2015-05-14 09:41:58

Інформаційна довідка До постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2015 №106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій»

У зв'язку з підвищенням цін і тарифів на газ і електроенергію Уряд 28 лютого 2015 року прийняв Постанову Кабінету Міністрів України «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій» (далі – Постанова), якою з 1 травня 2015 року суттєво спрощено порядок призначення житлових субсидій.

Постановою передбачено наступне.

2015-05-13 09:41:55

Калуш в очікуванні: коли вже буде ультиматум "Лукойлові"?

31 травня на державному рівні відзначається День працівника хімічної галузі, яка є одною з провідних галузей економіки Прикарпаття.   На жаль, сьогодні хімікам нічим тішитися, зустрічаючи професійне свято. Для наших підприємств, організацій була і залишається нагальна і кричуща проблема продуктивної зайнятості. Зокрема, це стосується трудівників промислового Калуша.                         

Найбільше підприємство області ТОВ «Карпатнафтохім» з грудня 2013 року практично припинило виробничу діяльність і знаходиться в рефимі простою, що викликає велику тривогу калушан.  

2015-05-13 09:31:08

Ніхто, крім нас, або Як поліпшити мотивацію членства в профспілках?

Підходить до завершення звітно-виборна компанія у профспілці працівників держустанов.  Серед 18 райкомів та міськкомів профспілки Яремчанська міська організація є найменш чисельною. Чому? Це і стало лейтмотивом обговорення делегатами звітно-виборної конференції Яремчанської міської організації профспілки та завданням на наступний період. У звітній доповіді голови міськкому профспілки Василя Юзьківа наголошувалося, що на території туристичного міста Яремче із-за суспільно-політичних мотивів профспілкові організації (найбільше це стосується органів місцевого самоврядування) припинили свою діяльність.

2015-05-12 15:11:19

Нові штрихи для пенсійної реформи

СПО об’єднань профспілок не підтримав законопроект, яким передбачається запровадження накопичувальної пенсійної системи та єдиних принципів нарахування пенсій

СПО об’єднань профспілок розглянуто законопроект і не підтримано його, оскільки: відсутні гарантії збереження накопичених коштів; немає мінімальних гарантій у професійній пенсійній програмі; «заморожується» для обчислення розміру пенсії показник середньої заробітної плати на рівні 2012-2014р.р.; не врегульовується питання щодо забезпечення своєчасного проведення атестації робочих місць за умовами праці, що є важливим на сьогодні і при запровадженні професійної пенсійної програми; не відновлюється дія частини другої статті 42 Закону стосовно щорічного з 1 березня у зв’язку із зростанням середньої заробітної плати в Україні та інші.

2015-05-07 14:50:23

Співпраця: Пропозиції профспілок враховуються

На адресу голови Ради профспілок Івано-Франківської області Ігоря Басюка надійшов лист  від народного депутата України Юрія Дерев’янка, в якому висловлено подяку за проявлену активну громадську позицію. В листі, зокрема, сказано наступне:

2015-05-07 14:11:39

Профспілкова позиція щодо причин та цілей вступу в національний колективний трудовий конфлікт із Кабінетом Міністрів України та з роботодавцями

Грубе, довготривале і зі зростаючими масштабами порушення Кабінетом Міністрів України та роботодавцями законодавчо визначених трудових прав та соціальних гарантій працівників, ухилення понад рік і навіть відкрите нехтування Урядом та об'єднаннями роботодавців пропозиціями профспілок щодо реалізації на практиці європейських процедур ведення соціального діалогу стосовно визначення проблем в сфері праці та напрацювання шляхів ефективного їх вирішення – заголовні причини колективного трудового конфлікту між профспілками та Урядом, а також із Спільним представницьким органом(СПО) сторони роботодавців на національному рівні.

2015-05-06 14:31:58

Експерти застерігають: субсидії - пастка для населення

Новий механізм надання субсидій з оплати послуг ЖКГ, який запрацював із 1 травня 2015 року, містить низку пасток для населення. Про основні з них розповідає керівник «Публічного аудиту» Максим Гольдарб.
«По-перше, якщо згодом виявиться, що при заповненні декларації особа внесла недостовірні дані, субсидія скасується, а людина буде змушена сплатити подвійний розмір від раніше нарахованої суми. Причому до уваги не береться, свідомо вона це зробила чи в силу необізнаності з правилами заповнення», – розповідає фахівець.

2015-05-05 10:57:42

ПРОФСПІЛКИ БУДУТЬ ПОСЛІДОВНО БОРОТИСЯ ЗА РЕАЛІЗАЦІЮ ВИМОГ ТРУДЯЩИХ!

30 квітня, у Клубі Кабінету Міністрів України відбулась інформаційно-консультативна зустріч представників профспілкових об’єднань України з віце-прем’єр-міністром України – міністром культури України В’ячеславом Кириленком.Метою зустрічі стало обговорення вимог, висунутих СПО об’єднань до профспілок до Уряду, і спрямованих на покращення рівня життя та добробуту працівників, а також у зв’язку з ухваленим профспілковими об’єднаннями України рішенням про вступ у колективний трудовий спір із Кабінетом міністрів України та роботодавцями.

2015-04-29 13:07:24

ФОРМУВАТИ КУЛЬТУРУ ОХОРОНИ ПРАЦІ

28 квітня у Всесвітній день охорони праці, який цього року відзначався під девізом «Приєднуйтеся до формування превентивної культури охорони праці», в м. Івано-Франківську відбулося урочисте засідання за участю представників профспілок, роботодавців, інспекторів Держгірпромнагляду та страхових експертів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань (ФССНВ) в області.

2015-04-29 11:57:11

ВІд неформальної до формальної економіки

21-24 квітня 2015 року в м. Женева (Швейцарія) проходило засідання Жіночого комітету, адміністративного та виконавчого комітетів Міжнародної профспілки працівників харчової і тютюнової промисловості, сільського господарства, ресторанного і готельного обслуговування, громадського харчування і суміжних галузей (IUF). У засіданні Жіночого комітету та виконавчого комітету IUF брала  участь голова Жіночого комітету профспілки працівників АПК України Надія Бурлака.