2014-12-25 10:56:16

ВЛАДА Прикарпаття ГОТОВА ДО ДІАЛОГУ З ПРОФСПІЛКАМИ

Зігноровані урядовцями профспілки, які, піднявши на Всеукраїнську акцію протесту майже 10 тис. спілчан, все ж сподівалися на поновлення соціального діалогу, нині по-новому шукають свою конструктивну нішу у творенні реальних змін у суспільстві. Рада профспілок Івано-Франківської області за попередньою домовленістю з керівництвом ОДА розпочала низку зустрічей з керівниками профільних служб облдержадміністрації, щоб розпочинати ці зміни з низів.  24 грудня відбулася зустріч представників профспілкових організацій, зокрема, у галузях освіти та науки, культури, охорони здоров'я, державної служби, пенсійного забезпечення з виконуючим обов'язки заступника голови ОДА Ігорем Пасічняком.                 

Обговорено найбільш проблемні питання працівників бюджетної сфери: низький рівень фінансування, напружений стан на ринку праці, потребу створення в області реабілітаційних закладів, соціальних ліжок тощо. Профактив області вкотре висловили стурбованість урізанням соціальних виплат та програм.

2014-12-25 09:48:05

Як у класика: хто винен, і що робити?

23 грудня відбулося засідання Івано-Франківської тристоронньої соціально-економічної ради , співголовами якої є: від міськвиконкому – Богдан Білик, заступник міського голови,  від  сторони роботодавців – Ярослав Ленів, голова правління ПрАТ  Івано-Франківський локомотиво -ремонтний завод, від профспілок – Надія Бурлака, голова обласної Ради профспілки працівників харчової та переробної промисловості.

2014-12-24 16:17:16

Урядовці не побачили 10 тис. протестантів, і на зустріч не прийшли. Реальному діалогу - БУТИ?

23 грудня, одразу після закінчення Всеукраїнської акції протесту профспілок проти антисоціального наступу на права людини праці, в Міжнародному центрі культури і мистецтв відбулося чергове засідання Президії Федерації професійних спілок України, на якому підбивали підсумки багатотисячного мітингу та роботи в поточному році, а також визначали основні цілі та завдання профспілок на перспективу.
Варто зазначити, що 23 грудня очікувалася зустріч членів Уряду з учасниками Всеукраїнської акції протесту профспілок. З ініціативою щодо її проведення виступив Голова ФПУ Григорій Осовий, який напередодні звернувся до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка і членів Кабінету Міністрів. У своєму зверненні лідер українських профспілок наголосив, що «чергові ініціативи Кабінету Міністрів України щодо соціальних і трудових обмежень, відсутність реального соціального діалогу з профспілками щодо Програми діяльності Уряду і проекту Державного бюджету на 2015 рік стали причиною різкої соціальної напруги в трудових колективах і спонукали до проведення Всеукраїнської акції протесту профспілок». Однак, на жаль, очікувана зустріч так і не відбулась.

2014-12-24 10:43:09

Що? де? та як? у нас ще працює...

Промисловість міста Івано-Франківська за 11 місяців 2014 року

За січень-листопад 2014 року промисловими підприємствами основного кола міста реалізовано продукції на суму 3,8 млрд.грн. (у відпускних цінах без акцизу і ПДВ) проти 3,7 млрд.грн. за відповідний період 2013 року, що становить 103,0%.

2014-12-24 10:40:09

Аналіз виробничого травматизму та професійних захворювань на підприємствах, установах та організаціях м. Івано - Франківська

У відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в м. Івано-Франківську станом на 01 грудня 2014 року всього зареєстровано 15189  підприємств-страхувальників м.Івано-Франківська та Тисменицького району, з них: юридичних – 9487,  фізичних, які використовують найману працю – 5702, поТисменицькому  районі всього страхувальників -1801.

2014-12-24 08:58:05

Всеукраїнська акція протесту профспілок

23 грудня, у Києві у Всеукраїнській Акції протесту профспілок взяли участь більше 10 тис. профактивістів. Учасники акції прийняти Резолюцію, в якій закликали керівництво держави:
 дбати про свій народ, радитись з народом, остерігатися недовіри народу, - тільки тоді влада станете справді демократичною і народною владою!

2014-12-23 12:58:26

“ПІДТРИМУЄМО АКЦІЮ ПРОТЕСТУ ПРОФСПІЛОК”

22 грудня цього року відбулося засідання членів обкому профспілки працівників культури. Його учасники висловили підтримку та бажання взяти участь у Всеукраїнській акції протесту профспілок проти бюджетних ініціатив Кабінету Міністрів щодо скорочення соціальних прав населенню країни. Адже у випадку реалізації оприлюдненої програми Уряду найбільше постраждають бюджетники, зокрема, працівники закладів культури.

2014-12-23 12:17:48

А хто, якщо не ми?

Захист соціально-трудових і профспілкових інтересів працівників – такий основний лейтмотив звітно-виборної кампанії у Івано-Франківській обласній організації профспілки держслужбовців 

2014-12-22 09:26:36

ВИМОГИ ДО КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ СОЦІАЛЬНО-ТРУДОВИХ І ПРОФСПІЛКОВИХ ПРАВ ТА ІНТЕРЕСІВ ПРАЦІВНИКІВ

Профспілки виступають ПРОТИ:

1. Скорочення робочих місць і замороження заробітних плат, пенсій, страхових виплат, нарощування зарплатних боргів.

2. Економії бюджетних коштів виключно за рахунок працюючого населення, пенсіонерів, членів їхніх сімей.

3. Підвищення цін та тарифів в умовах падіння реальних доходів.

4. Безправ’я людей у трудових відносинах, поширення нелегальної зайнятості без законного захисту та безпеки праці.

2014-12-22 09:16:51

Звернення обласної ради профспілки працівників хімнафтохімпрому до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України

Обласна рада профспілки підтримує   наміри Уряду,   направлені на наведення порядку в країні, побудову правої держави, де відсутня корупція і соціальна несправедливість, створені умови  для гідного життя громадян. Але   нам не зрозуміло, чого   «антикризові» ініціативи Уряду розроблені з грубим порушенням законодавства України та Генеральної угоди, без участі соціальних партнерів.