2023-01-12 12:36:56

СОЦІАЛЬНІ ВИПЛАТИ ЧЕРЕЗ НЕЩАСНІ ВИПАДКИ ВИПЛАЧУВАТИМУТЬ ПО-НОВОМУ

Уряд постановою від 30.12.2022р. №1467 затвердив Порядок здійснення страхових виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Згідно з ним, страхові виплати здійснюватимуться щомісяця:

2023-01-12 12:18:23

РОБОТОДАВЦЯМ ПІДВИЩЕНО РОЗМІР КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Урядова програма щодо виплати компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО) продовжить діяти у 2023 році.

Нагадаємо, у березні 2022 року Кабінет Міністрів прийняв  постанову  «Про затвердження Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні» від 20 березня 2022 р. N 331, згідно з якою роботодавці, які дали роботу ВПО мають право на компенсацію у розмірі 6500 грн.

2023-01-12 12:05:09

Коляда волонтерів Прикарпаття

Волонтери Прикарпаття записали коляду, присвячену нашим захисникам і захисницям Це велика подяка і привітання для військових та всіх, хто стоїть на захисті вільної України.

Учасниками цього гурту колядників є і медичні працівники, а з ідеєю записати коляду виступила голова первинної профспілкової організації КНП «Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради» Світлана Вінтонюк.

2023-01-12 11:58:38

ЛІКАРНЯНІ З 2023 РОКУ: СТРАХОВИЙ СТАЖ, КОМІСІЯ ІЗ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ, ОРГАНІЗАЦІЙНІ МОМЕНТИ

З 1 січня 2023 року набула чинності нова редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 № 1105-XIV. Згідно із нею, з початку ц.р. Фонд соціального страхування припинив своє існування шляхом його приєднання до Пенсійного фонду. При цьому Пенсійний фонд України є правонаступником ФСС.

Відтепер саме ПФУ буде, зокрема:

2023-01-11 09:20:29

КОНСУЛЬТАЦІЯ. РОЗІРВАННЯ ТРУДОВОГО ДОГОВОРУ З ІНІЦІАТИВИ РОБОТОДАВЦЯ У ЗВ'ЯЗКУ З ВИЯВЛЕННЯМ НЕВІДПОВІДНОСТІ ПРАЦІВНИКА ЗАЙМАНІЙ ПОСАДІ ЗА СТАНОМ ЗДОРОВ'Я

 

Кабінет Міністрів України затвердив постанову «Про затвердження Порядку розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця (власника або уповноваженого ним органу, фізичної особи, яка використовує працю найманих працівників) у зв’язку з виявленням невідповідності працівника займаній посаді за станом здоров’я за наявності в нього права на призначення дострокової пенсії за віком» від 27.12.2022 № 1449 (далі — Постанова № 1449).

2023-01-05 10:20:10

Підсумкова колегія ДОЗ ОДА

Голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я України Наталія Бирчак взяла участь і виступила на засіданні колегії департаменту охорони здоров’я обласної держадміністрації.

Захід проходив під керівництвом директора департаменту охорони здоров’я Ігоря Дмитренка та заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко. Крім членів колегії, в ньому взяли участь керівники обласних закладів охорони здоров'я, центральних районних та міських лікарень і центрів ПМСД.

2023-01-05 10:13:07

Подяка від військових

Голова первинної профспілкової організації КНП «Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради», лікар акушер-гінеколог Світлана Вінтонюк отримала подяку від командування і бійців 102 окремої бригади «за незламну віру в нашу Перемогу і постійну підтримку!» Передав її офіцер Збройних сил України Мирон Дмитрик і написав у фейсбуці: «З таким сильним і надійним тилом нас не здолати ніякій орді! Слава Україні!».

2023-01-05 09:13:00

УРЯД ДОРУЧИВ МІНЕКОНОМІКИ РОЗРОБИТИ НОВИЙ ТРУДОВИЙ КОДЕКС

"Крига скресла: Уряд доручив Мінекономіки розробити новий Трудовий кодекс", - поінформував на своїй сторінці у Фейсбук Голова ФПУ Григорій Осовий.За планом заходів, затвердженим розпорядженням КМУ від 16 грудня 2022 р. № 1148-р, Мінекономіки за участі ДРС, НАДС, Антимонопольного комітету (за згодою), інших заінтересованих центральних органів виконавчої влади має відпрацювати питання та розробити проєкт Трудового кодексу до 1 квітня 2023 року.

2022-12-23 08:52:55

ЩАСЛИВОГО РІЗДВА, ЩАСЛИВОГО НОВОГО РОКУ

Шановні колеги, дорогі профспілчани!

 Рада профспілок Івано-Франківської області  надсилає вам найщиріші вітання з прийдешнім Різдвом Христовим та Новим 2023 роком!

 Дякуємо всім за спільну працю на благо людей, за єдність у підтримці Збройних Сил України та сил Територіальної оборони, за надійний тил, за кожну гривню і добру справу, вкладену в Перемогу.

Нехай всемилостивий Господь дарує нам віру, надію, що наш народ вийде переможцем у цьому важкому двобою Правди, Світла, Справедливості, Свободи  проти пітьми і рабства оскаженілої російської імперії.

Нехай разом із Різдвяною колядою лине до новонародженого Ісуса-дитяти наша сердечна молитва про якнайшвидшу перемогу, про мир; хай прийде на землю радість і добро.

Щасливого Різдва, щасливого Нового року у мирній європейській Україні.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                                 Володимир  Уєвич. 

 

 

2022-12-21 18:47:09

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ, ЕНЕРГЕТИКИ!

 Шановні  профспілчани, працівники енергетичної  та електротехнічної галузі!

Рада профспілок Івано-Франківської області  надсилає вам найкращі вітання з професійним святом.  Нині, коли ворог намагається зламати нас холодом, темрявою, страхом за майбутнє,  особливо відчувається  важливість і цінність праці енергетиків. Спасибі вам за те, що демонструєте стійкість, професіоналізм, даруєте віру і надію що все буде добре.

Бажаємо вам  здоров’я, сили і витримки подолати всі виклики. Всіх вам гараздів.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                          Володимир Уєвич