2015-11-09 09:13:31

Зустріч Голови ФПУ в Адміністрації Президента України

Згідно із досягнутою попередньо домовленістю щодо проведення регулярних зустрічей 4 листопада відбулась чергова робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового з Главою Адміністрації Президента України Борисом Ложкіним.
Г.Осовий поінформував очильника АП про ті болючі питання, що турбують більшість працівників, і які з моменту попередньої зустрічі двох керівників, так і не вдалося вирішити. Незадоволення людей, перш за все пов’язано зі зростанням безробіття, падінням реальних доходів працівників, збільшенням боргів по зарплаті, скасуванням санатрон-курортного лікування та дитячого оздоровлення. Негатив викликає зростання цін і тарифів, тому, за словами профспілкового лідера, протестний потенціал у трудових колективах накопичується, що негативно впливає на стан соціально-трудових відносин і навіть призвело до виникнення колективного трудового спору профспілок з урядом і роботодавцями.

2015-11-06 11:54:42

Лікар, археолог, громадський діяч МИКОЛА КАРДАЩУК: «МИ ЕТНІЧНА нація НА своїй БОГОМ ДАНІЙ ЗЕМЛІ, БЕЗ СТАРШИХ БРАТІВ-САМОЗВАНЦІВ…»

Східні Карпати, де розташований географічний центр Європи, -  це колиска ранніх слов’ян і українського народу. Саме в цій місцевості більше мільйона років тому мешкали первісні люди – гірські племена карпи, які розвинулися у цивілізоване суспільство, що має рідну материнську українську мову і високу народну культуру. Таке твердження знайдемо в книзі «Хто ми? Хто наші пращури? Звідки пішла -постала Україна? Миколи Кардащука. 

2015-11-06 10:14:45

ДО СТА НЕОПОДАТКОВУВАНИХ МІНІМУМІВ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВ МОБІЛІЗОВАНИХ

Верховна Рада запровадила штрафи за звільнення роботодавцями мобілізованих українців. За ухвалення відповідного законопроекту проголосували 234 народних депутатів.Законопроектом пропонується встановити штраф у 10-кратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника за недотримання встановлених законом гарантій та пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України “Про військовий обов’язок і військову службу”, “Про альтернативну (невійськову) службу”, “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

2015-11-06 10:11:35

Верховна Рада схвалила у першому читанні новий проект Трудового кодексу

За відповідне рішення проголосувало 258 нардепів. Необхідність прийняття  кодексу спричинена тим, що усі трудові відносини на сьогодні регулюються радянським кодексом від 1971 року.Глава профільного парламентського комітету з питань соціальної політики Людмила Денисова, представляючи проект Трудового кодексу зазначила, що проект кодексу передбачає, що укладення трудового договору буде можливо тільки в письмовій формі."Що стосується умов оплати праці, у документі встановлений заборона роботодавцю змінювати умови праці в односторонньому порядку, збільшена з 20 до 30% доплата за роботу в нічний час. Зросла з подвійного до потрійного і доплата за понаднормові години роботи, підвищено розмір вихідної допомоги працівника в разі скорочення залежно від стажу особи", - розповіла Денісова.

2015-11-06 10:05:40

А ВИ ПРОГОЛОСУВАЛИ ЗА ПЕТИЦІЮ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ? ЧИТАЙ І ПРОГОЛОСУЙ!

НАБИРАЄМО: https:// petition.president.gov.ua/petition/10961 .  НЕ будь байдужим до своєї долі, знай і вмій їх захистити. 

Конституція України гарантує кожному право на безпечні здорові умови праці та соціальний захист.  Законом УКраїни від 28 грудня 2014 року № 77-VIII Верховна Рада УКраїни за ініціативою Уряду ліквідувала з 2015 року таку необхідну профілактичну соціальну послугу як відновлення здоров2я працівників і студентів у санаторно-курортних закладах, санаторіях-профілакторіях виробничих підприємств та навчальних закладів за рахунок коштів соціального страхування , скасовано фінансову підтримку оздоровлення дітей.

2015-11-06 09:37:21

Профспілкова петиція про відновлення санаторно-курортного лікування вже набрала понад 2/3 необхідних голосів! Успіх уже поряд!

Електронна петиція ФПУ до Президента України про відновлення санаторно-курортного лікування працюючих за рахунок соцстраху  протягом одного місяця вже отримала підтримку понад 19 тис. профспілковців при необхідних 25 тис. Такий високий результат – наше спільне досягнення.Але цього явно недостатньо для успіху. Настав час значно активізувати роботу по збору голосів, за розміщену на веб-сайті Президента Головою Федерації профспілок України Григорієм Осовим петицію №22/010961-еп. «Відновити оплату санаторно-курортних путівок для працюючих за рахунок коштів соціального страхування».

2015-11-04 09:30:42

Чи потрібно ФПУ підписувати нову Генеральну угоду? Якщо так, то на який термін?

Це питання було серед перших на понеділковій нараді керівників профспілкових організацій області при голові РПО.На важливості відстоювання при підписанні Генеральної угоди на новий строк принципу соціальної справедливості, підвищення рівня забезпечення соціально-економічного захисту працівників наголошували учасники наради. Акцентовано що в таблиці розбіжностей проекту Угоди від ФПУ та Урядовому особливу увагу приділено найбільш актуальним та важливим, з точки зору профспілок, питанням, як-то заборгованість по виплаті заробітної плати, розміру мінімальної зарплати, охорони праці, забезпечення зростання основних державних соціальних стандартів та гарантій, затвердження оновлених наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг тощо.

2015-11-03 10:44:20

ПОДОЛАТИ КРИЗОВІ ПРОЦЕСИ

Минулого тижня відбулася звітно-виборча профспілкова конференція працівників будівництва, промисловості будматеріалів. Будівництво є однією з найважливіших галузей народного господарства. Проте сьогодні ця галузь істотно пробуксовує. Замовлення на будівельні роботи не забезпечуються належним фінансуванням, для цього бракує обігових коштів, виробничі потужності використовуються не на повну потужність. Які зусилля докладають будівельники на подолання кризових процесів, яка їх ефективність? Ці питання стояли в центрі уваги учасників обласної звітно-виборчої профспілкової конференції працівників будівництва, промисловості будматеріалів.

2015-11-02 09:55:07

Триває передплата на профспілкові видання. Хто володіє інформацією, той володіє світом.

Вартість передплати на 2016 рік становить:
22152 ГАЗЕТА «ПРОФСПІЛКОВІ ВІСТІ» – 173,64 грн.
22909 ЖУРНАЛ «БІБЛІОТЕЧКА ГОЛОВИ ПРОФСПІЛКОВОГО КОМІТЕТУ» – 72,60 грн.
Газета "Єдність". 30044 - 21грн.60 коп. на рік для юридичних осіб;

                                    99298 - 14грн.40 коп.

Видання широко висвітлюють діяльність Федерації профспілок України, галузевих і регіональних профспілок із захисту прав та інтересів трудящих. На шпальтах видань завжди – журналістські розслідування, дискусії, аналітика, соціальний захист, юридичні консультації, міжнародні новини, культура і спорт.


 

2015-11-02 09:41:28

Визначено завдання організацій профспілки у зв’язку з виборами до місцевих органів влади та децентралізацією

Обласний комітет профспілки працівників держустанов провів семінар профспілкового активу - голів районних, міських організацій профспілки, окремих первинних профорганізацій обласного центру на тему: «Про поточні завдання  організацій профспілки у зв’язку з виборами до місцевих органів влади та децентралізацією».