2015-06-17 09:00:13

Дістало! Монолог профспілкового голови.

27 травня 2015 року профспілковці НГВУ «Долинанафтогаз», доведені до відчаю щоденними заявами працівників про нестачу спецодягу, спецвзуття та спецрукавиць (каустичну соду голіруч вантажать) направили керівництву ПАТ «Укрнафта» відкритого листа з вимогою негайно припинити це неподобство, повернути виробничий процес  у законне, безпечне для життя та здоров’я людей русло, а  разом з тим підняти заробітну плату, як того вимагає колективний договір, привівши його при цьому  у відповідність із галузевою угодою.

2015-06-16 11:47:35

ПРОФСПІЛКИ ПРОТИ ОБМЕЖЕННЯ ПЕНСІЙ ПРАЦЮЮЮЧИМ ПЕНСІОНЕРАМ

Рада профспілок Івано-Франківської області направила звернення до Конституційного Суду України з проханням визнати неконституційними норми Закону України №213-VIII від 02/03/2015, якими запроваджено обмеження виплати пенсій працююючим пенсіонерам та прискорити розгляд подання 49 народних депутатів щодо визнання прийнятого Закону таким, що порушує Конституцію України.

2015-06-16 09:58:55

Приватизація як знищення спиртової галузі?

Відбулися звітно-виборні збори в профспілковій організації Івано-Франківського спиртоб’єднання. Це одна з найбільш активних і мотивованих профспілкових організацій галузі. Звіт профкому за п’ятирічну роботу , з яким виступила його голова Наталя Стефанюк ,відбувався у період спаду виробництва, неритмічної роботи  підприємства, в той час , коли всі трудящі України в одну мить стали на межу бідності. Хоч оплата праці на підприємстві проводиться в рамках діючої Галузевої угоди  з Департаментом продовольства Мінагрополітики України, та при різкому спаді обсягів виробництва її рівень також суттєво знизився. Відчувається брак коштів на фінансування зобов’язань згідно Колективного договору , доводиться розтерміновувати окремі соціальні виплати.

2015-06-15 12:06:14

НАЙАКТИВНІШИХ – ПОЗБАВИТИ РОБОТИ. Спілчани відстоюють свої права, а в адміністрації старі методи боротьби з неугодними

В приватному акціонерному товаристві  «Сегеджа, Оріана – України» у вересні 2014 року була створена первинна профспілкова організація. Головою профкому обрано Володимира Добрянського, водія автонавантажувача. Спілчани вирішили укласти колективний договір, яким привели нормативні документи підприємства у відповідність до законодавства України. Для цього розробили положення про оплату праці, преміювання виробничників з тим, щоб не допустити ручного регулювання на свій розсуд адміністрації.

2015-06-11 12:22:32

ПІКЕТУВАННЯ КАБМІНУ. Уряд, почуй голос народу!

10 червня під стіни Будівлі Уряду прийшли понад 1000 представників профспілкових організацій, трудових колективів багатьох галузей економіки України. Серед учасників акції протесту – представники Федерації профспілок України, профспілкових організацій та профоб’єднань авіапрацівників, працівників автотранспорту, будівництва і промисловості будівельних матеріалів, нафтової промисловості, таксистів, транспорту, автосільгоспмашу, машметалообробки, машприладобудування, оборонної промисловості, держустанов, зв’язку, споживчої кооперації, газових господарств, геології, геодезії та картографії, лісового господарства, морського транспорту, текстильної та легкої промисловості, атомної енергетики, інноваціонних і малих підприємств, річкового транспорту, радіоелектроніки, рибного господарства, суднобудування, а також представники профспілок Волинської та Чернігівської областей, "Союзу Чорнобиль", Організації ветеранів України.

2015-06-11 10:44:34

ХХУІІ звітно – виборна конференція Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників держустанов

4 червня 2015 року пройшла ХХУІІ звітно-виборна конференція обласної організації профспілки працівників держустанов. В її роботі взяли участь заступник голови Профспілки працівників держустанов України Юрій Піжук, голова Ради профспілок області Ігор Басюк, керівник апарату облдержадміністрації Руслан Панасюк, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Іван Данів.

2015-06-10 10:33:00

НА ЗНАК СОЛІДАРНОСТІ

10 червня Рада профспілок  Івано-Франківської області  на знак підтримки Всеукраїнської акції протесту Федерації профспілок України, яка цього дня втретє вивела людей під Кабмін,  встановила перед приміщенням ради агітаційну палатку. Тут були виставлені для огляду текстові матеріали та інфографіка щодо результатів так званих  «реформ» Уряду, які зробили бідними понад 80 % громадян України.

2015-06-08 09:55:55

Допомагає соціальне партнерство ВЛАДА ВІДПИСАЛАСЯ: «В ЄВРОПІ ТАК НЕ РОБЛЯТЬ»

На звернення президії обласної Ради профспілки працівників енергетики та ЕТП до Міністерства соціальної політики та керівників фракцій коаліції  у Верховній Раді більш гуманно поставитися до питання оздоровлення дітей та працюючих людей, зберегти повноваження Фонду соціального страхування, який відав  коштами на ці потреби, ми отримали відписку, що оздоровлення не властиве Фонду соціального страхування, і що в Європі так не роблять.

2015-06-08 09:09:42

СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ. Представники профспілок зустрілися з лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко

Актуальні та важливі соціально-економічні питання, зокрема розвитку соціального діалогу, справедливого прожиткового мінімуму, індексації зарплат і пенсій, погашення заборгованості по зарплаті та пенсіях, проблеми встановлення справедливих цін і тарифів на газ та послуги ЖКГ обговорено 5 червня під час робочої зустрічі представників профспілкових об‘єднань України з депутатами парламентської Фракції «Батьківщина».

2015-06-04 13:42:12

2 червня ДТЕК Бурштинська ТЕС розпочала перший заїзд в дитячий лікувально-оздоровчий комплекс «Сокіл»

В рамках річної програми оздоровлення  600 дітей працівників станції та учасників АТО з Бурштина  та Галицького району відпочинуть та оздоровляться на Прикарпатті, на березі гірської річки Лімниціповідомляє прес-служба компанії.