2015-02-16 16:09:16

Звернення Президії Ради профспілок Івано-Франківської області з нагоди Дня соціальної справедливості

У 2015 році Всесвітній день соціальної справедливості співпадає з річницею Революції  гідності в Україні, під час якої громадяни виявили патріотизм, мужність та героїзм, багато з них загинули, захищаючи демократичні цінності, права і свободи людини, національні інтереси нашої держави, її європейський вибір.

2015-02-13 15:17:47

М Е М О Р А Н Д У М про взаємодію між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією та Радою профспілок області

Фінансово-економічна та політична ситуація в Україні, неоголошена війна на сході держави призвели до невиправданих соціальних втрат і вимагають від органів виконавчої влади, об’єднань профспілок посилення співпраці та вироблення спільних дій, спрямованих на запобігання розвитку негативних процесів в економіці та соціально-трудовій сфері, відновлення виробничого та трудового потенціалу на засадах гідної праці.З цією метою, керуючись принципами соціального діалогу, Сторони домовились про наступне:

2015-02-13 10:00:22

Україна понад усе

В області створений і діє Громадський комітет по захисту України, до якого увійшли найбільші громадські інституції Прикарпаття, в тому числі Рада профспілок області. 12 лютого відбулося засідання комітету, де серед іншого, прийнята відозва до мешканців Івано-Франківщини. Подаємо текст документа.

Шановні краяни!

На нашу землю прийшла війна. Уже вкотре московський імперіалізм намагається підкорити собі волелюбний український народ. Під загрозою опинилася територіальна цілісність , незалежність нашої держави, мир і спокій на нашій землі. Анексована територія Криму, тисячі жертв на Донбасі, їхнє число з кожним днем зростає.

2015-02-12 14:23:14

Нас чекають колосальні соціальні потрясіння. І Революція Гідності може перерости в Революцію Соціальної Справедливості

Найактуальніші питання соціально-економічного захисту працівників, пропозиції профспілок щодо внесення змін у Державний бюджет України на 2015 рік були центральними темами під час зустрічі представників Федерації профспілок України, Міністерства соціальної політики України та Міністерства фінансів України, яка відбулась 10 лютого.

2015-02-11 12:20:26

Гарячі серця «Гіппократа»

Медична допомога у зоні АТО має не менше значення, аніж кількість набоїв чи захисної амуніції в українських бійців. Невчасно надана, вона повертається високою смертністю та  каліцтвами. Зрештою, воїнам надійніші, коли поруч  - лікар.                                                                                                                                                                                                                                                                                        Про надання допомоги захисникам Вітчизни, мешканцям окупованих територій, назрілі та актуальні проблеми медпрацівників кореспондент “Єдності” розмовляв з  головою обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Наталією БИРЧАК.

2015-02-11 11:47:37

ЗЕНОВІЙ ПАВЛИШИН: « ШУКАЄМО ВИХОДУ ІЗ «ГЛУХОГО КУТА»

Редакція продовжує розмову про найважливіші події профспілкового життя в 2014 році. Наш співрозмовник – голова обласної організації профспілки працівників житлокомунгоспу, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення З.Г.Павлишин. 

2015-02-11 11:12:04

Зміни в законодавстві УВЕСЬ ТЯГАР - НА ГРОМАДЯН?

З 1 січня 2015 року відбулися суттєві зміни в законодавстві України. Вони стосуються кожного громадянина, зачіпають інтереси  всіх працівників у трудових колективах. На, жаль, на переконання багатьох експертів, економістів, реформи, які робить і декларує уряд - не для людей, а за їх рахунок.

Осмислити ці зміни досить складно без правових роз’яснень та методологічної допомоги. В області триває широке інформування  населення. Профільні служби організовуються різні заходи, зокрема, семінари, практикуми, веб – конференцій тощо. Навчально-інформаційний семінар щодо останніх змін в діючому законодавстві нещодавно відбувся в приміщенні Ради профспілок області для керівників галузевих профоб’єднань області та бухгатерів.

 Пропонуємо увазі читачів  ключові моменти змін в законодавстві, про які говорили  фахівці.  

2015-02-11 10:53:32

ВИРОБНИЧИЙ ТРАВМАТИЗМ ЗМЕНШИВСЯ, АЛЕ...

Створення здорових і безпечних умов праці набуває особливогоо значення в тих галузях, де робота чи не найбільше пов`язана з ризиком для життя і здоров`я. Як засвідчує аналіз виробничого травматизму, в 2014 році в області кількість нещасних випадків зменшилась до 75 в порівнянні із 2013 роком (92) на 17 нещасних випадків. Проте, рівень смертельних випадків зріс на 50 відсотків, травмовано відповідно 12 осіб проти 8. На підприємствах, установах та організаціях, які входять до галузевих профоб”єднань травматизм зменшився на 4,6%, постраждало 45 працівників проти 47.

2015-02-11 09:37:02

Тут в кожного заняття до душі

У вересні 2013 року освітяни обласного центру одержали приміщення Будинку вчителя по вулиці Чорновола, 25. Зусиллями небайдужих людей та освітянської громадськості це приміщення було відремонтоване, а його кімнати умебльовані та належно оформлені. Тепер вони наповнилися звуками музики і співом, радістю зустрічей неординарних особистостей.

2015-02-11 09:23:52

Нам підкорились найвищі вершини

Відповідно до «Програми оздоровлення працівників ТОВ «Карпатнафтохім» та членів їх сімей в 2014 році», ФСК «Нафтохімік» зорганізував та провів ряд краєзнавчих експедицій та екскурсій в гірські райони нашої області, зокрема: