2015-04-09 10:19:17

Шановні колеги!

Прийміть найщиріші привітання з нагоди Великодніх свят!

У світле свято Великодня хай буде з Вами ласка Господня!

Нехай смачна біленька паска приносить в дім добро і ласку!

Ніколи хай не буде горя і біди, а радість у серцях живе завжди!

 

Христос Воскрес!

Воістину Воскрес!

 

 ГОЛОВА РАДИ ПРОФСПІЛОК 

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ                                                                                І.Є.БАСЮК

2015-04-09 10:14:16

28 квітня – Всесвітній день охорони праці Девіз 2015 року – «Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці»

3 квітня 2015 року відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2015 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні.  Оргкомітет прийняв за основу проект звернення до центральних та місцевих органів виконавчої влади, Ради  міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і...

2015-04-08 10:56:42

Корінь проблеми зрозумілий

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК  УКРАЇНИ зробила Заяву  ЩОДО СПРАВЕДЛИВОГО ОПОДАТКУВАННЯ 

Забезпечення справедливості в оподаткуванні є одним із стратегічних напрямів роботи Федерації профспілок України.

    ФПУ послідовно та цілеспрямовано відстоює позицію про те, що реформування податкової системи України має відбуватися за обов’язкової  участі всіх соціальних партнерів у напрямі забезпечення справедливого оподаткування і недопущення посилення податкового тиску на доходи незаможних верств населення, враховуючи загальносвітові тенденції, зокрема директиви ЄС. Одночасно наголошуємо, що Федерація профспілок України підтримує позицію Європейських профспілок, які у спільній заяві:

2015-04-07 09:57:55

Держгірпромнагляд просить посилити громадський контроль за охороною праці

Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України на основі проведеного аналізу дотримання законодавства про охорону праці в 2014 році повідомляє про значне погіршення загальної ситуації у сфері безпеки праці на підприємствах України.

2015-04-07 09:01:49

Здійснюється спроба знищення Калуської ТЕЦ

30 січня 2015 року Калуською міською радою прийнято рішення №2872 «Про звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України», яким схвалено безоплатну передачу із державної до комунальної власності  міста цілісного майнового комплексу Калуської ТЕЦ. Це викликало негативну реакцію трудового колективу, стурбованість профспілок (голова профкому Л.Анатієнко) щодо перспектив подальшого функціонування теплоцентралі та майбутнього безробіття та соціальної захищеності енергетиків.

2015-04-06 15:01:41

ІНФОРМАЦІЙНИЙ МАТЕРІАЛ за підсумками діяльності ФПУ в 2014 році

СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ ЗАХИСТ

У сфері виробничої політики та колективно-договірного регулюванння:

2015-04-06 14:57:55

Так думають люди...

Аналітична довідка

На виконання  постанови Президії ФПУ від 05.02.2015 №П-37-1 «Про виконання Вимог профспілок, Резолюції акції протесту 23.12.2014 та подальші дії щодо захисту прав членів профспілок» надаємо узагальнені результати опитування проведеного членськими організаціями ФПУ протягом лютого місяця п.р.

Всього надали інформацію – 26 членські організації ФПУ, з них:

2015-04-06 14:47:04

ВІтаємо з нагородою!

Знаком ФПУ «Заслужений  працівник профспілок України» нагороджено голову обласної органзації профспілки працівників охорони здоров'я Прикарпаття Наталію Василівну Бирчак.

Президія Федерації професійних спілок України відзначила її особливі заслуги перед профспілковим рухом у складі Федерації профспілок України, значний особистий внесок у його становлення та розвиток, багаторічну активну діяльність на профспілковій ниві. 

Президія Ради профспілок області щиро поздоровляє колегу із заслуженою відзнакою, бажає успіхів у всіх добрих починаннях. 

2015-04-06 09:30:16

ПРЕЗИДІЯ ФПУ. Профспілки активізують дії на захист прав та інтересів людини праці

Утворити загальнопрофспілковий штаб солідарних дій на захист конституційних прав працівників та руху до європейських трудових норм вирішили учасники засідання Президії Федерації профспілок України, що відбулось 2 квітня в київському готелі «Турист». Вів засідання Голова СПО об'єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

Керівником Штабу визначено першого заступника Голови СПО об'єднань профспілок, заступника Голови ФПУ Сергія Кондрюка. Про це говориться у Постанові «Про дії профспілок в умовах радикального підвищення цін і тарифів та катастрофічного падіння рівня життя населення», яка була ухвалена під час засідання.

2015-04-06 09:22:23

І змагалися, і досвідом ділилися

Івано-Франківським обласним комітетом профспілки організовані та проводяться щорічно обласні огляди - конкурси на кращу первинну профорганізацію, на кращий районний, міський комітет профспілки та на кращий колективний договір. За підсумками минулого року президія обкому профспілки визнала кращим Верховинський райком профспілки, який очолює Парасковія Рашковська, 7 первинних профорганізацій та три трудові колективи, в яких найкраще здійснюється колдоговірна робота. Відповідні грамоти, дипломи та знаки, а також грошові винагороди переможцям вручають члени обкому профспілки за участю керівників держустанов, членів профспілки профорганізацій.