2016-07-04 17:17:56

Про ситуацію в профтехосвіті

Федерація профспілок України поділяє і підтримує позицію Ради профспілок Івано-Франківської області щодо захисту прав та інтересів членів профспілок – працівників і учнів закладів профтехосвіти та збереження системи професійної освіти й відновлення її фінансування, про що отримано відповідного листа.

2016-07-04 15:22:52

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФЕСІЙНИХ СПІЛОК УКРАЇНИ АНОНСУЄ

6 липня ц.р. відбудеться Всеукраїнський марш протесту і пікетування та мітинги біля Кабінету Міністрів і Верховної Ради України у зв’язку з шоковим підвищенням ціни на газ і комунальних тарифів.

2016-07-04 14:42:33

Ярема Жугаєвич: Головна мета Профспілки авіабудівників України – збереження вітчизняного авіапрому

Авіабудування – високоінтелектуальна праця. Процес розробки і будівництва літаків надзвичайно складний, у ньому задіяні тисячі висококваліфікованих спеціалістів, сотні різних трудових колективів, на плечі котрих покладена відповідальність за людські життя, адже незначна помилка або прорахунок можуть стати фатальними.

З авіаційною галуззю пов'язаний і наш краянин, уродженець села Серафинці Городенківського району Ярема Жугаєвич. У 1991 році він виступив ініціатором утворення Професійної спілки авіабудівників України і всі ці роки незмінно її очолює. Під його керівництвом Профспілка виконала свою основну мету – сприяла збереженню авіаційної промисловості України як галузі, виведенню її на пріоритетні позиції у народному господарстві України. Діяльність Жугаєвича Я.В. як лідера Профспілки направлена на розвиток соціального партнерства з роботодавцями та органами державної влади, на забезпечення прав і соціального захисту трудящих шляхом переговорів і угод, конструктивного діалогу. За його безпосередньою участю і наполегливістю в галузі відпрацьовані і діють механізми щорічного укладення Галузевих Угод і колективних договорів, щоквартального аналізу та підведення підсумків соціально-економічної діяльності підприємств. Через колективні договори на підприємствах реалізуються додаткові соціальні пільги та гарантії для працівників. Тим самим Профспілці вдається вирішувати багато соціально-економічних проблем у трудових колективах, уникаючи конфліктів і соціальної напруги.

Нині Ярема Жугаєвич – наш співрозмовник.

 

2016-07-01 10:50:16

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Головний пріоритет – захист прав людини праці

29 червня повноважна делегація Федерації профспілок України на чолі з Головою СПО об’єднань профспілок, Головою ФПУ Григорієм Осовим провела робочу зустріч у Федерації роботодавців України. 

2016-06-27 12:21:08

До Всеукраїнської акції протесту – готуйсь!

На засіданні Президії Федерації профспілок України 8 червня 2016 року обговорено питання про першочергові дії профспілок у зв’язку з шоковим підвищенням цін і тарифів. Велику соціальну напругу в громадян країни викликало рішення Уряду від 27.04.2016 р. № 315, відповідно до якого з 1 травня поточного року встановлено ціну на газ для населення відразу на ринковому рівні – 6879 грн. за 1000 куб. м. та скасовано норму про споживання населенням газу за пільговою ціною.

2016-06-22 16:29:13

Укладено угоду про співпрацю між Федерацією профспілок України і Державною службою України з питань праці

22 червня під час засідання Президії ФПУ підписано угоду про співпрацю між Федерацією профспілок України і Державною службою України з питань праці.

2016-06-21 17:54:44

Отримувати пенсії внутрішньо переміщені особи зможуть тільки в Ощадбанку

Всі внутрішньо переміщені особи, які проживають на території Івано-Франківської області, з 1 липня 2016 року будуть отримувати пенсії виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв ПАТ «Державний ощадний банк України», повідомила начальник головного управління Пенсійного фонду України в області  Надія Павлюк.

2016-06-15 14:29:49

Висвітлити «тінь» у торгівлі спробували на Коломийщині

     В рамках інформаційної кампанії органів Пенсійного фонду України на Івано-Франківщині, спрямованої на легалізацію зайнятості населення, працівники   Коломийського об’єднаного управління ПФУ провели флешмоб на тему: «Зарплата «в конверті» – втрачена пенсія!»

2016-06-15 12:00:27

Про звернення Федерації профспілок України до НКРЕКП

ФПУ звернулася до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо зміни тарифів на послуги опалення та постачання гарячої води для потреб населення.

2016-06-07 14:41:43

ПРОБЛЕМАМ МОЛОДІ - УВАГА ПРОФСПІЛОК

Нині  в органах державної влади і місцевого самоврядування Івано-Франківської області третину працівників складає молодь – віком до 35 років.Тому обласний комітет профспілки багато уваги приділяє роботі з молоддю.