2014-10-31 13:07:39

Шановні працівники соціальної сфери!

Рада профспілок області  щиро здоровить  вас з професійним святом!

Розуміємо, яка велика відповідальність покладена  сьогодні на вас – у час великих випробувань нашої держави й народу піклуватися про найбільш слабких і вразливих: ветеранів війни і праці, людей похилого віку, інвалідів, дітей-сиріт, безробітних, підтримувати малозабезпечені та багатодітні сім'ї. А це не лише професійний обов’язок, це й прояв людяності, гуманності, співпереживання за тих, які поруч, які у важких життєвих обставинах. Маємо нині спільними зусиллями творити  простір поваги до людини, і сама людина має стати  в центр  державної соціальної політики.

Нехай ваша працьовитість та душевне тепло і надалі служать людям, творять суспільство, в якому комфортно жити усім. Ми солідарні з вами у такій праці.

Бажаю вам та вашим родинам міцного здоров'я, щастя, оптимізму, домашнього затишку і тепла, сповнення мрій; а ще - миру в серці і мирного неба над головою.

Голова Ради

профспілок області                                Ігор Басюк

2014-10-30 15:06:20

Мовчатимемо – заберуть усе

Голова обласної ради профспілки працівників харчової та переробної промисловості Надія Бурлака: «Профспілка не може бути сильною без фінансів та активності спілчан».

28 жовтня (по п’яти роках від часу попередньої) відбулася звітно-виборна конференція  Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників харчової та переробної промисловості, що є організаційною ланкою Профспілки працівників агропромислового комплексу  України. 

2014-10-27 14:28:33

Слово профспілки має вагу

Відчуженню приміщення гімназії та інших об’єктів соціально-культурного призначення в Бурштині завадила активна позиція профспілки енергетиків  та громади міста.

Цими днями Бурштин сколихнула інформація про намір мерії міста відчужити приміщення гімназії, також поширилися чутки про  сумнівну реорганізацію ще кількох об’єктів. Профспілка енергетиків області ( гімназія належить до її відання) зайняла активну позицію щодо недопущення  антисоціальних  процесів.

2014-10-27 14:23:27

СЕЛЯН ПЕРЕСТАНУТЬ ОБКРАДАТИ

Прийнятий новий закон про спадщину спрощує процедуру оформлення спадщини та реєстрації прав спадкоємців на успадковане ними нерухоме майно. Для цього передбачається надання відповідних повноважень органам місцевого самоврядування сільських населених пунктів.

2014-10-27 10:33:35

Інформація щодо стану справ з погашенням заборгованості із заробітної плати в області

На вирішення проблеми погашення заборгованості із заробітної плати в області проводиться системна робота усіх гілок влади за участю соціальний партнерів, в результаті якої впродовж січня-вересня 2014 року працівникам області виплачено майже 6,2 млн.грн. заборгованої заробітної плати, повністю погасили борги з оплати праці 20 економічно активних підприємств області, відсутні вони у містах Болехові та Яремче, Калуському та Тлумацькому районах.

2014-10-27 09:41:58

Наша консультації. ЩОБ УНИКНУТИ КОНФЛІКТІВ

Страйк це колективне і добровільне припинення роботи працівниками, невиконання ними своїх трудових обов’язків. Він визначається як крайній захід вирішення колективного трудового спору (конфлікту), коли всі інші можливості вичерпані в рамках примирних процедур. Така ситуація виникає тоді, коли власник уникає або відмовляється задовольняти їх вимоги.

2014-10-23 09:30:10

Представники Федерації профспілок України запросили керівництво Адміністрації Президента України до участі у засіданні Президії ФПУ 6 листопада ц.р.

 22 жовтня в Адміністрації Президента України відбулася робоча зустріч Першого заступника Глави Адміністрації Геннадія Зубка з представниками всеукраїнських профспілок на чолі з заступником Голови ФПУ Володимиром Саєнком. Сторони обговорили актуальні питання подальшого розвитку соціального діалогу між найчисельнішим профспілковим об’єднанням і владою.
Зокрема, були обговорені вимоги до Кабінету Міністрів України з питань захисту соціально-трудових прав та інтересів працівників, які спілчани ухвалили на Всеукраїнському форумі профспілок, що відбувся в Києві 7 жовтня - у Всесвітній день дій за гідну працю. А 15 жовтня напередодні Міжнародного дня боротьби з бідністю під стінами Кабінету Міністрів України їх підтримали більше 5 тисяч представників з усіх регіонів – члени профспілок від 60 галузей промисловості і бюджетної сфери.

2014-10-22 14:49:15

Найдостойніші із достойних

На Прикарпатті нагородили лауреатів премії ім. Володимира Полєка. З ініціативи обласної організації Національної спілки краєзнавців України на Прикарпатті вже вп’яте визначаються лауреати щорічної обласної премії імені Володимира Полєка, яких нагороджують за вагомий внесок у справу вивчення, збереження і популяризації історико-культурної спадщини рідного краю. Премію засновано у 2010 році. Щорічно нагородження проводиться у стінах Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, так як Володимир Полєк був професором цього університету та тривалий час працював у ньому.

2014-10-22 12:49:32

Григорій Осовий: «В діалозі з владою у профспілок потужний арсенал»

Як захистити своє робоче місце? Чому вчитель не може прогодувати себе і свою сім’ю? Кому вигідний розвал соціального страхування? Хто захистить українців від епідемій та хвороб? Чому влада досі не відповіла на вимоги профспілок щодо соціально-економічного захисту людини праці? На ці та інші актуальні питання дали відповідь Голова ФПУ Григорій Осовий та інші учасники прес-конференції «Профспілки висунули протестні вимоги – як відреагувала влада?», яка відбулась 21 жовтня в Інформаційній агенції «Укрінформ».

2014-10-22 10:36:03

Де заробити, якщо нема роботи? - запитання без відповіді до всіх влад

В Івано-Франківську зростає кількість безробітних. За даними головного управління статистики станом на 01.10.2014 року кількість зареєстрованих безробітних становить 2774 особи, що на 209 осіб більше ніж у 2013 році. За сприяння державної служби зайнятості протягом 9 місяців 2014 року працевлаштовано 1403 особи, або 21,6% громадян, які мали статус безробітного у цьому періоді. Проте, спостерігається певний дисбаланс між попитом та пропозицією на ринку праці. Так за січень-вересень поточного року, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, зменшилася потреба роботодавців у працівниках на заміщення вакантних посад – 191 (довідково: у 2013 році - 338).