2016-02-03 14:36:35

ЗВЕРНЕННЯ ПРЕЗИДІЇ ФПУ щодо катастрофічної ситуації, що склалася в системі професійно-технічної освіти України

ЗВЕРНЕННЯ
Вельмишановний пане Президенте! Вельмишановний пане Голово Верховної Ради! Вельмишановний пане Прем’єр-міністре!
Звертаємося до Вас у зв’язку з катастрофічною ситуацією, що склалася в системі професійно-технічної освіти України через прийняття Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік». У статті 27 цього Закону дано доручення Кабінету Міністрів України: до 1 січня 2016 року забезпечити передачу в установленому порядку видатків на підготовку робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах на фінансування з місцевих бюджетів. При цьому не розроблено самих механізмів передачі закладів системи ПТО на місцевий бюджет. Передача видатків здійснена без надання відповідних ресурсів бюджетам органів місцевого самоврядування. Це може призвести до незворотних наслідків – руйнування системи професійно-технічної освіти в Україні, що негативно позначиться на економіці країни та обороноздатності нашої держави.

2016-02-03 14:29:04

Уряд розглянув вимоги профспілок

На адресу Спільного представницького органу об’єднань профспілок надійшла відповідь Міністерства соціальної політики України про результати розгляду вимог до Уряду, що містилися в Резолюції учасників Всеукраїнських зборів голів первинних профспілкових організацій, які проходили в Києві 30 листопада 2015 року. Лист мнсоцполітики має 13 аркушів. З ним можна ознайомитися на сайті ФПУ, Нічого нового профспілки не довідалися.
 

2016-02-02 09:23:34

Заборгованість із заробітної плати на Прикарпатті зменшилася на 57 відсотків

На черговому засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка, розглянули питання про стан виконання завдань Уряду щодо погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах, розташованих на території області, в тому числі підприємствах-банкрутах.

2016-01-28 16:34:58

ДО УВАГИ ПРОФАКТИВУ ТА ГРОМАДСЬКОСТІ!

29 січня 2016 року трудовими колективами професійно-технічних навчальних закладів (ПТНЗ), батьківськими комітетами, профспілковими організаціями ПТНЗ заплановані пікети Кабінету міністрів України та Комітету ВРУ з питань науки і освіти.
Пікети заплановані для висловлення представниками профтехосвіти свого протесту загрозам її знищення та для підтримки позиції (викладено у вкладенні) професійно-технічної освіти під час проведення Комітетом Верховної ради України з питань науки і освіти (в 14-00 29.01.2016р.) Всеукраїнської наради з проблем ризиків функціонування системи професійно-технічної освіти в контексті прийняття Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік».
Пікети розпочнуться о 12 годині біля Кабміну України (вул. Грушевського 12/2) та будівлі, де проходитиме нарада Комітету ВРУ (вул. Грушевського 18/2). Біля приміщення Міністерства освіти і науки України (пр. Перемоги 10) в 10 годин ранку відбудеться малий пікет в складі протестуючих із найближчих областей України.

2016-01-28 16:14:59

ПРОФСПІЛКИ ПРИКАРПАТТЯ ГОТОВІ СТРАЙКУВАТИ

28 січня на засіданні Ради профспілок Івано-Франківської області обговорено питання: «Про поточну ситуацію в державі та дії профспілок по захисту прав та інтересів спілчан».

              Голова Ради профспілок області Ігор Басюк у своїй доповіді зазначив, що «нинішня вкрай напружена і непроста ситуація в державі як ніколи вимагає консолідованих дій профспілок по захисту прав та інтересів людей, які довірили нам свою долю і є для нас роботодавцями. Захищаючи їх інтереси, ми захищаємо інтереси держави». Реальну оцінку діям влади дали нещодавні Всеукраїнські збори голів первинних профорганізацій, яка відображена в Резолюції зборів, зазначив доповідач, і ця Резолюція, що містила низку вимог до Верховної Ради України, до Уряду та Президента України  є за словами І.Басюка відправною точкою для дій профспілок сьогодні. Через те, що вимоги учасників зборів не почуті, що кожна інстанція влади фактично проігнорувала їх, профспілкам не залишається нічого іншого, як розпочати підготовку до Всеукраїнського страйку.

2016-01-27 15:13:57

ДО УВАГИ ПРОФАКТИВУ! МОЛОДЬ ЗАПРОШУЮТЬ НА ЗИМОВИЙ КАМПУС

Представництво Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Соціал-Демократична Платформа 26-29 лютого 2016 року на Закарпатті організовують для молодих профспілкових лідерів Зимовий кампус: "Оновлюємо країну. Формуємо моду на працю". 

За поданою інформацією під час заходу планується обговорення та розробка стратегії вирішення проблем щодо надання першого робочого місця, профорієнтації, пошуку причин "немодних" робочих професій, умов роботи та інших болючих молодіжних проблем праці в Україні.

Організатори запрошують до участі у кампусі представників молоді від профспілок.

Для участі необхідно пройти обов'язкову реєстрацію до 1 лютого 2016 року за посиланням:http.//bit.ly/WINTER SD CAMPUS, заповнивши відповідну анкету. 

Проживання, харчування та методичне забезпечення учасників здійснюється за рахунок Фонду. Проїзд та оплата добових - за рахунок відряджуючої сторони.

2016-01-27 11:03:45

ПРО ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ДИТЯЧОГО МАЛЮНКА

Відповідальними особами за проведення конкурсу в Івано-Франківській області є перший заступник начальника Управління держпраці в області Мазур Руслан Богданович ( тел. 75-22-26); та начальник відділу нагляду а АПК та СКС Ковалюк Михайло Андрійович(тел. 30114).

 Розроблено документ Положення про Всеукраїнський конкурс, де серед критеріїв оцінювання є актуальність теми, практичне значення, доцільність надання рекомендацій та порад, оригінальність та оформлення, ступінь самостійності автора при виконанні роботи, якість тощо.

2016-01-26 14:46:48

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Не дати знищити систему профтехосвіти!

Актуальні питання перспектив функціонування професійно-технічної освіти в умовах бюджетної децентралізації обговорили учасники консультативної зустрічі, яка відбулась у Федерації профспілок України 25 січня.

2016-01-26 14:29:45

ЧОМУ «ПОКРАЩЕННЯ», НАД ЯКИМ ПРАЦЮВАЛИ, НЕ ВІДБУЛОСЯ?…

Міністерство соціальної політики розглянуло звернення Президії Федерації Профспілок України від 15 жовтня 2015 року стосовно соціально-економічної ситуації в країні та необхідності налагодження соціального діалогу .В межах своєї компетенції  міністерство (лист за підписом заступника міністра В.Мужчиніна) більше констатує, ніж коментує.

2016-01-26 11:45:56

ТРИВАЄ РЕОРГАНІЗАЦІЯ ДЕРЖФОНДІВ. ЗМІНИ ДОВІРЯЄМО НАЙКОМПЕТЕНТНІШИМ

Рада профспілок Івано-Франківської області делегувала в комісію з реорганізації робочих органів обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності п.Бирчак Наталію Василівну, голову обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я.