2016-03-09 11:45:20

Повертаючись до теми ДОЛИНЯНИ ВИГРАЛИ СВОЇ СУДОВІ СПРАВИ

У грудневому номері  газети «Єдність» ми розповіли про факти порушення законних прав та інтересів  працівників, які мали місце  в  НГВУ «Долинанафтогаз». Нагадаємо, що в одній з публікацій, а саме « У Долині «свої» закони, або Вагітність, як вирок» йшлося про те, що після трьох років роботи на посаді таксувальника була звільнена з роботи молода працівниця НГВУ У.Балабух, яка на час звільнення вже перебувала у відпустці у зв’язку з вагітністю і пологами.  На бік незаконно звільненої працівниці стала профспілка, яка окрім захисту її прав у суді, звернулася і до новопризначеного керівника ПАТ «Укрнафта» розглянути справу, та вникнути, що за «нелюбов» керувала адміністрацією при винесенні цього незаконного рішення.

2016-03-09 10:34:08

Проект постанови Кабінету Міністрів України щодо пенсії за віком на пільгових умовах викликав у профспілковому середовищі надзвичайне занепокоєння

В проекті із Списків №1 і №2 вилучено низку виробництв, професій та посад, зайнятість на яких, за результатами неодноразово проведеної атестації робочих місць, нині дає право на пенсійне забезпечення на пільгових умовах. При цьому, до проекту не надано жодних обґрунтувань, зокрема, підтвердження відсутності на таких робочих місцях несприятливих та шкідливих умов праці.

Це викликало неабияке занепокоєння у профспілковому середовищі.

2016-03-09 10:28:54

ДОВІДКА ПРО ПІДСУМКИ РОБОТИ АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗА 2015 РІК

У жовтні минулого року сесією обласної ради затверджено Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу та сільських територій області на 2016-2020 роки. Одним із пріоритетних напрямків програмою визначено тваринницьку галузь, яка має неабияке значення у забезпеченні продовольчої безпеки області. Підвищення рівня зайнятості сільського населення, створення нових робочих місць відбувається в основному за рахунок розвитку тваринництва.

2016-03-09 10:22:01

«Заходіть – не плачте. Виходіть – не смійтеся!». ПІДПІЛЬНИЙ ЗВ’ЯЗОК «РУНДА» ЗІ СТАНІСЛАВІВСЬКОЇ В’ЯЗНИЦІ (1939-1941 р.р.).

«Написи відчитав 3–го вересня 1941 року Дмитро Храбатин, економіст Станіславської  в’язниці». Саме таким є останній рядок у зшитку на 149 листках, який має назву «Рунда». Нині копія цього зошита є в моєму особистому архіві.

2016-03-09 10:15:33

НАШ ГОЛОС МАЮТЬ ПОЧУТИ, А ПРОБЛЕМИ ЗРОЗУМІТИ

Нещодавно ми відзначили державне свято – Міжнародний жіночий день 8-го березня. Це чи не єдиний день в році, коли чоловіки, в тому числі і можновладці, намагаються говорити про проблеми жінок. Але час від часу виникають дискусії - визнавати чи ні 8 березня державним святом.

2016-03-03 22:30:15

Шановні жінки!

 Прийміть найщиріші вітання зі святом весни – Міжнародним жіночим днем 8 березня!

Бажаю Вам міцного здоров’я, щирої радості, щасливих посмішок, невичерпної любові, яка робить Вас красивими і неповторними.Чарівності Вам та весняного настрою.

У ці непрості часи хай вистачає Вам мудрості  і сили нести у світ мир, добро, красу, які завжди допомагають у найважчих випробуваннях.

 

Голова Ради профспілок області:                                 Ігор Басюк

2016-03-02 12:31:27

Наші консультації ПОСТРАЖДАВ ЧЕРЕЗ АЛКОГОЛЬ? ДОПОМОГИ НЕ ЧЕКАЙ

Надмірне вживання спиртного приносить людині чимало неприємностей. Зокрема, можна одержати травму або захворіти. Чи може в такому разі любитель «зеленого змія» розраховувати на допомогу, одержавши листок непрацездатності?

Відповідь дає відділ соціальних виплат Івано-Франківської міської виконавчої дирекції облвідділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

2016-03-02 12:14:09

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Ради Федерації професійних спілок України до Президента України, Кабінету Міністрів України, народних депутатів України, працівників – застрахованих осіб у фондах соціального страхування
Рада Федерації професійних спілок України звертає увагу на критичну ситуацію, що склалася в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, із забезпеченням страхових виплат і соціальних послуг працівникам, порушенням їхніх прав на пенсійне забезпечення.
Останні два роки свідчать, що урядова політика спрямована на остаточний розвал цієї системи, яка є основною конституційною формою соціального захисту працюючої людини, відхід від європейських принципів побудови соціального страхування та соціального діалогу, притаманних правовій та соціальній державі.

2016-02-29 10:51:53

ВИПРОБУВАННЯ НА СПРИТНІСТЬ

Стало доброю традицією проводити  напередодні весни турнір з міні-футболу на призи профспілкової газети «Єдність». Ініціаторами цього дійства стали Крайова організація ФСТ «Україна» та Рада профспілок області.

В спортивному залі Івано-Франківської ЗОШ №24 змагалися в спритності володіння м’ячем 8 команд, які захищали честь обласних профоб’єднань працівників хімічної і нафтохімічної, нафтової і газової промисловості, енергетики, будівництва і промбудматеріалів, охорони здоров’я, державних установ.

2016-02-29 09:25:33

У Франківську набуває популярності страхова медицина

Загальновідомо, що на лікування в медичних закладах України державний бюджет виділяє менше, ніж 2% від потреби. Орієнтовно це 10-12 грн. на один ліжкодень при сьогоднішній потребі 190-210 грн., які потрібні для закупівлі медикаментів. Тому пацієнти і їхні родичі змушені купувати ліки в аптеках. І це є досить проблематичним, якщо людина поступає в стаціонар раптово, вночі, чи під час вихідних, коли немає можливості мобілізувати кошти, швидко їх знайти.«Ми не могли допомогти безкоштовними медикаментами навіть нашим працівникам, якщо вони хворіли. Тому вирішили запровадити метод добровільного медичного страхування. Для цього створили громадську організацію, яка має невеликі адміністративні витрати і є самоуправною. Мова про «Лікарняну Касу МЕДІФ», ініціаторами заснування якої стали медичні працівники міста», – розповідає заступник головного лікаря Івано-Франківська Володимир Вовчук.