2015-12-14 09:34:03

ЛЬВІВ, Чи прислухається влада до профспілок?

Щоб захистити права людей праці та зупинити вал антисоціальних рішень та економічних ініціатив влади, Об’єднання профспілок Львівщини, яке представляє понад 350 тис. членів 10 грудня у Міжнародний день прав людини вимушені вдатися до публічних акцій.
На мітинг у центрі Львова до пам’ятника Тарасу Шевченку прийшло, приїхало чимало представників з усіх галузевих профспілок щоб висловити владі свій рішучий протест.

2015-12-11 13:15:21

ДЕНЬ АКТИВІСТА

4 грудня 2015 року  у Косівському райкомі профспілки проведено «День  профактивіста»  для голів  профкомів, профорганізаторів, членів райкому профспілки, інших профактивістів. Йшлося про дії з об’єднання зусиль організацій профспілки у питаннях соціального захисту працівників і зміцнення ролі  первинних профспілкових організацій у житті трудових колективів. Відзначалось, що в районі під час економічної та фінансової кризи вдалося зберегти структуру та чисельність членів профспілки. Сьогодні в районі діє 14 первинок, які об”єднують понад 700 членів профспілки.

2015-12-11 09:23:44

Григорій ОСОВИЙ: Людина, її життя і гідність, права та свободи є найвищою цінністю кожної держави

10 грудня весь світ відзначає Міжнародний день захисту прав людини. Цей день встановлено Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини. Про те, що означає цей День для національного профспілкового руху ми поцікавилися у Голови Федерації профспілок України Григорія Осового.

2015-12-10 09:12:01

Заява Спільного представницького органу об’єднань профспілок у зв’язку з продовженням Урядом дій по позбавленню працівників прав на належний соціальний захист

Протягом останнього часу Кабінетом Міністрів України продовжуються цілеспрямовані дії по руйнуванню системи загальнообов’язкового державного соціального страхування, порушення прав громадян на належний соціальний захист у разі хвороби, нещасного випадку на виробництві, безробіття, зниження рівня та умов пенсійного забезпечення.
В умовах постійного зростання цін і тарифів на товари і послуги не підвищуються пенсії та страхові виплати потерпілим на виробництві, зупинено їх індексацію. Запроваджено оподаткування пенсій та утримання з них військового збору, введено обмеження пенсій працюючим пенсіонерам.

2015-12-10 09:07:57

Медична галузь – одна з провідних у розвитку держави

У Києві відбувся VІІ з’їзд Профспілки працівників охорони здоров’я України, на якому розглянуто результати роботи Центрального комітету Профспілки за період з грудня 2010 року по грудень 2015 року.У роботі з’їзду взяв участь та виступив Голова ФПУ Григорій Осовий. Він привітав учасників VІІ з’їзду Профспілки і наголосив, що Профспілка медиків є другою членською організацією ФПУ за своєю чисельністю. Медична галузь дуже відповідальна і ми маємо діяти злагоджено, активно і відповідально перед спілчанами у забезпеченні їх правового та соціально-економічного захисту, - підкреслив Голова ФПУ.

2015-12-09 15:14:19

ПРОФСПІЛКИ МАЮТЬ ГОТУВАТИ ЛЮДЕЙ ДО МОЖЛИВОГО НАЦІОНАЛЬНОГО СТРАЙКУ

9 грудня відбулося засідання президії Ради профспілок Івано-Франківської області. Серед питань, які обговорено, - про підсумки Всеукраїнських зборів голів профспілкових організацій та про необхідність широкого обговорення в трудових колективах прийнятої за їх підсумками Резолюції, де висловлено позицію профспілок щодо вкрай складної нинішньої соціально-економічної ситуації в державі та висунуто конкретні вимоги до Верховної Ради, Уряду, Президента і роботодавців.

2015-12-09 12:21:37

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Держбюджет має враховувати інтереси працюючої людини

Які розміри прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, базового тарифного розряду ЄТС передбачаються на 2016 рік?  Який розмір інфляції передбачається в проекті Державного бюджету України наступного року? Передбачувані темпи росту оплати праці в бюджетній сфері на 2016 рік. Чи планується темпи росту оплати праці та скорочення чисельності працівників бюджетної сфери? Ці та інші актуальні питання зараз турбують працівників та профспілки. Саме тому, відповідно рішенню СПО об’єднань профспілок, дорученню Віце-прем’єр-міністра – міністра культури України В.Кириленка та домовленості постійно діючої трьохсторонній робочої групи з питань проведення  консультацій на всіх стадіях бюджетного процесу, 8 грудня відбулись консультації представників всеукраїнських профспілок бюджетної сфери з представниками профільних міністерств та відомств по проекту Державного бюджету України на 2016 рік та роз’яснення проблемних питань бюджетних галузей.

2015-12-04 09:56:13

Щоб було гідне місце праці кожному члену суспільства

3-го грудня  у Міжнародний день інвалідів, відбулося засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення Івано-Франківської області, де обговорено питання про забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю та демобілізованих учасників антитерористичної операції. Головував на зібранні заступник голови координаційного комітету, перший заступник голови Ради профспілок області Володимир Уєвич. Доповідав з обговорюваних питань - Григорій Горбаль, директор обласного центру зайнятості.

2015-12-04 09:03:08

Профспілки категорично не згодні із запропонованими в Держбюджеті на 2016 рік розмірами соціальних стандартів

Опрацювавши проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», оприлюднений на сайті Міністерства фінансів України 30.11.2015, який планується розглянути на засіданні Кабінету Міністрів України 4 грудня 2015 року, профспілки категорично незгодні із запропонованими на 2016 рік розмірами базового державного соціального стандарту - прожиткового мінімуму.

2015-12-03 09:56:55

Підписано Меморандум з реалізації Плану модернізації України «Від кризи до економічного зростання»

Задля досягнення цілей розбудови стабільної та успішної економіки, забезпечення громадян робочими місцями з достойним рівнем доходу, соціальні партнери – сторони профспілок та роботодавців України - вирішили об'єднати свої зусилля навколо спільного завдання – реалізації Плану модернізації, який був розроблений у тісній співпраці Агентства модернізації України, міжнародних та вітчизняних експертів, науковців та соціальних партнерів – організацій роботодавців і профспілок. Про це говориться в Меморандумі, що було підписано 2 грудня під час з’їзду Федерації роботодавців України. Свої підписи під документом поставили Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий та перший заступник Голови СПО сторони роботодавців, заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.