2015-11-20 14:16:30

ВОЛОДИМИР САЄНКО: ЛІКАРІ ПРОГНОЗУЮТЬ ЗНИЖЕННЯ СЕРЕДНЬОГО ВІКУ І ЗБІЛЬШЕННЯ СМЕРТНОСТІ ДІТЕЙ,,,"

Средняя продолжительность жизни в Украине выросла и в 2013-м составила 71,16 лет. В Европе – на 10 лет больше. Детская смертность за годы независимости снизилась практически вдвое, но все еще остается одной из самых высоких в мире – детей у нас умирает в 2–3 раза больше, чем в европейских странах. И все же демографы отмечали положительные тенденции общего здоровья населения. Резко изменились прогнозы специалистов в начале 2015 года.

2015-11-20 09:46:47

ПРЯМЕ НАРОДОВЛАДДЯ - ПЕРШІ НАРОДНІ ЗБОРИ УКРАЇНИ. ПРІОРИТЕТ -ЛЮДИНА І ЇЇ ГІДНІСТЬ

 У Києві за ініціативою громад відбулися перші Народні збори, за результатами яких прийнята резолюції, що містить питання та механізми збереження територіальної цілісності України, повернення Донбасу і Криму, подолання корупції, бідності та ін. Про це під час прес-конференції в УНІАН на тему: «Перші Народні збори України - Пряме народовладдя» заявив голова Вищої ради Народних зборів України Микола Маломуж.Він представив звіт, що демонструє перший етап реалізації Прямого народовладдя – перші Народні збори України. Збори відбулися в столиці, за ініціативою громад України, 17 жовтня 2015 року, і були проголосовані учасниками зборів, як постійно діючі, що будуть розглядати надзвичайно гострі проблеми сьогодення.

2015-11-17 09:30:57

ДИСКУСІЯ. Програма модернізації України: перспективи та завдання

Актуальні питання соціально-економічних перетворень в Україні, пошуку ефективних шляхів підвищення рівня розвитку країни та добробуту її громадян, ролі у цьому процесі профспілок були у центрі уваги учасників предметної дискусії «Програма модернізації України», яка відбулась 16 листопада.
Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

2015-11-16 08:58:06

Трудова конституція має прийматись як Конституція

ЗАЯВА   Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок у зв'язку з прийняттям
Верховною Радою України у першому читанні за основу проект Трудового кодексу України (реестр. № 1658)

2015-11-13 09:21:58

Кричуща тема ЧИЇ КОРУПЦІЙНІ ІНТЕРЕСИ ВАЖАТЬ НА ЖИТТЯ І ЗДОРОВ’Я ЛЮДЕЙ?

Була надія (тепер все менша) що допоможуть вирішити це непросте питання офіційні листи звернення в профільні інстанції, від яких залежить доля Битків-Бабчинського нафтогазоконденсатного родовища. Тому і призначався один з перших листів голові ОПКП ПАТ «Укрнафта» І.В.Копачу:«Щодо припинення розробки Битків-Бабчинського нафтогазоконденсатного родовища через закінчення дії спеціального дозволу на користування надрами та наслідки, які можуть настати у зв’язку з цим». В цьому листі, а також в аналогічних, які згодом були адресовані ще на кілька адрес найвищих інстанцій, в профільні інституції, і в тому числі не оминули голови Івано-Франківської ОДА (зустрічі з головою з цього питання профспілковий актив чекав аж місяць), повідомлялося наступне.:«Профспілковий комітет нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта» від імені трудового колективу (1640 нафтовиків) звертається до Вас за захистом конституційного права на працю, яке порушене можливим масовим простоєм працівників через  припинення розробки Битків-Бабчинського нафтогазоконденсатного родовища у зв’язку з закінченням дії спеціального дозволу на користування надрами.

2015-11-13 09:03:53

ПРО НАЦІОНАЛЬНУ ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНІСТЬ і МИЛО, ЯКЕ НЕ МИЛИТЬ

Відбулася п’ята звітно-виборна конференція обласної організації профспілки працівників нафтової і газової промисловості, де заслухано й обговорено звіт її голови Святослава Остап’юка за період з 4 листопада 2010 по 5 листопада 2015 років, звіт ревізійної комісії та обрано голову профспілки на наступний період діяльності. В роботі конференції взяли участь Володимир Дмитришин, голова ЦК профспілки галузі, Ігор Басюк, Євстахій Крижанівський, ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу.

2015-11-13 09:00:01

Парламентський Комітет з питань соціальної політики підтримав законодавчі пропозиції СПО профспілок

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення за дорученням Голови ВРУ розглянув звернення СПО об’єднань профспілок з проханням невідкладного прийняття пакету соціальних законопроектів.

2015-11-13 08:58:14

Проект Трудового кодексу направлено на міжнародну експертизу

11 листопада ц.р. голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова підписала звернення до МОП, відповідно до якого буде проведено експертизу проекту Трудового кодексу України на предмет його відповідності Конвенціям МОП та іншим нормам міжнародного права.

2015-11-10 13:00:39

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України ...

Профспілки критично оцінюють проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення індикативної заробітної плати та стимулювання виходу з тіні обчислення та нарахування заробітних плат», внесений народним депутатом України Мартиняком С.В. (реєстр. № 3210 від 02.10.2015 р.).

Законопроектом пропонується наступне:

2015-11-09 12:30:24

МОЛОДЬ ПРАГНЕ РіІШУЧИХ ЗМІН

3 листопада 2015 року в м. Києві відбулося засідання Молодіжної ради Федерації профспілок України, в якому взяла участь голова молодіжної ради Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників держустанов – Оксана Мітченко, провідний спеціаліст відділу організаційно-правової та кадрової роботи обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Учасників молодіжного форуму привітали голова Федерації профспілок України  Григорій Осовий та  його заступник – Володимир Саєнко. Вони підкреслили важливість залучення молоді до профспілкового руху, що є одним з пріоритетних напрямків у діяльності ФПУ, галузевих профспілок. Саме подальший розвиток молодіжної політики у профспілках сприятиме активізації профспілкової діяльності щодо соціально-економічного і трудового захисту спілчан, особливо молодих членів профспілки.