2015-06-22 10:23:10

Чи можна вивести на «чисту воду» соціального партнера?

Вперше в історії українських правовідносин і соціального діалогу на вимогу профспілок відбувся Трудовий арбітраж на національному рівні з розгляду питання відповідальності організацій роботодавців за несвоєчасну оплату праці, який прийняв рішення зобов’язати роботодавців здійснити заходи на погашення заборгованості із виплати заробітної плати.
Нагадаємо, що у відповідності до вимог Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», СПО об’єднань профспілок, за ініціативою членських організацій ФПУ, висунув вимоги, а в подальшому прийняв рішення про вступ у два національні колективні трудові спори (конфлікти).

2015-06-22 10:13:44

Соціальний діалог… як його розуміють урядовці

В Щорічному Посланні Президента України до Верховної Ради України «Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2015 році» Глава держави поставив Уряду чітке завдання «розпочати індексацію зарплат і пенсій», а саме: прискорити на кілька місяців позиції розгляду інфляції і індексації зарплат та пенсій (4 червня 2015 року).

2015-06-18 09:48:45

Зустріч в Міністерстві економіки

17 червня, в Кабінеті Міністрів України відбулась робоча зустріч представників СПО профспілок і галузевих організацій роботодавців з Міністром економічного розвитку і торгівлі України Айварасом Абромавичусом.
У своєму виступі міністр поінформував про стан економіки України та заходи, яки застосовує очолюване ним міністерство щодо проведення регуляторної політики у різних сферах національної економіки та підприємництва.

2015-06-18 09:45:19

Профспілки закликають народних депутатів підтримати "соціальний пакет" законів

Голова Спільного представницького органу об’єднань профспілок Григорій Осовий подякував керівників депутатських партій у ВР за те, що вони відгукнулися на звернення СПО об’єднань профспілок і взяли участь у робочій нараді представників профспілок і керівників усіх депутатських фракцій, що відбулась 15 червня у Парламенті.
У ній взяв участь Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, і за результатами якої він дав низку доручень щодо залучення профспілкових організацій до процесу підготовки законодавчих актів у соціальній сфері.

2015-06-17 09:44:53

Терпіння у народу на грані соціального вибуху

Вчора  під стінами Верховної Ради України профспілки зібрали багатотисячний мітинг громадян проти урядової політики підвищення цін на газ для населення і тарифів на комунальні послуги. Профспілки також вимагають від влади підвищення заробітних плат та пенсій.
З трибуни мітингу до співгромадян звернувся заступник Голови ФПУ, керівник антикризового профспілкового штабу Сергій Кондрюк.

2015-06-17 09:41:21

Підписано Угоду між КМУ і профспілками про утворення примирної комісії

16 червня в Міністерстві соціальної політики України відбулась церемонія підписання Угоди про утворення примирної комісії для вирішення колективного трудового спору між Спільним представницьким органом репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні та Кабінетом Міністрів України.
Свої підписи під документом поставили міністр соціальної політики Павло Розенко і перший заступник Голови СПО профспілок, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк.
А відкрив церемонію Голова Національної служби посередництва і примирення Олександр Окіс.

2015-06-17 09:33:53

ТРУДОВИЙ УЛЬТИМАТУМ

Громадянське суспільство, трудовий люд України після повалення корупційного режиму очікували на швидкі позитивні зміни у всіх сферах життя і просування країни курсом євроінтеграції. Минуло півтора роки, однак покращення не відбулося. Навпаки – колишні та нові проблеми все більше затягують людей у бідність та злидні, віддаляють Україну від цивілізованого розвитку.

Безпрецедентний економічний спад, девальвація гривні, тотальна дорожнеча і падіння водночас життєвого рівня людей удвічі викликали вкрай негативну реакцію трудівників, пенсіонерів, практично кожної української родини.

2015-06-17 09:23:34

«Пісні звучать не тільки для живих…» або Війна на дикому полі

В Івано-Франківську успішно творять добре українське кіно. І хоча цей факт для більшості з нас -  відкриття, проте, обласний осередок Національної спілки кінематографістів України (голова Юліан Яковина) вже віддавна збирає під своє крило відомих і початківців, старших і зовсім юних, яким до вподоби фільмувати дійсність, прозирати в історію і в майбутнє. Спілка підтримує також видання літературних творів, які можна екранізувати, має чимало інших ініціатив, які прижилися саме тут. Серед найуспішніших в цій праці наших краян, член Національної спілки кінематографістів України, журналіст Мирослав Бойчук. Нині він – наш гість.

2015-06-17 09:13:55

БЕЗ СОЦІАЛЬНОГО ПАРТНЕРСТВА В ЄС – ЗАСЬ! або ЯК НЕ ПЕРЕТВОРИТИСЯ У «ФІГОВИЙ ЛИСТОЧОК»

2015 рік для Укрнафтогазпрофспілки знаковий. Він завершує чергову профспілкову «п’ятирічку» - термін, на який згідно Статуту обираються виборні органи профспілки та їх лідери.

Цьогорічна звітно-виборна кампанія особлива. І не тільки тому, що проходить вона під час неоголошеної війни з кривавим сусідом-агресором. Болісним фоном і каталізатором звітно-виборних зборів і конференцій є нечуване до цього часу зубожіння всіх верств населення, девальвація гривні, інфляція, непідйомні тарифи, галопуючі ціни та приховане безробіття.

2015-06-17 09:03:36

О, СПОРТ, ТИ – МИР Х-тій Спартакіаді Укртрансгазу - бути!

 З 8 по 12 червня 2015 р. профспілкові організації Укртрансгазу провели свою ІХ-ту спартакіаду на спортивних спорудах Івано-Франківського  національного університету нафти і газу. В змаганнях  взяли участь  11 команд та 398 спортсменів-аматорів з усіх куточків України, крім, звісно, окупованих територій.Після запеклих змагань 1-ше місце виборола команда УМГ «Харківтрансгаз» (голова профкому В. Родін), 2-ге - УМГ «Львівтрансгаз» (голова профкому Л. Гнатковський), 3-тє - УМГ «Черкаситрансгаз» (голова профкому В. Тартаковський).