2014-12-19 10:30:52

На обговоренні технічної інспекції праці ФПУ - проект Положення про розслідування та облік нещасних випадків...

17 грудня 2014 року в приміщенні готелю «Дружба» (м. Київ, просп. Дружби Народів, 5) відбулось засідання робочої групи технічних (головних технічних) інспекторів праці ФПУ та галузевих профспілок з метою розгляду та вдосконалення проекту Положення про розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на підприємствах, в установах і організаціях, який готується для заміни діючого відповідного положення.

2014-12-19 10:13:43

Перші кроки поступу

Під тиском профспілок і загрозою проведення масових протестних акцій Уряд на засіданні 17 грудня порушив низку проблемних питань, на яких неодноразово наполягала Федерація профспілок України.
У своєму вступному слові Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд наразі доопрацьовує з депутатським фракціями пакет першочергових заходів для стабілізації економіки, в якому буде представлено як план детінізації, так і план оподаткування додаткових доходів.

2014-12-18 11:59:32

Профспілки протестують. Меседж владі: «Змініть політичні гасла на економічні»

17 грудня голова Івано-Франківської облдержадміністрації  Олег Гончарук, відповівши на попереднє клопотання Президії Ради профспілок області (далі РПО), зустрівся з головами галузевих профорганізацій та первинних комітетів. Перший заступник голови РПО Володимир Уєвич передав керівнику ОДА документ Заяви президії Ради профспілок, в якій висловлено  рішучий протест проти бюджетних ініціатив Кабінету Міністрів щодо скорочення соціальних прав населенню. Також пояснив позицію багатотисячних колективів області, інтереси яких представляють  профспілки, щодо причин свого несприйняття дій влади, адже «в черговий раз «антикризові» ініціативи Уряду розроблені з грубим порушенням законодавства України та Генеральної угоди, без обговорення з громадськістю, без урахування позицій профспілок. Намагання ж перекладати увесь тягар війни та кризи виключно на плечі працюючого населення, на думку профспілок, є недопустимо та матиме непередбачувані соціально-економічні наслідки».Профспілки Прикарпаття заявили про свою солідарну з Федерацією профспілок України позицію та намір вийти 23 грудня на Всеукраїнську акцію протесту під стіни Верховної Ради.

2014-12-16 15:23:09

Звернення президії Івано-Франківського обкому профспілки працівників освіти і науки України

До Президента України! До Верховної Ради України! До Кабінету Міністрів України!

Як стало відомо, Уряд України з метою економії коштів готує пропозиції до Верховної Ради України щодо внесення змін до ряду законодавчих актів, якими передбачено суттєве звуження багатьох соціальних гарантій працівників галузі. Такі його дії викликають глибоке обурення педагогічної громади краю. У період галопуючої інфляції, різкого зростання цін та погіршення на цьому фоні рівня життя освітян особливо цинічним є намагання Уряду зменшити розміри їх заробітної плати, яка й так є найнижчою в Європі, а також збільшити тижневе навчальне навантаження педагогічних працівників, що ще більше поглибить непросту ситуацію на ринку праці.

2014-12-16 14:46:52

ЗАЯВА Ради профспілок Івано-Франківської області щодо намірів Уряду скоротити соціальні гарантії населенню

Члени президії Ради профспілок Івано-Франківської області, обговоривши на своєму засіданні Програму дій Уряду, прийняту Верховною Радою України, висловили рішучий протест проти бюджетних ініціатив Кабінету Міністрів щодо скорочення соціальних прав населенню. Викликає обурення, що ці «антикризові» пропозиції розроблені без обговорення з громадськістю, без врахування позиції профспілок.

2014-12-16 12:38:34

Змініть політичні лозунги на економічні ! Дбайте про свій народ і бійтеся його гніву!

З В Е Р Н Е Н Н Я членів профспілки Івано-Франківської обласної профспілкової організації працівників харчової та переробної промисловості до Уряду України у зв’язку із проектом бюджету України на 2015 рік

Урядовим проектом бюджету України на 2015 рік Ви наближаєте нас до тієї межі, за якою для трудової людини наступить голод і їжа із смітників в районах Ваших світських тусовок.

2014-12-16 11:26:01

Щодо намірів Уряду про скорочення соціальних гарантій населенню України

Громадська рада при Івано-Франківській облдержадміністрації на своєму засіданні 15 грудня 2014 року прийняла Постанову "Щодо намірів уряду про скорочення соціальних гарантій населенню України". Текст Постанови:

Громадська рада при Івано-Франківській облдержадміністрації висловлює протест проти бюджетних ініціатив уряду про скорочення всіх соціальних прав, гарантованих Конституцією України – безплатної медицини, освіти, пенсійного забезпечення, а також жалюгідних пільг, відмінити які не наважився навіть злочинний уряд Януковича.

2014-12-16 10:07:15

НЕ ПРИЙМАТИ ТРУДОВИЙ КОДЕКС

11 грудня 2014 року відбулося розширене засідання Президії обласної Ради профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості. На ньому розглянуто одне з ключових питань, що хвилює нині спілчан - про діяльність ФПУ та “Укрелектропрофспілки” На Президії окреслено основні завдання подальшої роботи. Вирішено провести навчання профактиву, кожного члена галузевої профспілки, незалежно від займаної посади чи робітничої професії, щодо соціального захисту своїх правВ ході засідання учасниками обговорили  проект Трудового кодексу. У своїх висновках спілчани констатували, що цей документ в окремих статтях можна прирівняти до раніше прийнятого Верховною Радою попереднього скликання антинародного закону 16 січня.

2014-12-15 15:29:33

Профспілки поставили вимогу й попереджують про всеукраїнську акцію протесту

Федерація профспілок України вимагає термінової зустрічі Прем’єр-міністра України з представниками всеукраїнських профспілок. Голова ФПУ попередив, що в іншому випадку в Києві 23 грудня тисячі працівників вийдуть на Всеукраїнську акцію протесту.

2014-12-15 14:51:35

А Ви вже знаєте яким шляхом підемо?

На чому збирається заощадити Кабмін?

Соціальне скорочення  

Уряд розраховує скоротити державні витрати більш ніж на 26 млрд. грн. Більше половини з них припадає на соціальну сферу – 16 млрд. грн. (зараз «соціалка» становить понад 40% видатків бюджету).  

Більше за всіх дістанеться пенсіонерам (зараз на пенсії витрачається майже 17% ВВП): скорочення пенсій працюючим пенсіонерам, скасування індексації виплат, перегляд пенсій по втраті годувальника, підвищення пенсійного віку тощо. В сумі повинні заощадити понад 8,3 млрд. грн. (0,5% ВВП).