2015-05-22 10:42:54

Влада говорить сама з собою

Про поточну ситуацію  та дії профспілок області  в умовах  різкого погіршення рівня життя працюючих людей заслухано на розширеному засіданні Ради профспілок Івано-Франківської області яка відбулася 21 травня під головуванням Ігоря Басюка.

З доповіддю виступив голова Ради профспілок області Ігор Басюк.  

2015-05-20 10:51:00

Профспілки їдуть на пікет

Антикризовий профспілковий штаб, керуючись рішеннями Президії ФПУ і СПО об’єднань профспілок, прийняв рішення розпочати пікетування Кабінету Міністрів України на підтримку вимог колективного трудового спору профспілок з Урядом і роботодавцями.
Акції триватимуть протягом двох тижнів у дні засідання Уряду, починаючи з 27 травня ц.р, а також 3 і 10 червня.

У пікетуванні братимуть участь профспілкові активісті, керівники галузевих Профспілок - членських організацій ФПУ, усі небайдужі громадяни.
 

2015-05-19 11:42:47

УРЯД НЕЩАДНО ЕКСПЛУАТУЄ ПАТРІОТИЗМ УКРАЇНЦІВ

Проголосивши курс України на досягнення європейських стандартів рівня життя українського народу,  Уряд  Яценюка А.П. проводить так звані реформи в діаметрально-протилежному напрямку, грубо порушуючи при цьому не тільки Закони але і Конституцію України. Без жодного економічного обґрунтування влаштовано гонитву цін на енергоносії, житлово-комунальні та інші вкрай необхідні для людей товари і послуги. Реформи Уряду полягають в одному, якомога повніше задовольнити вимоги МВФ  - виразника міжнародних кланово-олігархічних інтересів, при цьому нехтуючи інтересами власного народу. Така антисоціальна політика призводить  до повної руйнації економіки України та зубожіння українського народу, втягує в боргову яму не лише нинішнє, а й майбутні покоління.

2015-05-19 10:04:54

День молодого профактивіста

Працюючи в державних установах молоді працівники не завжди відчувають на собі достатній соціальний захист, і це змушує їх об’єднуватись  в молодіжні ради для захисту своїх прав та інтересів.Тому, 14 травня 2015 року  відбулися  установчі збори по утворенню молодіжної ради первинних профспілкових організацій м.Івано-Франківська. На збори прибули 30 молодих профспілкових активістів, яких  до складу молодіжної ради на звітно-виборних зборах делегували первинні профорганізації.

2015-05-18 15:23:07

Місія МВФ: профспілки попереджають, що загострення соціальної ситуації може призвести до непередбачуваних наслідків

З 12 травня в Києві працює Місія Міжнародного валютного фонду. Місія, як повідомлялося, прибула для першого перегляду нової чотирирічної програми розширеного фінансування. Перший транш у рамках нової програми в 5 млрд доларів США було отримано 13 березня. Другий і всі наступні транші МВФ можуть бути отримані за підсумками щоквартальних оціночних місій Фонду.

2015-05-18 15:18:47

Діюча сьогодні в Україні пенсійна система потребує докорінних змін, - Анатолій Назаров

Нещодавно Кабінет Міністрів України вніс на розгляд 4 законопроекти, які докорінно змінюють принципи функціонування вітчизняної пенсійної системи та пропонуються на громадське обговорення з метою врахування відповідних пропозицій.

2015-05-15 11:08:32

Де вихід з майже безвиході

Відбулася узгоджувальна зустріч представників Сторін Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та Спільного представницького органу сторони роботодавців в рамках колективного трудового спору (конфлікту) між СПО об’єднань профспілок та СПО роботодавців на національному рівні.

2015-05-15 10:45:11

Енергоефективність: нові акценти

Дефіцит власних паливно-енергетичних ресурсів в Україні та залежність її від зовнішніх постачань створюють потенційну загрозу економічній та енергетичній безпеці  країни.  Тому  сучасною  тенденцією  розвитку  економіки  є  перехід  від вичерпних первинних джерел енергії до відновлювальних джерел енергії.

Перехід з викопного палива на поновлювані джерела енергії створює очевидну вигоду – використання місцевих доступних джерел енергії, зниження витрат на оплату часто імпортних традиційних енергоресурсів, що постійно дорожчають.

2015-05-15 10:37:26

А сіл-фантомів в нас все більше

В Україні на сьогоднішній день налічується 227 населених пунктів, у яких не проживає жоден мешканець. Таку статистику було озвучено в ході роботи організованого громадською організацією «Європейська Галицька асамблея» форуму «Галичина на підтримку конституційних реформ», в якому із представниками Львівщини та Тернопільщини взяла участь також делегація Івано-Франківської області. Довідка про прямі іноземні та капітальні інвестиції, залучені в область підприємствами сільського господарства та підприємствами з виробництва харчових продуктів, напоїв у 2014 році 

2015-05-14 14:33:25

Молодь мислить і прагне більше

У НГВУ «Надвірнанафтогаз» працює 89 молодих фахівців, які зайняті на  відповідальних ділянках виробництва. Адміністрація та профком управління нещодавно провели конференцію на тему: «Вклад молодих спеціалістів у розвиток підприємства нафтової промисловості».