2015-12-22 12:06:30

ПІДПИСАНО УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ

Нещодавно створене управління державної служби України з питань праці в Івано-Франківській області та Рада профспілок  області уклали угоду про співпрацю/ Цей важливий документ передбачає проведення спільних перевірок стану дотримання законодавства про працю, соціальне страхування на підприємствах, установах, організаціях, де працюють члени профспілок. Внаслідок таких дій вживатимуться заходи по усуненню порушень та притягнення до відповідальності керівників, які їх допустили.

2015-12-21 10:19:16

НАРЕШТІ. Прем’єр-міністр України А.Яценюк відповів на Лист СПО Всеукраїнських об’єднань профспілок конкретними дорученнями міністрам

Спільний Представницький Орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні направив Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку Лист, в якому повідомив, що 30 листопада відбулися Всеукраїнські збори голів первинних профспілкових організацій, в яких взяли участь біля тисячі профспілкових активістів, що представляють працівників усіх галузей та регіонів України та направлено прийняту Резолюцію зборів із супровідним листом голови СПО, голови ФПУ Г.Осового з позицією профспілок та обгрунтуванням висунутих вимог.

2015-12-21 09:35:42

АСАМБЛЕЯ. Підвищувати роль громадськості у виконанні Угоди про асоціацію Україна - ЄС

Актуальні та важливі питання підвищення ефективності процесу євроінтеграції, якості громадського контролю за виконанням умов Угоди про асоціацію України та Євросоюзу обговорили учасники засідання Асамблеї Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС, що відбулось 18 грудня у столичному готелі «Русь».

2015-12-18 09:21:33

АКЦІЯ. Профспілки пікетували Верховну Раду з вимогами не скорочувати фінансування соціальних гарантій

17 грудня під час позачергового пленарного засідання Верховної Ради України восьмого скликання під стінами парламенту зібрались на масову акцію представники Федерації профспілок України та її членських організацій. Захід організовано Федерацією профспілок України на захист конституційних трудових прав працівників проти антисоціальної спрямованості проекту Держбюджету-2016.

2015-12-18 09:10:36

Як нам допомагають жити. МВФ в Україні: шокова терапія під час збройного конфлікту

МВФ змусив Україну вжити крайні заходи жорсткої економії для того, щоб оплачувати борги позичальникам.
На минулому тижні, МВФ оголосив про те, що надання третього траншу за програмою МВФ в Україні залежить від прийняття державного бюджету на 2016 рік та податкової реформи, погодженої в рамках пакету допомоги МВФ. В бюджеті мають бути передбачені додаткові заходи жорсткої економіки до тих, які МВФ вже нав’язав раніше країні, що страждає від політичної нестабільності і кризи в сфері безпеки.

2015-12-16 11:59:18

МЕЛОДІЇ ДОБРОГО НАСТРОЮ

У нинішньому розбурханому світі заспокійливість в наше життя приносить гарна музика. В цьому можна переконатися, побувавши на концертах художніх колективів обласної філармонії. Серед них почесне місце належить ансамблю народної музики «Бревіс».

2015-12-16 11:49:28

МИРОСЛАВ ДАВИДІВ: «ЯК І ЯКУ УКРАЇНУ БУДУЄМО?»

Точка зору

Активна частина українського суспільства розмислює над шляхами, які декларує і якими реально рухається Україна, шукає ідеї, які об’єднали би багатих і бідних, тих, хто є українцями, і хто іншої національності, іншого віросповідання, але живуть-працюють на цій землі. І ось в такому контексті маємо цікаве багатолітнє напрацювання - книгу «Орієнтири українського шляху. Інструкція» Мирослава Давидіва, громадського діяча.

Якщо, як стверджує М. Давидів, очевидно всім –сильну стабільну державу не «зліпити» з олігархічних кланів, з багатопартійності, яка поборює одна одну. То з чого, з його погляду, треба і можна? Про це розмовляємо з автором.

2015-12-16 11:37:50

Бюджетна політика: черговий «пакет щастя» від Уряду

Вже традиційно під кінець року Кабінет Міністрів України кулуарно, без дотримання соціального діалогу підготував та вніс до Верховної Ради України черговий «пакет щастя».
Оперативно опрацювавши, зареєстровані в Парламенті 11 грудня 2015 року проект Державного бюджету України на 2016 рік (реєстр. №3000-доопр., http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=56449) та проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (реєстр.№3628, http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57386), СПО об’єднань профспілок невідкладно направив свої зауваження та пропозиції до зазначених законопроектів в Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення .

2015-12-16 11:32:32

17 грудня профспілки пікетуватимуть Верховну Раду під час розгляду проекту Держбюджету на 2016 рік

Захід організовано Федерацією профспілок України на захист конституційних трудових прав працівників проти антисоціальної спрямованості проекту Держбюджету-2016.
Під час акції відбудеться мітинг, на якому виступлять представники всеукраїнських профспілок та профоб’єднань, профактивісти з регіонів, голови первинних профспілкових організацій м. Києва та Київської області.

2015-12-16 11:30:13

Профспілкова петиція щодо фінансування санаторно-курортного лікування зібрала необхідну кількість голосів!

Привітання з приводу підтримки ініційованої ФПУ петиції про внесення законопроекту на відновлення санаторно-курортного лікування працівників, оздоровлення студентів і дітей надійшло 15 грудня від Адміністрації сервісу електронних петицій Офіційного Інтернет-представництва Президента України.