2016-03-22 15:23:29

Презентація книги Людмили Андріїшин, Олександри Брацюнь «Психологічний супровід та духовна опіка паліативного пацієнта».

Страждання і втрати, які супроводжують людське життя, проливають світло на світ людських обмежень і недосконалостей та відкривають простір для розвитку та утвердження таких цінностей, як людська солідарність, милосердя і безумовна любов. Саме любов, яка живиться з джерела віри і надії на Бога, приносить людині найбільше щастя та мир.

2016-03-22 15:01:04

«Президія обкому профспілки: вдосконалюємо форми роботи»

16 березня 2016 року відбулося виїзне засідання президії Івано-Франківського обласного комітету профспілки працівників державних установ в Богородчанському районі.

Відкрила засідання президії голова обкому профспілки Ніна Гушпіт. У своєму виступі  зупинилася на суспільно - політичній ситуації в країні, зазначила, що в умовах фінансової нестабільності в державі фактично ігнорується соціальний діалог з профспілками зі сторони  органів державної влади та роботодавців. На сьогодні країна знаходиться у стані військового конфлікту на її Сході, але перекладати увесь тягар тільки на плечі громадян, - неприпустимо! Вирішення проблем країни не може здійснюватися за рахунок  держслужбовців найнижчої ланки,  рядових працівників культури, охорони здоров’я, соціальної сфери, пенсіонерів. Непрозорими та незрозумілими є дії влади щодо підвищення цін на енергоносії, обкладання податками пенсій, збільшення пенсійного віку та інші антисоціальні заходи.

2016-03-21 15:29:36

НА ПРИКАРПАТТІ ПІДПИСАНО ТРИСТОРОННЮ ТЕРИТОРІАЛЬНУ УГОДУ

Після тривалих напрацювань, перемовин, консультацій  21 березня, напередодні VII з'їзду ФПУ,  підписано Територіальну Угоду між Івано-Франківською ОДА, Радою профспілок Івано-Франківської області та об’єднанням організацій роботодавців на 2016 рік.Текст Угоди містить ряд домовленостей щодо зростання рівня  середньої заробітної плати працюючих,  зменшення безробіття, покращення умов праці.

Підписанти документа зробили акцент на тому, що в  сучасних умовах питання соціальної злагоди має першорядне значення, а соціальний діалог є одним з головних чинників забезпечення  соціальної стабільності, запобігання соціальним конфліктам.  Територіальна Угода містить конкретні зобов’язання кожної зі Сторін-підписантів тп передбачає співпрацю місцевих органів виконавчої влади, організацій роботодавців з профспілковими організаціями в налагодженні дієвого контролю за дотриманням трудового законодавства, встановлює спільні зобов’язання сторін щодо ліквідації в області  заборгованість із заробітної плати, містить  заходи соціального захисту населення, зокрема, ветеранів праці, ветеранів і учасників АТО,. Чільне місце мають  також питання молодіжної політики, гендерної рівності.
 

2016-03-21 13:03:02

ПРО НАВЧАННЯ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ ТЕХНІЧНИХ ІНСПЕКТОРІВ ПРАЦІ ТА ІШИХ ПРЕДСТАВНИКІВ ПРОФСПІЛОК

Шановні колеги! Відповідно з Розпорядженням ФПУ від 14 березня 2016 року № 16 в період з 4 по 15 квітня 2016 року буде проведено навчання і перевірку знань з питань охорони праці технічних інспекторів праці та інших представників профспілок.

Навчання проходитиме на базі Академії праці, соціальних відносин та туризму ФПУ (далі АПСВ) за адресою: м.Київ, Велика окружна дорога, 3, третій поверх, ауд.307. Проїзд до станції метро «Теремки». Для формування навчальної групи просимо до 25 березня 2016 року надати Правовій та технічній інспекції праці апарату ФПУ заявку щодо технічних осіб, які потребують навчання за відповідною формою.Контактна особа з питань організації та проведення навчання : ГОРЮН ТЕТЯНА МИХАЙЛІВНА –головний спеціаліст –технічний інспектор праці.  Електронна адреса:goryun@fpsu.org.ua;  тел.  (044) 287-40-91; 066-834-27-99;

ВИТРАТИ НА ПРОВЕДЕННЯ НАВЧАННЯ ТА ХАРЧУВАННЯ ( КРІМ ВИХІДНИХ ДНІВ) – за рахунок ФПУ.

 

2016-03-18 08:54:17

ВІТАЄМО!!! учнів хореографічної школи м. Івано-Франківська з успішним виступом на міжнародному конкурсі ПРЕМ’ЄР-2016 (11-12 березня 2016р. м. Київ)

КЛАСИЧНИЙ  ТАНЕЦЬ   СОЛО : Могетич Ірина (варіація феї бузку)  І премія, Могетич Ірина (варіація з балету весталка), І премія, Каляндрук Марта (варіація коломбіни)    І премія

   Бєлоножкіна Анастасія (варіація з балету фея ляльок) ІІ премія, Стасько Ярина (варіація з балету раймонда), ІІ премія, Богак Юлія (па-де-труа з балету лебедине озеро)           ІІІ премія, Синкевич Софія (золоті пальці з бал. червоний мак)     ІІІ премія, Шевчук Ольга (гран – па класік)      дипломант

2016-03-17 09:55:36

ДО УВАГИ ПРОФАКТИВУ!

Центральний  комітет професійної спілки працівників будівництва і промисловості  повідомляє, що 18 березня в Києві в Жовтневому палаці об 11.00 год. відбудуться Всеукраїнські збори працівників професійно-технічної освіти. Серед питань, які виносяться на порядок денний - обговорення плану вступу у колективний трудовий спір із Урядом України та підготовка до загальнонаціонального страйку в разі не виконання вимог працівників в КТС. Після проведення зборів планується піша хода та пікет Адміністрації ПРезидента України з вимогою підписати законопроекти №3831-2 та №3830-3, які фактично не підписані і не ветовані. 

ВСІМ КЕРІВНИКАМ ЧЛЕНСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ФПУ!

2016-03-17 09:01:59

Профспілка АПК проти зубожіння села та нації

15 березня близько трьох тисяч аграріїв, фермерів та жителів сільських територій з різних регіонів України приїхали до Києва для участі у мітингу під стінами Верховної Ради України. Основна вимога мітингувальників – збереження спецрежиму ПДВ, додаткове – відставка уряду на чолі з Арсенієм Яценюком.

2016-03-14 11:53:27

ПРИМНОЖУВАТИ ДУХОВНІ НАДБАННЯ

Прогресивних змін в економіці, суспільному житті не варто очікувати без належного розвитку                  духовної сфери. Реалізація цього важливого завдання в значній мірі залежить від діяльності закладів культури. Наскільки ефективно працюють сьогодні клубні, бібліотечні установи, які проблеми вирішують? Про це кореспондент "Єдності" веде розмову з начальником управління культури, національностей і релігій облдержадміністрації Володимиром Федораком.

2016-03-14 11:47:33

ЛІЦЕНЗІЙНА ВАКХАНАЛІЯ

Так діє Держслужба геології і надр Украни .

НГВУ «Надвірнанафтогаз» -  одне з найбільших підприємств Івано-Франківщини, тривалий час лихоманить. А нещодавно тут відбулися емоційні багатолюдні збори адміністрації, профкому, представників трудового колективу управління, учасники яких висловили  тривогу за майбутнє нафтовидобування на теренах області і в Україні. Начальник НГВУ В.Чуприна, відкриваючи збори, повідомив про невтішну ситуацію, в якій опинилися нафтовики. Впродовж 10 років колектив управління добував вуглеводні на Битків-Бабчинському родовищі в Надвірнянському районі, що має річний дебіт 50 тис. тонн нафти та 27,5 млн. куб. газу. Проте, в липні торік Державна служба геології та надр України прийняла необгрунтоване рішення – не продовжила дію спеціального дозволу, що дає право добувати нафту і газ на цьому родовищі.  26 січня 2016 року під таку ж заборону на видобуток вуглеводнів потрапило і Лопушнянське родовище в Чернівецькій області. На їх обслуговуванні працює понад 200 працівників управління. Зупинка розробки цих родовищ означає запровадження роботи в режимі неповного дня або тижня, скорочення працівників та ще низку негараздів.

2016-03-14 11:44:16

ХРЕСТОВИЙ ПОХІД ПРОТИ "УКРНАФТИ"

Голови та члени профспілкових комітетів виробничих підрозділів ПАТ «Укрнафта» звернулися до Президента України П.О. Порошенка. У тексті Звернення йдеться, зокрема, про таке. Профспілкові організації публічного акціонерного товариства «Укрнафта», стратегічно важливе значення якого для безпеки та економіки держави визнане законодавством, звертаються до Вас, як до Гаранта цієї безпеки та останньої надії колективу на неупереджене вирішення вакханалії по відкликанню ліцензій та спецдозволів на користування надрами, яка руйнує найбільшу нафтовидобувну компанію України.