2016-01-26 11:31:00

ЧЕРГОВА ВІДПИСКА, А.П. ЯЦЕНЮК МАЄ ВЖИТИ ЗАХОДІВ

СПІЛЬНИЙ ПРЕДСТАВНИЦЬКИЙ ОРГАН РЕПРЕЗЕНТАТИВНИХ ВСЕУКРАЇНСЬКИХ ОБ’ ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК НА НАЦІОНАЛЬНОМУ РІВНІ  отримав Лист за підписом заступника  Глави Адміністрації Президента України Р.Павленка стосовно електронної петиції ФПУ про відновлення оплати санаторно-курортних путівок для працюючих за рахунок коштів соціального страхування, адресованої Президенту України .

2016-01-26 11:10:32

ПРОФСПІЛКОВА ДИСКУСІЯ МОЖЛИВА ОН-ЛАЙН

До профспілчан звернувся заступник голови ФПУ Сергій Кондрюк з листом наступного змісту: Шановні колеги! Гострі соціально-економічні проблеми, динамічна зміна законодавства, новітні позитивні і негативні практики роботи потребують широкого профспілкового обговорення для формування консолідованої позиції. Пропонуємо Вам долучитись до участі у профспілкових інтернет-скайп-конференціях, що дозволяє кардинально підвищити оперативність спілкування і звести до нуля видатки та час на відрядження.

2016-01-26 10:21:06

ДО УВАГИ ПРОФАКТИВУ! Щодо підтримки заходу Національного туру-марафону «Безпека праці-2016» та започаткування Тижня з охорони праці

На сьогодні в нашій державі галузь охорони праці та пожежної безпеки перебуває в критичному стані, зокрема, підвищується рівень нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. Це змушує видавничий дім «МЕДІА-ПРО» та журнал «Охорона праці і пожежна безпека» ініціювати проведення загальнодержавного заходу — Національний тур-марафон «Безпека праці-2016», важливість якого важко переоцінити.

2016-01-26 09:59:33

ДО УВАГИ ПРОФАКТИВУ! Про Меморандум між членськими організаціями ФПУ

Останнім часом на адресу ФПУ надходять звернення з проханням врегулювати стосунки між окремими членськими організаціями, пов’язані з питанням переходу членів профспілок із однієї профспілки до іншої, у зв’язку з діями Уряду щодо перепідпорядкування окремих підприємств, установ, організацій між міністерствами та відомствами, а також ініціативами деяких керівників суб’єктів господарювання.

У зв’язку з вищезазначеним надсилаємо вам Меморандум між членськими організаціями Федерації профспілок України про принципи взаємодії та подальшої співпраці, затверджений рішенням Президії ФПУ (постанова від 02.04.2015 №П-38-7), який прийнято з метою збереження єдності і цілісності членських організацій в рамках ФПУ.

Просимо довести цей Меморандум до всіх профорганізацій з метою недопущення конфліктних ситуацій.

2016-01-25 09:11:39

Пенсійні консультації – через інтернет

Пенсіонери Калущини відтепер отримують консультації дистанційно - за допомогою скайп-зв'язку. Ця послуга з’явилась, коли в ряді місцевих бібліотек відкрились соціальні фронт-офіси. Наразі люди похилого віку смт. Войнилів, сіл Голинь та Новиця можуть скористатися нею.

2016-01-25 09:04:28

Якість при меншій кількості. Керівництва

Пенсійний фонд з 2016 року оптимізує свою роботу. Кількість управлінь Пенсійного фонду в районах та містах Івано-Франківщини зменшиться із 17 до 12. Про це повідомив в. о. начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Валерій Семанишин.

– Оптимізація органів Фонду аж ніяк на погіршить якість обслуговування пенсіонерів, застрахованих осіб і страхувальників, – запевнив Валерій Степанович. – Реорганізація дасть змогу ефективно та економно витрачати матеріальні та фінансові ресурси, оптимізувати зусилля працівників Фонду.

2016-01-20 12:01:32

ДО УВАГИ ГРОМАДСЬКОСТІ ТА ПРОФАКТИВУ! ЗМІНЕНО ТЕЛЕФОННІ НОМЕРИ!

З 20 січня 2016 року змінено телефонні номери  кількох  структурних підрозділів Ради профспілок Івано-Франківської області. Відтепер контактувати з ними можна, зателефонувавши за такими номерами:

 53-00-52 - Бусель Л.В. -обласна рада профспілки працівників харчової та переробної промисловості;

 53-04-77 - редакція газети "Єдність" та головний технічний інспектор праці Ради профспілок області;

; 53-22-79 - Шпирун Н.М. - завідувачка фінансовим відділенням РПО;

 53-24-11 - Гончарук С.В. -головний бухгалтер обласної організації профспілки працівників нафтової та газової промисловості.

2016-01-18 10:08:51

ПСЕВДОРЕФОРМА ЗНИЩУЄ ПРОФТЕХОСВІТУ

Ми зачекалися системних реформ. Але, на жаль, зміни, які впроваджуються, подекуди додають проблем, а не вирішують їх. Так, скажімо, Закон України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» передбачає передачу професійно-технічних училищ, коледжів, технікумів  у підпорядкування органам місцевого самоврядування, а відтак і фінансування цих закладів  в містах обласного значення має здійснюватися з місцевого бюджету. Причому кошти, які раніше з державного бюджету використовувались на діяльність професійної освіти в частині підготовки робітничих кадрів, місцевим бюджетам не передані.

2016-01-13 10:04:04

ПРОТЕСТНІ НАСТРОЇ ЗРОСТАЮТЬ. ПРОФСПІЛКИ ВИЗНАЧАЮТЬСЯ З ДАТОЮ ПРОВЕДЕННЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО СТРАЙКУ

Як ми вже повідомляли, зокрема, у грудневому номері газети «Єдність», профспілки готуються до національного страйку.  Цьому передував ультиматум владі, висловлений учасниками Всеукраїнських зборів голів первинних профорганізацій та прийнята Резолюція з низкою вимог до Президента, Верховної Ради та Уряду України. Влада відмовляється від спілкування з профспілками, а тим часом триває агресивний наступ на права і соціальні гарантії працюючих людей, як і наступ на самі профспілки; антисоціальна політика жорсткої економії Уряду призвела до катастрофічного падіння вартості праці та зубожіння  населення. Тому, знаючи велике суспільне невдоволення, не бачачи покращення соціальних параметрів в бюджеті 2016 року, профспілки змушені шукати більш радикальних форм впливу на владу, аж до організації національного страйку.

2016-01-11 13:00:41

ПРОФСПІЛКИ ВТРАЧАЮТЬ МАЙНО

Триває процес відчуження профспілкового майна на користь держави. В провадженні судів різних інстанцій знаходиться 260 судових справ, у яких ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» виступає в якості позивача, відповідача або третьої особи.Основну кількість справ (180) становлять справи за позовами органів прокуратури, предметом яких є визнання за державою  Україна права власності на майно, яке було передане Товариству у процесі створення в якості наповнення статутного фонду Федерацією незалежних профспілок України, правонаступником якої є Федерація профспілок України.