2015-03-13 11:40:43

А де світло в тунелі?

Нещодавно відбувся круглий стіл на актуальну для кожного тему: «Платити за все і більше: чи справедливі рекомендації МВФ для пересічного українця?». Цей важливий захід організований ГО «Рух за справедливість» з м.Києва за участю представників громадськості, профспілок, науковців та підприємців Прикарпаття. У ході відвертої дискусії обговорені важливі питання сьогодення.   

2015-03-13 09:42:07

ОХОРОНА ПРАЦІ – СПРАВА ДЕРЖАВНА

Виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань при відділеннях в містах та районах області створено консультативні пункти з питань охорони праці. Тут впроваджено систему інформування роботодавця про організацію роботи з охорони праці на підприємстві. Зокрема, особлива увага приділяється керівникам новостворених підприємств, що використовують найману працю вперше.

2015-03-13 09:38:18

Ініціатива спілчан заохочується

Відбулася звітно-виборна конференція обласної організації профспілки Пенсійного фонду України. Як зазначила доповідач, голова галузевого профоб”єднання Стефарія Кафарська, делегати конференції у звітному періоді одним з важливих засобів регулювання трудових і соціально-економічних відносин стали колективні договори, укладені з адміністраціями обласного, міських та регіональних управлінь Фонду.    Значна увага приділялася поліпшенню умов роботи та виробничого побуту працівників. Зокрема, виділялися кошти для придбання кондиціонерів, принтерів, мікрохвильвих печей та іншої побутової техніки.

2015-03-13 09:34:52

У БЕЗПЕКУ ЕНЕРГЕТИКІВ ІНВЕСТОВАНО КОШТИ

Аби поліпшити умови праці та промислову безпеку на Бурштинській ТЕС ДТЕК витратив в 2014 році більше 10 млн грн. На ці кошти були придбані сучасний спецодяг і захисні засоби для всіх енергетиків електростанції, оновлено освітлення та санітарно-побутові умови у приміщеннях, а також триває встановлення промислової автоматичної системи пожежогасіння у машинному залі станції.  

2015-03-12 09:19:58

Профспілки за вступ України в НАТО

 Відбулася нарада –семінар та засідання президії Івано-Франківського обласного комітету профспілки працівників державних установ. Лейтмотивом цих заходів була позиція профспілкового активу щодо забезпечення у державі конституційного права громадян на гідний життєвий рівень.

2015-03-10 15:36:26

Швидше одужуй, Тарасе!

Вона - одна з тисяч матерів-страдниць, які нині двигають тяжезний  хрест разом зі своїми дітьми, котрі були чи є тепер воїнами АТО. Одні з них – вже  Герої, котрі  навічно в нашій пам’яті,  а в матерів – чорні хустки; інші – воюють за себе і за тих, хто впали, вірячи, що перемога за нами. ЇЇ ж син Тарас Мокляк – терпить  численні рани на лікарняному ліжку, і таких тисячі - щоб таки прийшов на нашу землю Великдень.

2015-03-04 14:31:53

Пропозиції профспілок залишились не почутими

Верховна Рада України ухвалила запропоновані Урядом зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (законопроект реєстр. №2147 від 16.02.2015). На жаль, пропозиції профспілок щодо підвищення соціальних стандартів та гарантій залишились не почутими. І це в умовах стрімкого зростання інфляційного тиску (сукупна прогнозована інфляція 2014–2015 років перевищує 50 %), чотирьохразової девальвації гривні, і, як наслідок, катастрофічного падіння рівня життя значної частини населення країни через поглиблення дисбалансу розмірів трудових доходів та цін і тарифів. Адже основні державні соціальні стандарти та гарантії залишаються замороженими на рівні 2013 року. Тобто прожитковий мінімум для працездатних осіб та мінімальна заробітна плата складає 1218 гривень, розмір мінімальної пенсії – 949 гривень. А заплановане при прийнятті Держбюджету-2015 деяке підвищення цих соціальних гарантій у грудні ц.р. (на 13%) не компенсує навіть на третину рівень інфляції 2014-2015 років.

2015-03-02 14:45:12

Бог і Україна. Хай цей імператив буде святим і для ВАС!

Президенту України П.Порошенку, Голові Верховної Ради В.Гройсману, Прем’єр-міністру України А.Яценюку, державним і місцевим органам влади,  роботодавцям

  ЗВЕРНЕННЯ

Рада  профспілок Івано-Франківської  області висловлює стурбованість членів профспілок, профспілкових організацій Прикарпаття становищем, що склалося  в державі  у зв’язку з фінансово-економічною кризою, яка  болюче вражає всі верстви населення.

 Профспілки обурені недолугою політикою Кабінету Міністрів, Національного банку України щодо «затягування пасків», яка трансформувалася у «безстрокову шокову терапію» для українців, серед яких 85 відсотків - незаможні, бідні і злиденні громадяни.

За останній час доходи населення скоротилися в 5 разів. Штучне заморожування зарплат, пенсій відбувається на тлі різкого зростання цін на продовольство, ліки, енергоносії, комунальні послуги; триває різке знецінення гривні. Така політика призвела до  катастрофічного зниження рівня життя людей найманої праці, поглиблення бідності серед молоді, багатодітних сімей, пенсіонерів, що є порушенням Конституції України, зокрема, права на достатній життєвий рівень. Ситуація вкрай загрозлива. Визначений ООН рівень злиденності  становить 5 доларів на день. Середній рівень заробітних плат працюючих людей та пенсій українців є значно менший за цей рівень злиденності.

2015-02-27 16:20:10

ДЕПУТАТИ, НЕ ДОПУСТІТЬ НЕЗАКОННИХ РІШЕНЬ!

Голова ФПУ Голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий звернувся до депутатських фракцій Верховної Ради України «Блок Петра Порошенка» і «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» із закликом підтримати при голосуванні законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (щодо підвищення соціальних стандартів та гарантій)» (реєстр. № 2239 від 25.02.2015).  

2015-02-27 12:10:08

На Вас надія, народні обранці!

На засіданні Президії Ради профспілок Івано-Франківської області  активно обговорено останні Урядові ініціативи та, зокрема, законопроекти  №№2212, 2147, які направлені дл прийняття Верховною Радою України. З цього приводу прийнято документ Звернення до керівників фракцій ВР та народних депутатів.