2015-06-04 13:24:17

Не з дверей, то у вікно… Як не допустити приватизації Калуської ТЕЦ?

28 травня відбулося спільне засідання  профкому і адміністрації Калуської ТЕЦ. На засіданні розглядалося питання  зупинки електростанції на літній період у зв’язку з відсутністю основного споживача теплової енергії, яким є для ТЕЦ Карпатнафтохім. Вже третій рік з політичних мотивів цей хімічний комбінат не працює. Директор ТЕЦ Володимир Мазяр у своєму виступі акцентував на  позитивних досягненнях, які мала ТЕЦ  в осінньо-зимовий період 2014-2015 років і на проблемних ситуаціях, що вимагають реагування.

2015-06-04 13:19:40

ХТО ВИДУМУЄ ЦІ ДИРЕКТИВИ?

02 червня під стінами Івано-Франківської ОДА розпочався страйк підприємців. Прикарпатські бізнесмени обурені рішенням Кабміну щодо обов’язковості придбання ними касових апаратів. Рішення стосується найбільш вразливої частки приватної справи в Україні – підприємців так званої 3-ї групи (фізичних осіб, «єдиноподатників»).

2015-06-04 13:15:57

Профспілки вдруге пікетують Кабмін

3 червня профспілки вдруге вийшли під стіни Кабінету міністрів України. Прийшли понад 1000 профспілкових активістів, щоб висловити своє негативне ставлення до урядової політики «затягування пасків».
Сьогодні вийшли представники профспілок працівників АПК, охорони здоров’я, освітяни, працівники соціальної сфери, Пенсійного фонду, Академії наук України, шахтарі, залізничники, представники регіональних профспілкових організацій з Черкаської і Вінницької областей.
Мітинг відкрив керівник СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.
Ні – безробіттю в Україні

2015-06-03 12:23:29

Василь МОЙСЮК: «Потрібно якнайшвидше за участю уряду, роботодавців, профспілок розпочати системний діалог з питань проведення стратегічних реформ»

Сьогодні всі працюючі люди та незахищені верстви населення хочуть почути від влади, профспілок відповідь на питання, коли ж настане стабільність і розпочнеться справжнє покращення життя в суспільстві. Про це заявив голова Профспілки працівників хімічної та нафтохімічної галузей промисловості України Василь Мойсюк.

2015-06-03 12:17:53

ПРОФСПІЛКИ ПРОДОВЖУЮТЬ ПІКЕТУВАТИ КАБМІН

Профспілки закликають усіх небайдужих приєднатися сьогодні - у день засідання Уряду - до пікетування Кабінету міністрів України.
Це буде вже другий етап акції на підтримку вимог профспілок у колективному трудовому спорі з Урядом і роботодавцями.

Обстоюючи законні права громадян, профспілки виступають проти:
- підвищення ціни на газ і тарифів на комунальні послуги;
- "безстрокової шокової терапії", що проводить Уряд;
- відсутності реальних соціально-економічних реформ.

2015-06-02 11:08:26

СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ. Генеральної угоді – соціальне наповнення та ефективний захист людини праці

На неухильному забезпеченні цих принципів наголошували представники Профспілкової сторони під час засідання Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк, що відбулось 29 травня. . Вів засідання Керівник групи повноважних представників Сторони роботодавців, заступник Голови Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко. В заході взяли участь та виступили: від Профспілкової сторони - Керівник Робочої комісії об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, від групи повноважних представників Сторони органів виконавчої влади – директор Департаменту соціального страхування та партнерства Міністерства соціальної політики Олександр Савенко.

2015-05-28 08:38:32

Профспілки розпочали щотижневе пікетування Уряду


Ми розпочинаємо публічні масові акції. Поки що плануємо провести три пікетування Кабінету Міністрів: перша - 27 травня, друге - 3 червня, третє - 10 червня", - сказав заступник голови ФПУ Сергій Кондрюк на прес-конференції в Києві у вівторок.

Він зазначив, що визначені три основних мети: негайне внесення Кабміном пропозицій до Верховної Ради про підвищення зарплати з 1 липня; примусити уряд розпочати повноцінні процедури примирення в рамках національного колективного трудового спору; не допустити закладання в бюджет-2016 антисоціальних ідей.

2015-05-27 09:34:27

Відсутність соціального діалогу виштовхує людей на вулиці

Велику зацікавленість журналістів провідних вітчизняних ЗМІ викликала прес-конференція представників Федерації профспілок України та членів Спільного представницького органу профспілок, що відбулась сьогодні в Інформаційній агенції «Укрінформ».
Спікери розповіли присутнім про позицію профспілок стосовно проведення Урядом політики «затягування пасків», яка на переконання більшості спілчан здійснюється здебільшого за рахунок простих трудівників шляхом заморожування зарплат, зменшення соціальних гарантій, а також підвищення цін на життєво важливі товари і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Проти цього категорично виступають профспілки!!!

2015-05-26 12:52:17

Станьмо учасниками реформ

На звітно-виборної конференції Тисменицької районної організації профспілки, яка проходила 13 травня цього року, на це наголосив у звітній доповіді голова райкому профспілки Ярослав Татарин. Організації профспілки району, як і в державі, великі сподівання мають на успішне проведення антитерористичної операції на сході держави, припинення агресії Росії. Вони є активними учасниками з надання допомог постраждалим під час революції гідності, військових дій, переселенцям зі східних областей України. Поряд з цим підтримують реформи, які проводяться з метою наближення життя українців до Європейських стандартів. Первинні організації району повинні подбати, щоб вивільнення  держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування за результатами проведення адміністративно-територіальної проходило відповідно до чинного законодавства, і надалі активно захищати  соціально-економічні та трудові інтереси членів профспілки.

2015-05-22 10:46:01

«ПАНЬКАЮТЬСЯ» з партіями, а чому не рахуються з громадськими організаціями?

З виступів на засіданні Ради

- О. СТЕЛЬМАХ , голова первинної профспілкової організації Прикарпатської дослідної станції, зав відділом, старший науковий співробітник.

- У цей важкий в країні час профспілки зайняли активну і конструктивну позицію. Не маємо права сидіти і мовчати, бо ми є та реальна і активна сила, яка покликана і здатна боротися за права працюючих людей, за наше майбутнє,  щоб вижити самим і чогось добитися для людей. Акція протесту, до якої готуємося,  доречна і потрібна. Це не радикальні дії, не стихійні дії, які вигідні країні – агресору, це сигнал нашій владі, що вона працює непрофесійно і політика, яку демонструє в економічній площині, є антинародною, а значить –антидержавною.