2015-11-30 11:53:38

На Долинщині вбачають у профспілках єдину громадську організацію, що займає послідовну позицію щодо захисту працівників

26 листопада 2015 року  у Долинському райкомі профспілки Івано-Франківської області проведено «День  профактивіста»  для голів  профкомів, профорганізаторів, членів райкому профспілки, інших профактивістів. Йшлося про дії профспілки у питаннях соціального захисту працівників та завдання виборних профспілкових органів по зміцненню первинних профспілкових організацій, про гарантії для працівників  органів місцевого самоврядування.

2015-11-27 08:54:10

Активізуймо роботу по збору голосів!

Повідомляємо, що після технічної перерви відновив свою роботу сайт електронних петицій до Президента України. Втрачено цінний час, протягом якого ми могли досягти потрібного результату.
Просимо активізувати роботу профспілкових організацій, членів профспілок стосовно збору підписів під петицією про внесення законопроекту для відновлення санаторно-курортного лікування працівників, оздоровлення студентів і дітей.

2015-11-26 08:44:49

З’їзд профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України

24 листопада 2015 року відбувся з’їзд профспілки працівників хімнафтохімпрому України. Представники колективів хімічної, нафтопереробної, нафтохімічної галузей зібралися в Яремчі, щоб обговорити проблеми та намітити шляхи їх вирішення. На сьогоднішній день в одній з провідних галузей економіки їх зібралося чимало. Все це змушує профспілкових активістів шукати нові методи роботи, нові підходи в їх вирішенні. Саме про це йшла мова як у звіті голови ЦР профспілки Василя Мойсюка, так і у виступах делегатів з’їзду.

2015-11-24 11:40:06

Рада проголосувала за роздержавлення ЗМІ

За відповідне рішення проголосувало 260 нардепів. Верховна Рада проголосувала за законопроект №1123 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». За відповідне рішення проголосувало 260 нардепів.

2015-11-24 09:19:19

Про підтримку рішення Президії ФПУ щодо підписання Меморандуму

Розглянувши лист Федерації профспілок України № 03/01-24/1428 від 19 листопада про доцільність укладення Меморандуму з реалізації Плану модернізації України «Від кризи до економічного зростання» між СПО об’єднань профспілок та СПО роботодавців, Президія Ради профспілок Івано-Франківської області прийняла колегіальне рішення «Про підтримку рішення Президії ФПУ щодо підписання Меморандуму» та постановила підписати Меморандум. Президії ФПУ - врахувати позицію Президії Ради профспілок Івано-Франківської області при розгляді цього питання на своєму засіданні. Про це йдеться в постанові Президії РПО Івано-Франківської області від 23 листопада 2015 року за підписом голови І.Є.Басюка.

2015-11-20 14:16:30

ВОЛОДИМИР САЄНКО: ЛІКАРІ ПРОГНОЗУЮТЬ ЗНИЖЕННЯ СЕРЕДНЬОГО ВІКУ І ЗБІЛЬШЕННЯ СМЕРТНОСТІ ДІТЕЙ,,,"

Средняя продолжительность жизни в Украине выросла и в 2013-м составила 71,16 лет. В Европе – на 10 лет больше. Детская смертность за годы независимости снизилась практически вдвое, но все еще остается одной из самых высоких в мире – детей у нас умирает в 2–3 раза больше, чем в европейских странах. И все же демографы отмечали положительные тенденции общего здоровья населения. Резко изменились прогнозы специалистов в начале 2015 года.

2015-11-20 09:46:47

ПРЯМЕ НАРОДОВЛАДДЯ - ПЕРШІ НАРОДНІ ЗБОРИ УКРАЇНИ. ПРІОРИТЕТ -ЛЮДИНА І ЇЇ ГІДНІСТЬ

 У Києві за ініціативою громад відбулися перші Народні збори, за результатами яких прийнята резолюції, що містить питання та механізми збереження територіальної цілісності України, повернення Донбасу і Криму, подолання корупції, бідності та ін. Про це під час прес-конференції в УНІАН на тему: «Перші Народні збори України - Пряме народовладдя» заявив голова Вищої ради Народних зборів України Микола Маломуж.Він представив звіт, що демонструє перший етап реалізації Прямого народовладдя – перші Народні збори України. Збори відбулися в столиці, за ініціативою громад України, 17 жовтня 2015 року, і були проголосовані учасниками зборів, як постійно діючі, що будуть розглядати надзвичайно гострі проблеми сьогодення.

2015-11-17 09:30:57

ДИСКУСІЯ. Програма модернізації України: перспективи та завдання

Актуальні питання соціально-економічних перетворень в Україні, пошуку ефективних шляхів підвищення рівня розвитку країни та добробуту її громадян, ролі у цьому процесі профспілок були у центрі уваги учасників предметної дискусії «Програма модернізації України», яка відбулась 16 листопада.
Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

2015-11-16 08:58:06

Трудова конституція має прийматись як Конституція

ЗАЯВА   Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок у зв'язку з прийняттям
Верховною Радою України у першому читанні за основу проект Трудового кодексу України (реестр. № 1658)

2015-11-13 09:21:58

Кричуща тема ЧИЇ КОРУПЦІЙНІ ІНТЕРЕСИ ВАЖАТЬ НА ЖИТТЯ І ЗДОРОВ’Я ЛЮДЕЙ?

Була надія (тепер все менша) що допоможуть вирішити це непросте питання офіційні листи звернення в профільні інстанції, від яких залежить доля Битків-Бабчинського нафтогазоконденсатного родовища. Тому і призначався один з перших листів голові ОПКП ПАТ «Укрнафта» І.В.Копачу:«Щодо припинення розробки Битків-Бабчинського нафтогазоконденсатного родовища через закінчення дії спеціального дозволу на користування надрами та наслідки, які можуть настати у зв’язку з цим». В цьому листі, а також в аналогічних, які згодом були адресовані ще на кілька адрес найвищих інстанцій, в профільні інституції, і в тому числі не оминули голови Івано-Франківської ОДА (зустрічі з головою з цього питання профспілковий актив чекав аж місяць), повідомлялося наступне.:«Профспілковий комітет нафтогазовидобувного управління «Надвірнанафтогаз» ПАТ «Укрнафта» від імені трудового колективу (1640 нафтовиків) звертається до Вас за захистом конституційного права на працю, яке порушене можливим масовим простоєм працівників через  припинення розробки Битків-Бабчинського нафтогазоконденсатного родовища у зв’язку з закінченням дії спеціального дозволу на користування надрами.