2014-10-22 10:08:13

У неділю не лише вибори...

Щорічно в останню неділю жовтня працівники автомобільного транспорту і дорожнього господарства відзначають своє професійне свято.В Івано-Франківській області автомобільний транспорт є пріоритетним на ринку як вантажних, так і пасажирських перевезень.

2014-10-22 09:57:40

Мерія Бурштина намагається відчужити приміщення гімназії

Про це повідомляють лідери профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості. Чим мотивовані ці дії влади?  Чи зможе не допустити профспілка галузі та громадськість міста реалізувати бажання мерії, які йдуть врозріз з інтересами гімназії?  Відповідь на ці питання матимемо у п’ятницю, 24 жовтня; в цей день відбудеться сесія міської ради. Очікується протистояння.

2014-10-22 09:28:47

З початку 2014 року ДТЕК Бурштинська ТЕС інвестувала в ремонти майже 270 млн грн

Як інформує прес-служба ДТЕК, електростанція вже провела необхідні ремонти загальностанційного обладнання, тепломереж, головного корпусу і приміщень, будівель та споруд, а також капітальні, середні та поточні ремонти енергоблоків і готова до опалювального періоду.

2014-10-21 16:49:21

Чи втримаються СЕС після реорганізації?

У середу, 15 жовтня, члени Профспілки взяли участь у мітингу, організованому ФПУ та склали більшість серед демонстрантів під стінами Кабінету Міністрів України. Демонстрація була спрямована на захист прав працюючих з вимогами щодо гідної оплати праці, а також акцентуванням уваги на загрозі звільнення 25 тисяч медичних працівників. Уряд планує реорганізувати Державну санітарно-епідеміологічну службу шляхом її приєднання до новоутвореної Держаної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Як результат - 25 тисячам медичних працівників загрожує звільнення. EPSU надсилає солідарні вітання Професійній спілці працівників  охорони здоров’я України у її боротьбі щодо недопущення звільнення тисяч працівників.

2014-10-21 16:41:51

Переселенці отримуватимуть щомісячну адресну допомогу

Уряд покриватиме витрати на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції (далі – АТО) шляхом надання щомісячної адресної допомоги.

2014-10-21 09:53:09

Федерації Профспілок України подякували за патріотизм

Глава Адміністрації Президента України Б.Ложкін подякував Голові ФПУ Г.Осовому за пропозицію щодо лікування та відновлення здоров'я на базі санаторно-оздоровчих закладів ПАТ "Укрпрофоздоровниця" військовослужбовців і цивільного персоналу, які беруть участь у антитерористичній операції.

2014-10-20 10:50:41

Законодавчі новації у питаннях та відповідях

17 жовтня в м. Івано-Франківську Рада профспілок області спільно з Всеукраїнською асоціацією кадровиків, редакціями кількох  журналів - «Довідник кадровика», «Кадрова практика», «Кадри і зарплата» провели  Конгрес кадровиків, в якому взяли участь Ігор Басюк, голова Ради профспілок області, Людмила Циганок, начальник відділу маркетингу, зв’язків з громадськістю та професійної освіти Видавничого дому «Медіа-ПРО», Ярослава Паньків , голова ВГО «Всеукраїнська асоціація кадровиків», лектори-фахівці з питань трудового законодавства.

На конгрес прибули понад 600 спеціалістів з різних галузей діяльності Прикарпаття.

2014-10-20 09:31:47

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «ПРОФСПІЛКИ ВИМАГАЮТЬ ВІД ВЛАДИ ПОВАЖАТИ ПРАВА ПРОСТИХ ГРОМАДЯН»

17 жовтня у всьому світі відзначають як День боротьби з бідністю. Ця дата для сьогоднішньої України логічно продовжує Всесвітній день дій за гідну працю, який відзначався 7 жовтня.

Про те, що нині турбує профспілки як найчисленнішу громадську організацію, які вимоги вони висувають владі, кореспондент "Голосу України" веде розмову з Головою Федерації профспілок України Григорієм ОСОВИМ.

2014-10-16 09:13:14

АКЦІЯ. Профспілки вимагають від Уряду зупинити антисоціальний наступ

«Реформи на користь людей, а не олігархів!», «Зупинити антисоціальну агресію!», «Надійна робота і гідна зарплата – це європейський шлях», «Економія на зарплаті працівників – антидержавна!», «Мільйони українців чекають від реформ роботи і зарплати, а не соціальних обрізань», - ці та аналогічні лозунги стали домінуючими під час Всеукраїнської попереджувальної акції протесту профспілок, яка відбулась 15 жовтня під стінами Кабінету міністрів України.

2014-10-08 16:30:26

Де ж те світло, в кінці тунелю?

7 жовтня, у Всесвітній день боротьби за гідну працю, в м.Івано-Франківську відбулося засідання постійно діючої робочої групи обласної тристоронньої соціально-економічної ради (далі –ТТСЕР), в якому  взяли участь:  від органів виконавчої влади -  Я.Ульванська, заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації, заступник співголови ТТСЕР, О.Гринів, заступник начальника управління праці департаменту соціальної політики облдержадміністрації - начальник відділу, керівник секретаріату ТТСЕР; від Ради профспілок області - В.Уєвич, перший заступник голови Ради профспілок області, заступник співголови ТТСЕР У.Гураль, головний спеціаліст з питань правової роботи апарату ФПУ, начальник юридичного відділу; від обласного об’єднання організацій роботодавців - В.Скригунець ,директор виконавчого апарату обласного об’єднання організацій роботодавців, член ТТСЕР, а також інші представники сторін та засобів масової інформації.