2022-09-28 10:09:20

ТРИВАЄ ПЕРЕДПЛАТА ПРОФСПІЛКОВИХ ВИДАНЬ

 22152 – Газета «ПРОФСПІЛКОВІ ВІСТІ» – 345,48 грн.

22909 – Журнал «БІБЛІОТЕЧКА ГОЛОВИ ПРОФСПІЛКОВОГО КОМІТЕТУ» – 137,76 грн.

2022-09-27 09:47:41

ЧИ БУДЕ ЛІКВІДОВАНО ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ, ПОКИ ЩО ПИТАННЯ

Верховною Радою України 21 вересня 2022 року прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», який було внесено (реєстр. №3663) до Верховної Ради ще у червні 2020 року (народний депутат України Папієв М.М.).

Законопроект категорично не підтримали профспілки, об’єднання роботодавців і громадськість. Проект також не підтримували Мінсоцполітики (яке забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері загальнообов’язкового державного соціального та пенсійного страхування), і Пенсійний фонд. Мінюстом та іншими органами вносилися суттєві зауваження, які свідчили про неможливість його прийняття.

2022-09-26 10:30:55

Відбулося засідання обласної ради Профспілки працівників охорони здоров’я

20 вересня відбулося засідання обласної ради Профспілки працівників охорони здоров'я України за участю голів первинних профспілкових організацій та профактивістів, рекомендованих до Молодіжної ради при обласній раді Профспілки. Оскільки в умовах військового стану і карантинних обмежень через коронавірус нема змоги проводити, як раніше, спільні засідання пленуму профспілки і колегії департаменту охорони здоров'я, від ДОЗ ОДА участь у зібранні взяв заступник директора департаменту Володимир Дзьомбак.Перед початком розгляду робочих питань учасники пленуму вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих під час російсько-української війни.

2022-09-26 09:25:40

З ДНЕМ ТУРИЗМУ!

Шановні профспілчани, працівники туристичної галузі!  Рада профспілок області надсилає вам найщиріші вітання з професійним святом. Це свято тих, кого ваблять  близькі й далекі мандрівки, активний і змістовний відпочинок. Туризм останнім часом набув широкого розвитку, – це ціла сфера життя, що охоплює мільйони людей, різні галузі економіки, екологію та виробництво, сприяє пожвавленню вітчизняних та міжнародних обмінів.

Пройде небагато часу і наша область стане, сподіваємось, однією  з найулюбленіших  місць, куди приїздитимуть з усіх куточків світу.

Бажаємо вам натхнення в праці, міцного здоров’я, миру і достатку.

З повагою,

В.о. Голови Ради профспілок  області    Володимир Уєвич

 

 

2022-09-23 09:15:28

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ, КОЛЕГИ!

З ДНЕМ  МАШИНОБУДІВНИКА!

Шановні машинобудівники-профспілчани!

Рада профспілок області  щиро вітає вас з професійним святом.

Завдяки вашому професіоналізму життя не стоїть на місці, індустрія розвивається бурхливими темпами. Тож нехай ваша праця буде затребуваною, високооплачуваною і перспективною. Цікавих ідей, високих звершень та  добрих винаходів!

Бажаємо вам миру, злагоди, добробуту.

З повагою,

В.о. Голови Ради профспілок  області                                     Володимир   Уєвич

 

2022-09-22 09:58:16

У 2023 році в Україні не будуть підвищувати мінімальну зарплату

«Майже 5,5 млрд грн будуть закладені на забезпечення житлом ветеранів війни, адже ця категорія громадян вкрай важлива. Також буде забезпечена своєчасна виплата пенсій, соціальних допомог, виплати заробітних плат медикам і педагогам. Мінімальна заробітна плата буде на рівні грудня минулого року», — сказав він.Бюджетом на 2022 рік передбачалося, що з жовтня мінімальна зарплата складе 6700 гривень, у тому числі буде підвищено розмір мінімального страхового внеску ЄСВ. Однак в умовах воєнного стану держава, насамперед, спрямовуватиме гроші на три пріоритетні напрямки — сектор оборони та безпеки, виконання соціальних зобов'язань держави та медицину, в тому числі на програму медичних гарантій. Підвищення мінімальної заробітної плати наразі не є пріоритетним напрямом.

2022-09-21 09:22:10

РЕАНОБІЛЬ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ

Черговий реанімобіль передали міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та керівник ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» Руслан Савчук для потреб українських військових. Цього разу мова йде про Mercedes-Benz Sprinter 2015 року випуску, обладнаний для надання медичної допомоги за відповідними стандартами. Він уже допомагає нашим захисникам виконувати завдання у Донецькій області.

2022-09-21 09:18:33

З 1 жовтня субсидії платитиме Пенсійний фонд України

16 вересня Уряд України прийняв постанову «Про надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України».

Це значить, що з 1 жовтня виплачувати призначені органами соціального захисту населення субсидії та пільги буде Пенсійний фонд України.

2022-09-16 10:49:49

ПРИКАРПАТТЯ: ПРОПОНОВАНА КАБМІНОМ РЕФОРМА - НЕДОЦІЛЬНА

Одним із завдань профспілок в умовах воєнного стану, визначених Постановою Ради ФПУ від 30.06.2022 р. 4/2, є сприяння вирішенню питань, необхідних для безперебійної роботи бюджетних установ соціальної сфери, які щоденно надають послуги населенню. Саме з цією метою 15 вересня 2022 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Івано-Франківської  обласної тристоронньої соціально-економічної ради.  Учасники заходу проаналізували можливі наслідки анонсованої реформи надання пільг та субсидій (проект постанови Кабінету Міністрів України «Про надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним Фондом України).

2022-09-15 10:23:25

З ДНЕМ ПРАЦІВНИКА ЛІСУ!

Рада профспілок Івано-Франківської області щиро вітає профспілчан, працівників галузі лісового господарства з професійним святом.

Вам випала благородна справа  - вирощувати ліси.  Ви також забезпечуєте вітчизняну деревообробну галузь високоякісною сировиною, соціальну сферу і населення – дровами, поліпшуєте  екологічний стан довкілля.  Бажаємо, щоб це свято принесло у Ваші домівки щастя, добро і надію на краще майбутнє. Щиро зичимо  миру, благополуччя, щоб реалізовувались Ваші кращі задуми і була щасливою доля. Щира вдячність Вам за невтомну працю і самовідданість.

З повагою та шаною

В.о. Голови Ради профспілок області                                         Володимир Уєвич