2015-04-29 09:44:56

Профспілки вступили в колективний трудовий спір з Урядом та роботодавцями

СПО об’єднань профспілок на засіданні 27 квітня прийняв рішення про вступ в колективний трудовий спір з Кабінетом міністрів України та з СПО сторони роботодавців.
Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. Він проінформував про ситуацію, яка склалась в форматі соціального діалогу між його учасниками, про те, якою була реакція на вимоги профспілок з боку урядовців та роботодавців і які саме конкретні кроки мають здійснити профспілки у цих умовах.

2015-04-23 11:39:01

СТАРТУЄ ДОВГОТРИВАЛА АКЦІЯ ПРОТЕСТУ

Штаб Федерації профспілок України оголошує про довготривалу  консолідовану галузево-регіональну акцію протесту, яка розпочинається з 13 травня і закінчиться 4 червня 2015 року. 

Мета акції: домогтися внесення Урядом до Парламенту законопроекту щодо додаткового підвищення в поточному році розмірів прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати та скорочення грошового розриву між посадовим окладом працівника I тарифного розряду ЄТС і мінімальною заробітною платою. Попередньо Кабінетові Міністрів будуть вручені Резолюція та Вимоги профспілок. ФПУ розраховує  на підтримку міжнародних профспілкових організацій та Міжнародної організації праці.

Президія Ради профспілок Івано-Франківської області прийняла рішення про підтримку та участь в акціях протесту.

2015-04-20 14:43:26

Всього у травні, враховуючи вихідні та святкові дні, буде 13 неробочих днів

Вихідні почнуться з найперших днів місяця: 1 і 2 травня (День солідарності трудящих) - це п'ятниця і субота, а оскільки законодавчо субота і так є вихідним днем ​​(для працівників з 5-ти денним робочим тижнем), то цей вихідний переноситься на понеділок 4 березня. Таким чином вихідними будуть чотири дні поспіль.Цього року День перемоги, 9 травня, теж випадає на суботу. Виходить, що українці відпочиватимуть три дні - з 9 по 11 травня.
Слід зазначити, що свято Трійці випадає на 31 травня (неділя). А відтак, понеділок, 1 червня, також буде неробочим днНагадаємо, президент Петро Порошенко відписав Указ про відзначення 8 травня в Україні Дня пам'яті та примирення, але він не буде вихідним днем.

2015-04-20 09:50:22

Від безробіття рятуватимуть – громадські роботи?

16 квітня відбулося засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення Івано-франківської області під головуванням першого заступника голови Ради профспілок області, заступника голови Координаційного комітету  Володимира Уєвича.

Заслухано питання: Про стан ринку праці та роботу служби зайнятості Івано-Франківської області у січні – березні 2015 року (доповідав Григорій Горбаль, директор обласного центру зайнятості зайнятості; Про організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру; Про проблемні питання у сфері неповнолітніх ( доп. Тарас Басюга, перший заступник директора обласного центру зайнятості); Про новини в законодавстві про зайнятість   населення ( доп. Марія Роговик, начальник юридичного відділу). Обрано голову Координаційного комітету сприяння зайнятості населення Івано-Франківської області. Ним став Ігор Михайлович Пасічняк, заступник голови облдержадміністрації. Про участь профспілок області у захисті прав працюючих людей зазначив у своєму виступі В.Уєвич. Офіційна статистика щодо безробіття в країні значно нижча реального стану, який можна назвати загрозливим. Зрозуміло, що без зміни політичних акцентів на економічні цих проблем не вирішити,- вважають профспілки. 

2015-04-17 09:39:24

Представники профспілок чесно попередили - на підприємствах зростають протестні настрої

Цієї зустрічі з прем'єром профспілки і роботодавці домагалися рік. Уряду намагаються донести реальну ситуацію в економіці.
"Це питання не війни - це реально питання відсутності суттєвих реформ. Це монолог, це монолог влади з самою собою", - говорить Олег Боярин, член президії ФРУ, голова об'єднання "Укравтопром".

2015-04-17 09:22:33

Сталося: А.Яценюк оголосив про відновлення соціального діалогу в інтересах громадян України

16 квітня 2015 року у клубі Кабміну за участю Прем’єр – міністра України Арсенія Яценюка відбулося засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради, на якому обговорено стан і перспективи соціально-економічного розвитку України на 2015–2016 роки в контексті започаткованих реформ і курсу держави на євроінтеграцію.
З профспілкової Сторони у засіданні взяли участь Г.В.Осовий - Співголова Національної ради від профспілкової сторони, Голова Федерації профспілок України;
С.М.Кондрюк – заступник Співголови НТСЕР, заступник Голови ФПУ, керівники ЦК галузевих профспілок та територіальних профоб’єднань, керівники СПО об’єднань профспілок.
На початку роботи Міністр соціальної політики П.В.Розенко оголосив про те, що відсьогодні соціальний діалог в країні має стати реальним.А.П.Яценюк у своєму виступі, з якого розпочалося засідання НТСЕР, також проголосив про особисту готовність до ведення конструктивного діалогу як з роботодавцями так і з профспілками, і також оголосив про початок відновлення соціального діалогу в інтересах громадян України.

2015-04-15 14:38:11

ЗАСІДАННЯ СПО. Профспілки висунули вимоги до Уряду та роботодавців

14 квітня СПО об'єднань профспілок на своєму засіданні під головуванням Голови СПО Григорія Осового затвердив вимоги до Уряду України щодо встановлення нових соціально-економічних умов праці, невиконання законодавства про працю та положень Генеральної угоди на 2010 - 2012 роки.

2015-04-10 10:56:09

Офіційні цифри щодо безробіття в Україні занижені у десять разів

Безробітними в Україні зараз є п'ять мільйонів осіб, хоча ця цифра і не звучить в офіційній статистиці. Про це заявив глава правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк під час брифінгу в інформаційної агенції «Укрінформ» на тему «Стан ринку праці України. Нові підходи в діяльності Державної служби зайнятості». В заході також взяв участь Голова Державної служби зайнятості Ярослав Кашуба.

2015-04-10 10:45:09

Профспілки не є платниками податку на прибуток

Від Державної фіскальної служби України надійшла відповідь на запит ФПУ щодо порядку оподаткування профспілкових організацій ).

У зазначеному листі ДФСУ зазначає, зокрема, що:

2015-04-09 12:19:18

Оплата лікарняних листів за рахунок коштів підприємства

Законом України від 28 грудня 2014 року № 77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» викладено в новій редакції Закон України від 23.09.1999 № 1105-XIV «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» та визнано таким, що втратив чинність, Закон України від 18.01.2001 № 2240-III «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням».