2015-04-06 09:13:41

Лист до Кабміну

Спільний представницький орган об'єднань профспілок висловлює глибоку занепокоєність у зв’язку із соціально-економічною кризою, що охопила країну та дедалі поглиблюється, а запровадження низки соціальних і трудових обмежень підвищує й без того високу напругу в суспільстві. Про це наголошується у листі до Кабінету Міністрів України, що було ухвалено 

2015-04-06 09:06:25

ПРОФСПІЛКА З ТВОРЧИМ ПОТЕНЦІАЛОМ

Відбулася звітно-виборна конференція Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки. Це найчисленніше профспілкове обєднання на Прикарпатті, яке нараховує в своїх рядах 63,7 тисяч спілчан.                                                                                       

Як зауважив доповідач, голова галузевої профспілкової організації Мирослав Габорак, звітний період відзначався глибокою соціально-економічною кризою в країні, яка ускладнилася війною, розв’язаною проти нашої держави путінською Росією. Цей напружений і бурхливий історичний період вимагає від профспілкових органів всіх рівнів, в тому числі освітян, неординарних дій і рішень. Зусилля профспілок були спрямовані, насамперед, на збільшення видатків на освіту, підвищення рівня заробітної плати працівників, недопущення звуження їх соціальних прав і гарантій, що намагався зробити Уряд перед прийняттям Державного бюджету на 2015 рік. 

2015-03-19 15:12:09

У пенсійному забезпеченні – зміни

З 1 квітня цього року набувають чинності законодавчі зміни, що регулюють питання пенсійного забезпечення. Відповідний Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» був прийнятий Верховною Радою України 2 березня 2015 року.Як повідомив заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Роман Берчак, всі нововведення можна згрупувати за трьома основними напрямками:

2015-03-19 15:00:59

Духовні реколекції для медиків

13-14 березня в монастирі сестер-мироносиць в м. Яремче відбулась пасхальна реколекція для медичних працівників області. Організаторами заходу були департамент охорони здоров'я ОДА та обком профспілки працівників охорони здоров'я.Група медиків в кількості 40 осіб у супроводі отців УГКЦ о. Руслана та о. Ярослава в час Великого посту цікаво і змістовно провели два дні у молитовному заході. Медики твердо переконані в тому, що не можна лікувати тіло, не лікуючи душу.

2015-03-19 14:46:45

Допоможемо героям

2 березня в стінах Івано-Франківської обласної філармонії відбувся благодійний концерт «Допоможи герою» на підтримку пораненого бійця 80-ї аеромобільної бригади, «кіборга» Станіслава Стовбана.Вечір музики розпочався з благословення о. Михайла й вшанування світлої пам’яті Героїв України. Концертна програма складалась з кількох блоків: релігійного, зарубіжної й української класики, патріотичних пісень. Впродовж вечора франківчани слухали твори у виконанні лауреатів всеукраїнських та міжнародних конкурсів, зокрема, Інни Калугіної, Віри Бойчук, Василя Гереги, Тараса Гросберга, Миколи Сисака, Олександра Семчука, народної аматорської чоловічої хорової капели «Сурма», Діани Цимбрикевич, народного колективу спортивно-естрадного танцю «АРТ». Супроводжували солістів концертмейстри – Ольга Павлюк та Христина Мельниченко.

2015-03-19 13:05:28

Суспільство потребує соціальних позитивів

На сьогоднішній день потрібно віднайти фінансові ресурси для підвищення мінімальної зарплати, - такою була непохитна позиція представників профспілок під час проведення тристоронніх переговорів щодо можливості перегляду в установленому порядку розміру мінімальної зарплати, які пройшли у Міністерстві соціальної політики 17 березня.
Сторону профспілок підтримали представники роботодавців і разом їм вдалося переконати членів робочої групи від міністерств фінансів та економ розвитку у необхідності почати робити кроки назустріч людям та у напрямку поетапного підвищення доходів громадян.

2015-03-19 11:21:02

До відома профактиву з охорони праці

Нещасний випадок (далі НВ) на виробництві.

Нещасний випадок, це обмежена в часі подія або раптовий вплив на працівника небезпечного виробничого фактора чи середовища, що сталися у процесі виконання ним трудових обов’язків, внаслідок яких заподіяно шкоду здоров’ю або настала смерть (ст.14 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності»).

2015-03-17 15:12:54

Слово має вагу

Наталія Асатурян: «Журналістика вимагає… відповідальності»

З нагоди Міжнародного дня жінки Президент України Петро Порошенко присвоїв двом прикарпаткам звання «Заслужених». Про це йдеться на офіційному веб-сайті Глави держави. Серед нагороджених – Наталія Зиновіївна Асатурян, заступник директора творчо-виробничого об’єднання "Радіо "Карпати" Івано-Франківської обласної державної телерадіокомпанії .

Вітаємо нашу профспілчанку, яка до того ж в березні святкує свій День народження. Принагідно кілька запитань до відомої, талановитої журналістки.

2015-03-17 09:49:10

Якщо робота - служба ближнім

Заступник директора департаменту соцполітики Івано-Франківської ОДА, начальник управління праці, Ярослава Ульванська народилася на Рожнятівщині, нині опікується її проблемами як депутат рідного їй округу.  Вона  – з родини суджених, вивезених у Сибір. У 90-ті, коли народжувався «Рух», була серед перших засновників осередку в органах обласної виконавчої влади. Поєднати владу і правду – дуже важко. Якось їй це таки вдається. Серед людей, які найбільше вплинули на світогляд, вчили мати і відстоювати свою позицію, називає Миколу Яковину, Вячеслава Чорновола, братів Горинів… Дуже вдячна своїм батькам, які навчили віри, любові, обов’язку. Вміє грати на кількох клавішних інструментах; цікава співрозмовниця. Зорганізувала рідне – рожнятівське - земляцтво – з тих, хто має обстоювати інтереси рідного краю. А ще – надзвичайно працелюбна. Життєві випробування, каже, зробили чутливою до чужого болю. Тому свою працю називає… службою ближнім.

2015-03-16 12:50:48

Міні-футбол: спортивна напруга

Вже традиційними стали змагання з міні-футболу на призи газети “Єдність”. Їх організатори – Рада профспілок області та крайова організація ФСТ “Україна”. Цьогоріч такі змагання, які проходили в спортивному залі Івано-Франківської ЗОШ№24, були доволі представницькими. В них взяли участь 8 команд. Спортивні дружини захищали честь галузевих профоб”єднань працівників охорони здоров”я, енергетики, культури, харчової, хімічної промисловості, будівництва та державних установ.