2015-01-15 09:35:39

На пенсію у - 55

Верховна Рада продовжила до 2022 року можливість для жінок, які досягли 55 років, достроково виходити на пенсію при наявності 30 років страхового стажу і звільнення з роботи. Раніше законом вводилася заборона на це право, починаючи з 2015 року.

За відповідний закон (реєстр. №1086) в цілому проголосували 256 народних депутатів на засіданні у середу, 14 січня.

2014-12-30 10:59:34

Шановні колеги!

Приийміть найщиріші вітання з нагоди Нового 2015 року та Різдва Христового!

Бажаю Вам і Вашим родинам міцного здоров’я, натхнення, віри в майбутнє, стабільності, добробуту. Щоб Новий рік приніс мир в державі та нові перемоги в усіх наших добрих справах і професійних досягненнях, а Різдвяна зоря щоб запалила у Вашому серці вогонь віри і любові, надії і оптимізму, наснаги  та невичерпної енергії! Божої нам всім помочі у всіх важливих  починаннях.

З повагою Голова Ради профспілок області                      І.Є.Басюк                                                                                                              

2014-12-30 10:30:43

Чий хід? Чому держава руками прокуратури зазіхає на профспілкове майно?

В.Яремі передано лист з переліком фактів зазіхання на профспілкове майно. Такі дії, на переконання профспілок, є несумісними ані з Конституцією, ані з нормами верховенства права. Генпрокурор запевнив, що за всіма  вказаними фактами буде проведено належний розгляд і додатково поінформовано ФПУ. Далі -детальніше.

2014-12-30 10:21:37

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Треба підвищувати не податки, а зарплату

Підвищувати рівень податків держава може тільки в умовах зростання економічних показників. При загальному падінні економіки, перетворенні більшості населення у жебраків, не можна підвищувати податки, а треба підвищувати споживчу вартість заробітної плати. Про це завив заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк під час прес-конференції у прес-центрі ІА «ГолосUA».

2014-12-26 11:33:26

ПРОФСПІЛКИ І ВЛАДА: БАЛАНС ІНТЕРЕСІВ ВИЗНАЧЕНО

25 грудня відбулася друга зустріч керівників ОДА з профактивом області з метою детального вивчення проблемних питань галузей життєдіяльності Івано-Франківщини. Зустріч відбулася у форматі «круглого столу» за участю голів обласних організацій профспілки виробничої сфери та представників облдержадміністрації, зокрема, в. о. першого заступника голови Сергія Басараба, керівників департаментів: промисловості та інфраструктури, агропромислового розвитку, будівництва, ЖКГ, містобудування та архітектури.

2014-12-26 10:36:52

Про перенесення робочих днів у 2015 році

З метою створення сприятливих умов для святкування 1 січня - Нового року та 7 січня - Різдва Христового, а також раціонального використання робочого часу рекомендувати керівникам підприємств, установ і організацій (за винятком органів Пенсійного фонду України, Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта”, Державної казначейської служби та банків) перенести у порядку і на умовах, установлених законодавством, у 2015 році для працівників, яким установлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями, робочі дні з:

п’ятниці 2 січня - на суботу 17 січня; четверга 8 січня - на суботу 31 січня; п’ятниці 9 січня - на суботу 14 лютого.

Спеціальний режим роботи банків у зазначені дні визначає Національний банк.

Прем'єр-міністр України    А.ЯЦЕНЮК

2014-12-26 10:24:49

З пошаною до колег

 Під завісу старого року відбулися збори профгрупи ветеранів державної служби, що утворена  у первинній профорганізації апарату обласного комітету профспілки працівників держустанов. ЇЇ очолює Ніна Комар. Вона поінформувала присутніх про заходи, які здійснювалися профгрупою, про плани її діяльності на наступний період

2014-12-25 15:41:27

Звіти і вибори в профспілках: ВІДСТОЮВАТИ ПРАВА СПІЛЧАН – СПРАВА НЕЛЕГКА

У вкрай складному стані опинилися зараз підприємства машинобудування нашої області. Виробництво тут або зупинене зовсім, або скорочене до мінімуму. Тому життєвий рівень працюючих вкрай низький. Про це йшлоcя на звітно-виборній конференції обласної ради профспілки машинобудівників та приладобудівників України. У звітній доповіді голови галузевої ради Ганни Дуди, виступах делегатів конференції порушувались болючі проблеми збереження робочих місць, створення належних умов праці, утримання існуючих соціальних стандартів для членів профспілки.

2014-12-25 14:05:06

За соціальні права людини праці

Саме це питання стало основним предметом обговорення на засіданні президії обласного комітету профспілки держслужбовців та семінарі з головами районних і міських комітетів профспілки, що проводилися 24 грудня цього року. Йшлося про вимоги профспілок, висунуті до Кабінету Міністрів України,  багатотисячним мітингом, який відбувся 23 грудня 2014 року перед будівлею Верховної Ради України у рамках Всеукраїнської акції протесту , в якому взяли участь і представники обласної організації профспілки працівників державних установ  Івано-Франківської області. Учасники акції протесту – голова Снятинського райкому профспілки Стефанія Северин, завідувач відділу соціального захисту та правової роботи обкому профспілки Василь Моцюк ознайомили присутніх з пакетом вимог профспілок до Уряду та Верховної Ради України. У першу чергу це стосується запровадження у державі справедливої оплати праці українців, подолання бідності серед працюючих, скорочення розривів у зарплатах порівняно з європейськими країнами, забезпечення високого платоспроможного попиту населення на вітчизняну продукцію, що є головним у подоланні кризи економіки та боротьбі з безробіттям.

2014-12-25 11:41:57

Є З КИМ БОРОНИТИ РІДНИЙ КРАЙ

Події на Сході України, загарбницька політика сусідньої держави ставить перед українцями завдання вміти захищатися. Вчитися цього треба і можна кожному. За справу взялася новостворена громадська організація «Народне ополчення Прикарпаття». З її командиром, полковником запасу С.К.Хамчукоми веде розмову кореспондент профспілкової газети «Єдність».