2022-07-12 11:31:08

Готові до усього: бурштинські енергетики тренуються гасити пожежі

Працівники станції готуються до найважчої зими, а разом з тим не забувають дбати про безпеку.

2022-07-12 11:12:45

«Виходь на світло» – нова інформаційна кампанія про права працівників

З 1 липня 2021 року в Україні стартувала інформаційна кампанія «Виходь на світло». Проект спрямований подолати проблему недоброчесних трудових відносин між працедавцями і працівниками.

Кампанію щороку проводить Державна служба України з питань праці за участі органів державної влади та органів місцевого самоврядування для подолання незадекларованої зайнятості.

 

Так, за різними підрахунками, частка працівників, які працюють без оформлення трудових договорів та не сплачують податки, складає 25-30%, залежно від регіону, галузі, кваліфікації роботи тощо. 

За останніми оприлюдненими даними на офіційному сайті Державної служби статистики України, кількість неформально зайнятого населення становить 3237,8 тисяч осіб (21% від загальної кількості зайнятого населення, тобто кожен п’ятий), з яких зайнятість у неформальному секторі економіки становила 56% від загальної кількості осіб, які зайняті неформально, тобто 1813,9 тисяч осіб.

В умовах повномасштабної війни одним з головним чинників для перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України. Сплата податків важлива як ніколи. 

Чому незадекларована праця – це відсутність прав у взаєминах із роботодавцем, які наслідки вона має для держави, бізнесу та кожної окремої людини дивіться у відео роз'ясненнях проєкту «Виходь на світло».


Кампанія «Виходь на світло!» – це крок до формування у суспільства розуміння важливості оформлення трудових відносин.

 

2022-07-06 20:38:21

КОЛЕКТИВНІ ДОГОВОРИ: ЗАКОНОДАВЧІ ЗМІНИ

12.05.2022 року Верховною Радою України прийнято Закон України        № 2253-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту прав працівників)» № 2253-IX. (далі – Закон), який набрав чинності 27.05.2022 року.

Закон передбачає наступні зміни щодо врегулювання питань про колективні договори

2022-07-04 13:07:11

Стартувала інформаційна кампанія «Виходь на світло!»

В умовах повномасштабної війни одним з головним чинників для перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України.

Сплата податків важлива як ніколи. Кожен, хто вважає себе українцем і громадянином нашої держави має розуміти, що задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної та економічно сильної держави!

Саме тому, з 1 липня Держпраці розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло!».

2022-07-04 12:49:41

ПРИКАРПАТТЯ. Автомобіль на передову

За ініціативи головного державного санітарного лікаря області Руслана Савчука та за сприяння первинної профспілкової організації працівників ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» передано автомобіль на потреби «Коломийської десятки» (10 гірсько-штурмова бригада).

Позашляховик був придбаний за власні кошти всіх працівників Центру для покращення мобільності бригади та задля кращого виконання військовими бойових завдань.

2022-06-30 12:32:26

Є РЕЗУЛЬТАТ

Урядова програма, що передбачає компенсацію роботодавцям мінімальної зарплати за нові робочі місця для переселенців, дозволила працевлаштувати тільки 6166 внутрішньо переміщених людей 

Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової і митної політики Ярослав Железняк у телеграм. “За програмою працевлаштовано 6166 ВПО.

2022-06-27 20:19:48

З ДНЕМ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

ШАНОВНІ  ПРОФСПІЛЧАНИ!
Рада профспілок Івано-Франківської області щиро вітає вас  з Днем Конституції України. Нехай повага до Закону стане нормою нашого життя. Обравши шлях незалежного розвитку, 28 червня 1996 року Україна  закріпила це у своєму Основному Законі, який став фундаментом для розбудови нашої соборності й утвердження демократії.

Нині ми боремося за волю і свободу України, бо це головні цінності нашого народу.

Бажаємо всім перемоги, щоб ми змогли йти обраним шляхом до нових щасливих висот. Здоров’я, натхнення, плідної праці, здійснення мрій.

З повагою,

В.о. Голови ради профспілок області                            Володимир Уєвич

 

2022-06-27 19:27:34

НЕ ЗАБУВАЄМО ПРО ВЕТЕРАНІВ ДЕРЖСЛУЖБИ

День державної служби відзначається в Україні   щорічно 23 червня. Цього року учасники урочистого зібрання в залі засідань облдержадміністрації спочатку вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв, які віддали свої життя за незалежність України.

2022-06-27 19:20:36

ПРО РОБОТУ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ

Чергове засідання президії обласного комітету Профспілки працівників державних установ 22 червня розпочалося хвилиною пам’яті та вшанування жертв другої світової війни в Україні та  загиблих під час російсько агресії.

          Голова обласної організації Ніна Гушпіт та голови Снятинського, Богородчанського, Калуського, Верховинського, Коломийського районних комітетів проінформували про організаційну та внутріспілкову роботу щодо захисту прав, контролю за дотриманням трудового законодавства в держустановах галузі під час воєнного стану, надання  фінансової допомоги ЗСУ, підрозділам тероборони, потерпілому населенню та членам профспілки. Загалом на ці цілі спрямовано близько 400 тисяч профспілкових внесків.

2022-06-27 19:17:20

ВИКОРИСТОВУЄМО ТЕХНОЛОГІЇ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ

Івано-Франківський обласний комітет Профпілки працівників державних установ продовжує практику проведення різних організаційих заходів - засідання виборних органів,  навчання профспілкового активу в онлайн режимі. Зокрема, це  стало більш актуальним в період пандемії коронавірусної хвороби, а також в умовах воєнного стану.