2014-11-27 14:32:32

Звернення до народних депутатів Верховної Ради України УШ скликання від Івано-Франківської обласної ради профспілки працівників нафтогазпрому

Шановні народні депутати України - члени першої проукраїнської і – твердо віримо в це – пронародної коаліції!

Вітаючи Вас від імені нафтовиків та газовиків Прикарпаття, з  урочистим прийняттям присяги, висловлюємо впевненість, що Ваша каденція, продовжуючи «Революцію гідності», стане новою сторінкою в розвитку України, перетворенням її, врешті-решт, на Державу, головною цінністю і пріоритетом для якої є Людина!

У цьому зв’язку застерігаємо Вас від втілення небезпечних для суспільства тенденцій пониження захисної ролі трудового законодавства і витіснення профспілок із соціального діалогу. Це, зокрема, виразилося у внесенні у проект коаліційної угоди намірів про надання права роботодавцям звільняти працівників без погодження з профспілкою. А потім знайшло своє продовження у черговому проекті Трудового Кодексу, розробленого Міністерством соціальної політики, більшість із нововведень якого є неприйнятними для трудівників.

Закликаємо Вас  прийняття нового Трудового Кодексу здійснити лише після публічного обговорення його, на консенсусній основі всіх сторін соціального діалогу.

Сподіваємось на Вашу неупередженість,  далекоглядність та відданість європейським цінностям консолідації громадського суспільства.

Голова Івано-Франківської обласної ради профспілки працівників нафтової і газової промисловості                                    С.З. Остап’юк

 

Прийнято на засіданні Івано-Франківської обласної ради профспілки працівників нафтової і газової промисловості

25 листопада 2014 р.

2014-11-27 14:16:06

Голова обласної Ради профспілки працівників нафтогазпрому Святослав Остап’юк: «Добренькі» як правило, добра не роблять».

25 листопада  обласна Рада профспілки працівників нафтової та газової промисловості провела своє розширене засідання, в якому окрім голів первинних та об’єднаних профкомів галузі взяли участь  голова Центрального комітету профспілки   Володимир Дмитришин та голова Ради профспілок Івано-Франківської області Ігор Басюк.Учасники зібрання після вирішення організаційних процедур, зосередили свою увагу на обговоренні питання «Про дотримання Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та Статуту профспілки галузі в профспілкових організаціях області». Розмова була принципова, активна, подекуди – несподівано гостра.

2014-11-27 14:11:38

Про визначення спільної позиції профспілок щодо подальшої роботи над проектом Трудового кодексу України

Відповідальні завдання по соціально-економічному захисту працівників, що стоять зараз перед профспілками, обговорили 24 листопада учасники наради керівників репрезентативних профоб’єднань України. Вів зсідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.Під час наради було розглянуто питання «Про визначення спільної позиції профспілок щодо подальшої роботи над проектом Трудового кодексу України». Як наголосив Григорій Осовий, тут можуть бути три варіанти: або законопроект буде взяти за основу і профспілки погоджуються на його доопрацювання, або профспілки не погоджуються, вважаючи, що є якісь інші варіанти, або новий проект розробляється на трьохсторонній основі в рамках НТСЄР.

2014-11-26 14:14:26

Організації профспілки працівників держустанов Івано-Франківщини за збереження соціальних стандартів

19 листопада 2014 року обласним комітетом профспілки працівників державних установ була  проведена нарада-семінар для голів райкомів, міськкомів профспілки, окремих голів   профкомів та профорганізаторів первинних профорганізацій обласного центру. У своєму виступі голова обласного комітету  профспілки Ніна Гушпіт зосередила увагу присутніх на посиленні правового та трудового захисту членів профспілки в нинішніх умовах, збереження соціальних стандартів для працівників держутанов. Загалом, підтримуючи дії Уряду стосовно економії державних коштів, недопущення втрат бюджету при проведенні адміністративної реформи, в умовах ведення антитерористичної операції на сході України, профспілкові активісти вважають, що при цьому основний тягар реформ в основному лягає на незахищені верстви населення, мало оплачувані категорії державних службовців.

2014-11-24 12:37:59

У Пенсійному фонді області роз`яснили, як не втратити зароблений стаж

У Пенсійному фонді області роз`яснили, як не втратити зароблений стаж
Аналіз динаміки кількості застрахованих осіб без зарахованого страхового стажу провело днями головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області на семінарі із профільними спеціалістами 17 територіальних управлінь.

2014-11-24 12:30:47

VI Всеукраїнський студентський фестиваль естрадної пісні «Пісня буде поміж нас»

07 листопада 2014 року в Національному університеті водного господарства та водокористування відбувся VI Всеукраїнський студентський фестиваль естрадної пісні «Пісня буде поміж нас».За високу сценічну культуру, професійну виконавчу майстерність перемогу та гран-прі здобула керівник ансамблю відділу освітньо-виховної роботи та дозвілля студентів Івано-Франківського національного медичного університету Галина Рудик.

2014-11-24 09:55:44

РОБОТА В КОМІСІЯХ як ЕФЕКТИВНА ФОРМА ПРОФСПІЛКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

19 листопада 2014 року на засіданні комісії з питань культурно-масової, оздоровчої та  спортивної роботи обкому профспілки працівників держустанов розглядалося питання «Про  роботу первинної профорганізації виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради по організації  культурно-масових та спортивних заходів у трудовому колективі».

2014-11-24 09:19:21

КРУГЛИЙ СТІЛ. Профспілки мають стати локомотивом соціальних реформ

В українській «Платформі громадянського суспільства», створеній згідно з Угодою про асоціацію між Україною та Євросоюзом, повинні бути потужно представлені організації профспілок і роботодавців. Про це говорили учасники круглого столу, що відбувся 21 листопада в редакції газети «Профспілкові вісті».В заході взяли участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, керівники структурних підрозділів Федерації, експерти - секретар Координаційно-експертної ради з питань соціальної політики Центра перспективних соціальних досліджень Мінсоцполітики і НАН України, виконавчий директор Бюро соціальних і політичних розробок Ігор Камінник, директор Центру громадської експертизи Любомир Чорний, журналісти. Модератором заходу виступив керівник Інформаційного-аналітичного центру ФПУ Юрій Робота.

2014-11-21 12:28:06

До уваги профактиву!

Головні вимоги до охорони праці на підприємстві 

Законодавство України покладає на всіх роботодавців обов'язок щодо забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці.

Витрати на охорону праці на підприємстві згідно зі ст. 19 Закону «Про охорону праці» повинні становити не менше 0,5% від фонду оплати праці за попередній рік.

На підприємствах, що утримуються за рахунок бюджету, витрати на охорону праці передбачаються в державному або місцевих бюджетах і становлять не менше 0,2% від фонду оплати праці.

Роботодавцю варто подбати про багато речей, головні з яких вказані нижче.

2014-11-21 10:41:51

Права та інтереси працівника повинні бути в основі Коаліаційної угоди

Федерація профспілок України як найчисельніше громадське об'єднання, що послідовно захищає права та інтереси людини праці, офіційно звернулась до політичних сил - учасників укладення Коаліційної угоди з пропозиціями до тексту цього документу.