2015-09-23 11:21:12

ПРАЦІВНИКА ТРАВМОВАНО: ХТО ВИНЕН?

Виробничий травматизм був і залишається болючою соціальною проблемою. У першому півріччі 2015 року на  підприємствах, в організаціях м.Івано-Франківська і Тисменицького району мали місце 15 нещасних випадків, з них - 3 із смертельним наслідком. Це вкрай тривожна статистика.

2015-09-23 11:17:08

НЕ ВИДНО НІЧОГО ЛІПШОГО

17 вересня відбулося позачергове засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення Івано-Франківської області з питань обговорення проекту Закону України «Про зайнятість населення» за участю профспілок, організацій роботодавців та керівників обласної служби зайнятості.  Констатовано, що проект Закону України «Про зайнятість населення» в новій редакції  є неприйнятним для його прийняття,

2015-09-18 10:03:11

Григорій Осовий: «Вкрай незрозумілим є намагання Уряду загнати якомога більше населення на субсидії, замість підвищення зарплат і пенсій»

На розширеному засіданні Консультативної ради при Голові ФПУ, в якому взяли участь керівники членських організацій ФПУ? було прийнято рішення про проведення з профспілковими лідерами наради щодо загроз і викликів у трудовій і соціальній сфері 17 вересня ц.р.
Водночас, як зазначив Голова СПО Григорій Осовий, «профспілки не чекають рішень колективних органів, доводиться реагувати щоденно на виклики, пов’язані з наступом на права працівників, відсутності стабільності фінансово-економічного стану підприємств, соціального захисту працівників в умовах зростання цін і тарифів.

2015-09-17 12:31:37

Григорій Осовий: «Буде визначено подальші колективні кроки на захист соціально-економічних прав та інтересів працівників»

На розширеному засіданні Консультативної ради при Голові ФПУ, в якому взяли участь керівники членських організацій ФПУ, було обговорено актуальні питання забезпечення виконання рішень Ради Федерації.
Підтримано дату проведення засідання СПО об’єднань профспілок - 21 вересня ц.р.

2015-09-14 13:13:25

ПОГЛЯД З «НАШОГО ВІКНА»: «ЯКБИ ВОНИ ЇЗДИЛИ НАШИМИ ДОРОГАМИ, ТА ЖИЛИ Б НА НАШУ ЗАРПЛАТУ…»

9 вересня відбулася VI  обласна звітно-виборна конференція профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства. Зі звітною доповіддю виступив  її голова Іван Гавриляк.Вшанувавши Хвилиною мовчання 7-ох прикарпатців, які загинули під час Революції Гідності, та 54-ох патріотів області, які поклали свої голови в антитерористичних операціях, учасники звітно-виборної конференції перейшли до аналізу своєї діяльності у часі складної політичної та економічної ситуації в державі.

«Галузі автомобільного транспорту і дорожнього господарства перебувають у кризовому стані, - констатував доповідач. - А це означає: праця на неповний робочий час, довготривалі безоплатні відпустки, затримка з виплатою заробітної плати, невиконання зобов’язань, які передбачені колективними договорами підприємств і організацій та Галузевою угодою, тощо».

2015-09-09 09:59:07

Як нас годують та взувають?ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК, Споживчий кошик має відповідати вимогам часу

Скільки може вживати молока та круп, хліба та масла, скільки може мати взуття та одягу на рік українець? Це не просто регламентовано для нас, як кажуть, згори, але й має кричуще низки показники. При цьому вони не змінювалися аж з 2000 року, якій вважається найбіднішим та найскладнішим з останніх років. Про це говорили учасники засідання Робочої групи профспілкової сторони з обговорення проекту наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг для основних соціальних і демографічних груп населення. сформованому Мінекономрозвитку України.

2015-09-07 11:05:22

З чийого відома? Активізувалися державні рейдери

Останнім часом активізувались «державні рейдери», які вкотре своїми протиправними діями намагаються захопити власність профспілок у м. Одеса.
Черговим об’єктом атаки на профспілкову власність став «Клінічний санаторій «Лермонтовський», який на законних підставах належить ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Федерації профспілок України.

2015-09-04 09:42:10

Щодо Програми Гідної праці в Україні: потрібна чесна діагностика ситуації

Актуальні проблеми забезпечення захисту соціально-економічних прав та інтересів працівників з ініціативи профспілок обговорюються під час дводенної консультативної зустрічі з членами багатодисциплінарної місії Міжнародної організації праці, яка почалась 3 вересня у Києві. У заході беруть участь Голова СПО об’єднань профспілок, голова ФПУ Григорій Осовий, перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, керівники низки членських організацій та співробітники апарату ФПУ.

2015-09-04 09:27:50

Підвищення соцстандартів - популізм для працюючих жебраків

З вересня в Україні збільшаться мінімальна зарплата та прожитковий мінімум. Урядовці хваляться, що, попри скруту, знайшли гроші і на підвищення соцвиплат. Однак у профспілках це вважають знущанням на працюючими.Планували у грудні, а вийшло вже у вересні, хваляться урядовці. З початку осені уряд запланував підвищити соціальні стандарти, які обіцяв переглянути тільки взимку 2015 року. "До Верховної Ради вноситься закон для підвищення соцстандартів для близько 12 мільйонів українців", - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

2015-09-01 12:47:10

Профспілкове голосування: розмір мінімальної зарплати на 2016 рік

На офіційному сайті Федерації профспілок України з 10 серпня до 7 вересня 2015 року проводиться голосування з метою визначення думки спілчан щодо розміру мінімальної заробітної плати на 2016 рік.У рамках підготовки пропозицій до проекту Державного бюджету України на 2016 рік в профспілковому середовищі виникла гостра дискусія щодо визначення розміру мінімальної заробітної плати.