2022-11-30 09:35:34

Відбулося установче засідання Регіональної ради Івано-Франківської області з присудження ордену Святого Пантелеймона

На Прикарпатті відбулося установче засідання Регіональної ради Івано-Франківської області з відбору претендентів в медицині на відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона», яка здійснюватиме конкурсний відбір протягом 2022-2023 років. Засідання проходило дистанційно у Viber.

Головою Регіональної ради обрано керівника управи Українського Лікарського Товариства Прикарпаття, кандидата медичних наук, доцента Івано-Франківського національного медичного університету Івана Мельника, заступниками – літературного редактора газети «Пульс профспілки» Галину Добош та доцента кафедри ортопедичної стоматології ІФНМУ Володимира Палійчука, секретарем – голову студентського парламенту ІФНМУ Івана Луканюка.

2022-11-26 08:21:30

В ЦЕНТРІ УВАГИ ПЕРВИНКИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

23 листопада Івано-Франківський обласний комітет профспілки працівників державних установ України спільно з регіональним відділенням Всеукраїнської Асоціації міст України провели, в рамках підписаного в 2021 році Меморандуму про співпрацю, семінар-навчання для голів первинних профспілкових організацій сільських, селищних і міських рад області на тему «Держава сильна громадами».

2022-11-22 10:02:34

ПРОФСПІЛКОВА СОЛІДАРНІСТЬ ТА ПІДТРИМКА

Профспілкові організації Івано-Франківської обласної організації  Профспілки працівників державних установ та трудові колективи, які вона об’єднує, з лютого поточного року надали допомоги військовим підрозділам,  родинам загиблих і поранених спілчан, постраждалому від війни населенню, внутрішньо переміщеним особам різної допомоги на загальну суму понад 6 млн. грн.

2022-11-11 11:44:41

УРЯД УКРАЇНИ ПОГРОЖУЄ ПРОФСПІЛКАМ КОНФІСКАЦІЄЮ МАЙНА

Під таким заголовком вийшла велика стаття на незалежній міжнародній медіа-платформі openDemocracy.

Український парламент готується надати уряду повноваження щодо конфіскації майна профспілок, яке потенційно оцінюється в мільярди доларів. Багато хто сприймає це, як спробу тиску на найчисельніше об’єднання профспілок – Федерацію профспілок країни.

2022-11-11 09:24:31

Пхилогогічна підтримка та навчання з питань охорони праці під час війни

Пхилогогічна підтримка та навчання з питань охорони праці під час війни .Профспілка працівників АПК за підтримки 3F об’єднаної федерації Данських робітників 1 листопада провела другий семінар для профспілкових працівників організаційних ланок Профспілки, переміщених через війну, голів обласних організацій Профспілки та профактивістів первинних  профорганізацій.

2022-11-03 09:04:30

ЗМІНИ В УМОВАХ ВІЙНИ ПОТРЕБУЮТЬ ШВИДКИХ І НЕОРДИНАРНИХ РІШЕНЬ

2 листопада в приміщенні управління праці департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОДА відбулося засідання виконавчого комітету обласної тристоронньої соціально-економічної ради за участю сторін соціального діалогу, де розглянуто низку питань.  Зокрема, - «Про Територіальну угоду між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Івано-Франківським обласним об’єднанням організацій роботодавців та Радою профспілок області. З цього приводу відбулася жвава дискусія, під час якої було внесено низку пропозицій. Профспілкова сторона (її озвучила в. о. заступника Голови Ради профспілок області Олександра Гринів) відстоювала позицію, що з метою створення умов для максимально швидкого відновлення діяльності підприємств в умовах воєнного стану та післявоєнного розвитку економіки Територіальна угода має бути оновлена, до неї мають бути внесені необхідні зміни для консолідації зусиль щодо виконання областю функцій тилового забезпечення Збройних Сил України, а також відновлення економічного потенціалу вітчизняного бізнесу.

2022-11-02 14:13:22

Відшкодування шкоди внаслідок нещасного випадку на виробництві: пам’ятка потерпілому

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999р. №1105 (далі— Закон №1105), Порядку призначення, перерахування та проведення страхових виплат, затвердженого постановою правління Фонду від 27.04.2007р. №24 (далі— Порядок) у разі настання страхового випадку управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування, робочі органи виконавчої дирекції Фонду зобов’язані своєчасно та в повному обсязі відшкодовувати шкоду, заподіяну працівникові внаслідок ушкодження його здоров’я або в разі його смерті, виплачуючи йому або особам, які мають на це право:

2022-11-01 10:05:37

ПЕРЕДПЛАТА на періодичні видання на 2023 рік

ТРИВАЄ:

Профспілкові видання, не припиняли свій вихід з початку військової агресії росії проти України. І зараз, виходячи в друкованому форматі, наближають оперативну профспілкову інформацію безпосередньо до первинних організацій, профспілкових кадрів і активу на місцях, членів профспілок, широкої читацької аудиторії.

Саме час передплатити газету «Профспілкові вісті» і «Бібліотечку голови

профкому» на 2023 рік.

ВАРТІСТЬ ПЕРЕДПЛАТИ  ПРОФСПІЛКОВИХ ВИДАНЬ

на 2023 рік

22152 – Газета «ПРОФСПІЛКОВІ ВІСТІ» – 382,68 грн.

22909 – Журнал «БІБЛІОТЕЧКА ГОЛОВИ  ПРОФСПІЛКОВОГО КОМІТЕТУ» – 155,76 грн.

 

2022-10-28 13:12:24

КОНСТРУКТИВНИЙ ДІАЛОГ - ЗАПОРУКА ЕФЕКТИВНОЇ ПРАЦІ

27 жовтня за ініціативи ЦК профспілки працівників держустанов  України та обласної організації профспілки працівників держустанов, в Івано-Франківську відбулося навчання-семінар для профспілкового активу області з питань організації трудових відносин і соціального діалогу під час воєнного стану, а також гуманітарної, медійної молодіжної діяльності профспілок. Програма навчання мала гасло: «Єдність у взаємодії: як захищати права працівників та профспілок».

З вітальним словом до учасників зустрічі звернулися  голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук та в.о. Голови Ради профспілок Івано-Франківської області Володимир Уєвич.

2022-10-28 12:07:57

ПРИКАРПАТТЯ: СВОЄЧАСНА ВИПЛАТА ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ПІД КОНТРОЛЕМ ПРОФСПІЛОК

27 жовтня 2022 року представники Ради профспілок Івано-Франківської області взяли участь в засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Під час засідання обговорювали питання стану заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах державної та комунальної  форми власності. Йшлося й про погашення заборгованості зі сплати страхових внесків до Пенсійного  фонду України.