2022-10-24 10:27:46

КУЛЬТУРА ЯК ТИЛ І ФРОНТ УКРАЇНИ

20 жовтня відбулося виїзне пленарне засідання Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників культури на базі Національного заповідника «Давній Галич». Перед початком роботи пленуму з оглядовою інформацією про одне з цікавих історичних місць сили і слави Прикарпаття, колишню столицю Галицько-Волинського князівства Давній Галич виступив Генеральний директор заповідника Володимир Олійник.

2022-10-19 10:32:56

І ЧУЖОМУ НАУЧАЙТЕСЬ : ВАЖЛИВО ВИВЧАТИ ПРАКТИКИ ОЗДОРОВЛЕННЯ ДІТЕЙ В КРАЇНАХ ЄВРОПИ

19 жовтня на Прикарпатті, в одному із оздоровчих закладів Городенківщини, відбулося засідання обласного штабу з координування організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей у літній період 2022 року. В його роботі взяв участь та виступив член штабу, в.о. Голови Ради профспілок області Володимир Уєвич. Обговорено актуальні питання в контексті проведеної літньої оздоровчої кампанії, на які звертали увагу також доповідачі, зокрема заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко та голова Городенківської  ТГ Богдан Кобилянський.

2022-10-18 10:34:56

СПО ОБ'ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК ЗВЕРНУВСЯ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ В.ЗЕЛЕНСЬКОГО З ПРОХАННЯМ СКОРИСТАТИСЯ ПРАВОМ ВЕТО ЩОДО ЗАКОНІВ ПРО ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВЕ ДЕРЖАВНЕ СОЦІАЛЬНЕ СТРАХУВАННЯ ТА ДЕРЖАВНЕ ПЕНСІЙНЕ СТРАХУВАННЯ

 

Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні звернувся листом до Президента України В.Зеленського з проханням у відповідності до статті 106 Конституції України скористатися правом вето щодо прийнятого Верховною Радою України Закону України №2620-IX «Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" та Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

2022-10-17 09:38:13

Шановні харчовики-профспілчани!

Рада профспілок області надсилає вам найкращі вітання з професійним святом.

Ваша праця – це хліб і до хліба на столах, це здоров’я людей. Щиро дякуємо вам за уміння, професіоналізм і постійний пошук та вдосконалення.

Бажаємо миру, достатку в родинах і доброго здоров’я.

З повагою,

В.о.г  Голови Ради профспілок області         Володимир Уєвич

 

 

 

2022-10-07 11:45:04

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОТСЕР: СПРАВЕДЛИВА ОПЛАТА ПРАЦІ - НАРІЖНИЙ КАМІНЬ СУСПІЛЬНОГО ДОГОВОРУ

Всесвітньому  дню дій за гідну працю  було приурочене засідання Івано-Франківської обласної тристоронньої  соціально-економічної ради, яке відбулося  7 жовтня в приміщенні облдержадміністрації.

Після звіту виконавчого комітету ОТСЕР про роботу за перше півріччя 2022 року (з доповіддю виступила Ярослава Ульванська, співголова ОТСЕР від сторони органів виконавчої влади – роботу виконкому визнано задовільною), головний акцент подальшої розмови  був на соціальний діалог в області в умовах воєнного стану. Кожна зі сторін: влада-роботодавці-профспілки - розповіли про підсумки своєї участі в тристоронній співпраці, про виклики які постали перед суспільством і нові підходи до розв’язання проблемних питань.

2022-10-06 14:14:25

ЦЕНТРУ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ 25 РОКІВ

4 жовтня голова Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників державних установ України Ніна Гушпіт разом з представниками обласної військової адміністрації, обласної і міської рад взяла участь у засіданні круглого столу, присвяченому 25-річчю створення обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

2022-10-05 14:24:41

Подяка від Херсонської обласної Профспілки держустанов

Голова первинної профспілкової організації КНП «Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради», лікар акушер-гінеколог Світлана Вінтонюк отримала подяку Херсонської обласної організації Профспілки працівників державних установ України за активну волонтерську діяльність, допомогу співвітчизникам у час російсько-української війни:

2022-10-05 12:11:43

Благодійна акція на підтримку ЗСУ

З ініціативи студентського самоврядування, в тому числі профгрупоргів в Івано-Франківському медичному фаховому коледжі розпочалася благодійна акція зі збору коштів на підтримку Збройних сил України. Окрім того, студенти першого курсу перерахували з академічної стипендії 41,5 тисячі гривень на рахунок Міністерства оборони України для потреб ЗСУ.

Благодійний захід приурочили святу Покрови Пресвятої Богородиці та Дню захисників і захисниць України, які відзначатимемо 14 жовтня.

2022-10-04 12:27:52

ОСВІТЯНИ ПРИКАРПАТТЯ : Є ТАКІ - ВЧИТЕЛЬСЬКІ СИЛИ УКРАЇНИ

На вимогу часу в Україні сформувалося нове утворення  - ВСУ (Вчительські Сили України),  Сили, котрі без зайвої бюрократії за покликом серця  з  самого початку війни  стали до оборони. Плели маскувальні сітки, маскувальний одяг, робили цигарки, шили балаклави, панами, нижню білизну. Допомагали продуктами харчування, випікали тістечка, готували енергетичні батончики, варили голубці, налисники, вареники, готували тушонки, овочеві консерви і т.д., Здавали кошти. Допомагали коштами пораненим бійцям, організовували ярмарки, вилучені кошти відправляли для потреб ЗСУ.

2022-10-03 15:00:46

Всесвітній день дій за гідну працю: справедлива оплата праці

Цьогорічний Всесвітній день боротьби за гідну працю, який традиційно відзначатимуть 7 жовтня, присвячений прагненню справедливої оплати праці для мільйонів працівників по всьому світу.

Шалена інфляція, спричинена надприбутками потужних корпорацій, які контролюють енергетику, транспорт, продовольство та інші життєво важливі товари, призводить до того, що все більше працівників та їхніх родин опиняються за межею бідності.