2016-04-28 08:57:15

Як бюджет поповнити "тінню"?

На черговій нараді головного управління Пенсійного фонду України в області йшлося про резерви наповнення бюджету Фонду як гарантії забезпечення пенсійних виплат краянам.

Одним з найважливіших було названо легалізацію зайнятості та заробітної плати в нашому краю. В.о. начальника головного управління Фонду Валерій Семанишин означив основні шляхи аналізу інформації, якою володіє Пенсійний фонд, та виявлення порушень звітності про сплату страхових внесків, від яких і залежить рівень нарахування пенсії.

2016-04-27 10:38:35

ПОЧАЛОСЯ "ВЕЛИКЕ ПЕРЕМАНЮВАННЯ" ПРОФСПІЛЧАН

Це питання розглянуто на президії Ради профспілок області та прийнято рішення: звернутися до Голови ФПУ з відповідним Листом:" Про  втручання п.Волинця М.Я. в статутну діяльність членських організацій ФПУ". 

2016-04-26 15:38:39

ПРОБЛЕМИ ПРОФТЕХОСВІТИ В ПОЛІ ЗОРУ ПРОФСПІЛОК

Відбулося спільне засідання президії Ради профспілок Івано-Франківської області та департаменту науки, освіти і молодіжної політики облдержадміністрації. Розглянуто питання «Про стан фінансування та перспективи розвитку професійно-технічної освіти в області». На це зібрання були запрошені директори та голови профкомів 20-и професійно-технічних училищ  та 4 –ох коледжів Прикарпаття, де навчаються близько 10 тисяч учнів.

2016-04-26 09:31:34

Прикарпатцям боргують 6,6 мільйонів гривень заробітної плати

В Івано-Франківську під головуванням заступника директора департаменту соціальної політики – начальника управління праці Ярослави Ульванської проведено чергове засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

2016-04-26 09:13:59

Екологічний тиждень "Молодь і довкілля"

Є на історико-географічній карті України територія, яка стала болючою раною не тільки нашої держави, а й всієї Європи. З’явилась мертва зона 26 квітня 1986 року, коли глибокої ночі на одній з найпередовіших радянських атомних станцій  - Чорнобильській, вибухнув четвертий реактор. Відбулася найбільша за всю історію використання «мирного атома» аварія, яка за оцінками світової спільноти, є найбільшою техногенною катастрофою ХХ ст. Більше мільйона людей взяли участь в гасінні пожежі на ЧАЕС, ліквідації радіоактивних ділянок, евакуації населення міст і сіл, а також спорудженні величезного «Саркофагу», що має захистити людство від подальших радіаційних небезпек. Частина рятувальників отримала величезні дози радіаційного випромінювання – в результаті їх здоров’я і життя стало під загрозою. Їм дали ім’я – “ліквідатори”.

2016-04-25 13:12:51

ЗВЕРНЕННЯ Президії Ради профспілок Івано-Франківської області у зв’язку з 30-ю річницею аварії на Чорнобильській АЕС

День 26 квітня 1986 року вписаний в історію тодішньої  Української  РСР, як дата  однієї з найбільших техногенних катастроф  ХХ століття -  аварії на Чорнобильській АЕС.  Радіоактивна хмара накрила не тільки Україну, Білорусь і Росію, але також Східну і Північну Європу. Та про масштаби трагедії світ дізнався лише через кілька діб…

2016-04-25 13:04:01

КРУГЛИЙ СТІЛ ПРОФОСВІТА ОБЛАСТІ: СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ, позиція профспілок

Голова Ради профспілок області Ігор Басюк, голова профспілкової організації Калуського вищого професійно-технічного училища №7 Василь Солюк, та голова профспілки студентів Івано-Франківського технічного університету нафти і газу Микола Слуценко взяли участь в «круглому столі» , який проведено в студії обласного телебачення «Галичина»,  де обговорили ситуацію в системі професійно-технічної освіти в області та Україні, дії профспілок у розв’язанні проблем, зумовлених тим, що фінансування закладів ПТО перекладено на місцеві бюджети.  Провела дискусію журналіст Юлія Юзьків. Головні тези з виступів учасників діалогу. 

2016-04-22 14:50:52

ЯКА ДОЛЯ СОЦІАЛЬНИХ ФОНДІВ?

ГОЛОВА КОМІТЕТУ  З ПИТАНЬ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ, ЗАЙНОСТІ ТА ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ Л,ДЕНІСОВА НАДІСЛАЛА ЛИСТА-ВІДПОВІДЬ ПРОФСПІЛКАМ В ОСОБІ Г, ОСОВОГО/

Так, Л.Денисова серед іншого повідомляє, що «Підтримуючи пропозицію профспілок щодо необхідності вивчення реальних шляхів фінансової стабілізації фондів та зміцнення соціального діалогу, Ваші пропозиції доведено до народних депутатів України – членів Комітету та будуть використані в роботі».

2016-04-21 13:34:03

Податок зменшився – і «тінь» зарплати теж

– Попри те, що розмір ставки єдиного соціального внеску зменшився майже на 58%, власні надходження коштів порівняно з таким же періодом минулого року досягли понад  65%, що засвідчило про збільшення загальних обсягів фонду оплати праці, –  заявила на брифінгу в головному управлінні Пенсійного фонду України в області  Ольга  Смеречанська,  начальник відділу платежів до пенсійної системи та захисту прав застрахованих осіб. –                        А це свідчить про позитивну тенденцію виходу заробітної плати з «тіні».

2016-04-21 11:21:23

ДІАЛОГ ПРОФСПІЛОК З ЧОРНОБИЛЬЦЯМИ

З нагоди 30-річчя техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС в м. Івано-Франківську відбулася зустріч членів президії Ради профспілок області з учасниками ліквідації аварії та переселенцями з чорнобильської зони. Цією категорією громадян  опікувалися профспілки Прикарпаття.