праці, без успіхів у ній свята не буває. Адже результати виробництва стають успішними при належно створених умовах працівникам, що гарантують їм безпеку та охорону праці. З цього приводу варто вкотре відзначити виробничий та соціально-побутовий стан, рівень техніки безпеки та охорони праці для нафтовидобувників Микуличинського родовища (начальник цеху № 1 Володимир Зима, майстер Богдан Григораш, голова цехового комітету Вікторія Савка), що є взірцем для реконструкції вахтових містечок Синячки, Довбушанки... У цьому напрямку виробничого процесу відбулися позитивні зрушення у цеху капітального та підземного ремонту свердловин (начальник Андрій Камінь, голова цехкому Галина Соць).

2016-09-09 14:09:15

Формула щастя до професійного свята від Тетяни Сульженко

11 вересня українські нафтовики та газовики відзначають своє професійне свято. З цього приводу ми поспілкувалися з головою Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників нафтової і газової промисловості Тетяною Сульженко.

2016-09-08 14:20:49

В області 170 осіб довели своє право на дострокове призначення пенсії

У головному управлінні Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області відбулося чергове (14 з початку року) засідання комісії з питань підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугою років. На ньому розглянуто 36 заяв осіб, які претендують на призначення таких видів пенсії. Всі заяви задоволено (29 – повністю, 7 – частково).

Всього з початку року було подано та розглянуто 173 заяви. З них 149 особам право на пільгове пенсійне забезпечення підтверджено повністю, 20 особам – частково, і тільки трьом відмовлено.