2014-12-15 13:46:56

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛКИ. Не допустити наступу на права працівників

В умовах кризових явиш з економіці України є загроза скорочення виробництва, що може привести до скорочення робочих місць і навіть масових звільнень, стримування або заморожування заробітних плати, примушування до неоплачуваних відпусток чи неповного робочого часу. Про це говорили учасники засідання Центральної ради Профспілки працівників нафтової та газової промисловості України.

2014-12-12 10:23:14

Профспілки дбають про оновлення кадрів

Постановою президії ЦК Профспілки від 12 червня 2014 року  № П- 15 - 3  «Про звіти і вибори в Профспілці працівників державних установ України у 2015 році» у зв’язку із закінченням  терміну повноважень профспілкових органів передбачено провести звіти та вибори в організаціях профспілки віх рівнів. Під час цієї звітно-виборної кампанії мають бути максимально реалізовані кадрова і молодіжна політика профспілки, під час якої необхідно до  виборних профспілкових органів обрати працівників, здатних активно реалізовувати програмні завдання профспілки.

2014-12-11 11:55:56

До уваги профспілчан

ЗАЯВА Федерації профспілок України у зв’язку з намірами Уряду стосовно посилення економії бюджетних коштів виключно за рахунок ліквідації соціальних гарантій населенню України

Профспілки з обуренням сприйняли продовження урядової політики «затягування пасків», яка вже трансформувалася у «безстрокову шокову терапію» для українців, серед понад три чверті –це незаможні, бідні і злиденні громадяни.

Напередодні Міжнародного дня захисту прав людини, 9 грудня завдано нищівного удару по мільйонах найбільш незахищених громадян – пенсіонерах, малозабезпечених сім’ях,  вчителях,  медиках, працівниках культури, державних службовцях. Удару завдано тими, кому саме ці люди забезпечують регулярну зарплату, сумлінно сплачуючи податкиУже сьогодні державні соціальні гарантії – мінімальна зарплата та мінімальна пенсія – становлять менше 80 доларів, тобто не дотягують навіть до 3 доларів на день при визначеному ООН рівні злиденності – 5 доларів.

2014-12-10 12:26:44

Якщо влада і не бачить , і не чує

Прагнення жити в соціально справедливій країні, де  поважають Закон і  людину праці, де громадянам буде забезпечена можливість власною працею заробляти на гідне життя,  вивело людей на Майдани  і зараз це прагнення та суверенітет держави вони захищають на сході країни. Наші члени профспілки не залишилися в стороні від цих подій, брали і беруть  в них участь. Профспілкові організації та господарські товариства надають допомогу сім’ям Героїв Небесної сотні та учасникам АТО.

2014-12-09 10:35:44

Профспілкова асоціація молодих сільських голів Прикарпаття за якісні зміни в державі

5 грудня 2014 року відбулось засідання профспілкової асоціації молодих сільських голів Прикарпаття. Участь у засіданні взяла голова обласного комітету профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт та голова обласного  відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Іван Мосюк, який очолює Старунську сільську раду Богородчанського району.

2014-12-09 10:15:57

З вірою у краще завтра

2014 рік запам’ятається нам  низкою доленосних моментів: Майдан, Революція Гідності, боротьба українців за свою справжню свободу і незалежність. Ми всі були і є учасниками цих історичних процесів, голови профкомів своїми активними діями безпосередньо впливали на перебіг революційних подій, а нині активно включились в роботу по підтримці воїнів, які захищають державу від агресора на східних теренах.

2014-12-08 14:14:42

Слово-молодим

У Надвірній виявляють творчу молодь та формують кадровий резерв 

Проект, що дає можливість молодим фахівцям розкрити свій творчий потенціал  та посісти з часом керівну посаду в ПАТ «Укрнафті» запропонувала адміністрація та профком НГВУ «Надвірнанафтогаз». Поштовхом до реалізації задуму стала практична конференція нафтовиків, яка відбулася в червні 2014 року в Івано-Франківську на базі науково-дослідного проектного інституту ПАТ «Укрнафта», де обговорювали «Вклад молодих спеціалістів товариства у розвиток нафтогазового комплексу України»;  також тоді окреслювалися заходи щодо поліпшення  роботи з молодими спеціалістами підприємства.

2014-12-08 10:31:41

На правах реклами. Профспілкам радять зацікавитися (?!)

"Запрошую в "Клуб здорових, щасливих і багатих", - пише нам Ілля Захарчук , колишній профспілчанин, нині пенсіонер з активною життєвою позицією. Далі автор  розповідає про свій досвід, як можна одночасно мати роботу, вести здоровий спосіб життя і поповнювати свій сімейний бюджет, ставши учасником міжнародної громадської організації "Клубна система "Нове життя". ВІн для себе вибрав саме цей шлях і шукає однодумців. 

2014-12-05 15:35:23

Минувшина відкрила таємниці

Два роки тому ідея  начальника НГВУ «Надвірнанафтогаз» Володимира Чуприни створити  на теренах Надвірнянщини величний Музею нафтопромислів Галичини мала чимало скептиків. Такі проекти кілька разів свого часу народжували  у Долині та Бориславі, але справа не рушилася. Тож, люди вважали, що і тут ентузіазм швидко згасне. Проте, В.Чуприна шукав однодумців та при кожній нагоді переконував нафтовиків краю, що це нонсенс, не створити цей музей. Потрібно об’єднувати зусилля і діяти…

2014-12-05 12:56:16

НГВУ "Надвірнанафтогаз". Справи волонтерські: "Мене не розуміє рідна мама",- росіянка Олена

Знайомство та спілкування з громадськими активістами Тарасом та Оленою, які працюють в НГВУ «Надвірнанафтогаз», викликає палітру теплих почуттів, найбільше - вдячності та захоплення. Дізнаюся, вони з багатьма своїми однодумцями в Надвірній від початку війни займаються збором коштів та всього необхідного для українських воїнів, що на сході України.  «Кожній свідомій людині  нині болить доля держави і доля її найкращого цвіту – добровольців, воїнів, які нині мужньо боронять нас від ворога, платять найвищу ціну, щоб здобути перемогу», - пояснюють свій вибір.