2022-06-21 15:39:45

З ПОГЛЯДУ ПРОФСПІЛОК: КОЛЕКТИВНО-ДОГОВІРНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН

17 червня в. о. заступника голови Ради профспілок області Олександра Гринів провела навчання щодо колективно-договірного регулювання трудових відносин. У семінарі взяло участь 117 членів первинних профорганізацій – посадових осіб місцевого самоврядування і державних службовців.

Вона зазначила, що в умовах війни профспілкам працювати складно, але важливо аби кожен працівник – член профспілки розумів і відчував, що ним опікуються та допомагають, вкрай потрібно, щоб найбільш гострі питання у сфері соціально-трудових відносин у період військового стану були вирішені на користь працівників.

2022-06-21 15:36:11

ЯК ЗМІНИЛИСЯ ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ В УМОВАХ ВОЄННОГО ЧАСУ?

Івано-Франківським обласним центром  перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій проведено серію занять з питань діяльності органів державної служби, місцевого самоврядування, роз’яснення змін до законодавства.

16 червня в. о. заступника голови Ради профспілок області Олександра Гринів взяла участь в зазначеному заході.

2022-06-21 15:32:23

ЯК ЗНИЗИТИ НЕЛЕГАЛЬНЕ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ?

Представники Ради профспілок області взяли участь в обговорені Плану роботи з питань зниження рівня незадекларованої праці на 2022 рік під час ініційованої Управлінням Держпраці в області спільної наради, яка відбулася 21 червня у форматі Zoom-конференції.

Соціальні партнери обговорили шляхи зниження рівня нелегального працевлаштування, механізми попередження використання незадекларованої праці через соціальний діалог та налагодження співпраці з дотичними у відповідних сферах заінтересованими органами, а також підвищення обізнаності суспільства у питаннях нелегальної зайнятості.

2022-06-17 09:41:46

СПЛАТА ЧЛЕНСЬКИХ ПРОФСПІЛКОВИХ ВНЕСКІВ ПІД ЧАС ПРОСТОЮ

Відповідно до частини першої статті 34 Кодексу законів про працю України (далі- КЗпП), простій - це зупинення роботи, викликане відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами.Згідно зі частиною першою статті 113 КЗпП, час простою не з вини працівника, в тому числі на період оголошення карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, оплачується з розрахунку не нижче від двох третин тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу).

2022-06-16 09:22:58

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ, КОЛЕГИ!

Шановні медичні працівники!

Рада профспілок області надсилає вам найкращі вітання з професійним святом та слова вдячності за вашу благородну працю.

Найбільше за всі скарби та надбання споконвіку цінувалося здоров’я людини. А тому професія лікаря завжди була і є однією з найнеобхідніших і найшановніших. Ви даруєте людям найдорожче – здоров’я, віру та надію.

Нехай сторицею повертається до вас добро, дароване людям. Нехай у ваших домівках завжди панують щастя і мир. Міцного здоров’я, благополуччя і добра вам та родинам!

Цінуємо ваш неоціненний вклад у перемогу України.

З повагою,

В.о. Голови Ради профспілок області:                                                                              Володимир Уєвич

 

2022-06-14 14:49:05

ПРОФСПІЛКИ ІНІЦІЮЮТЬ ПЕРЕГОВОРИ ЩОДО ВСТАНОВЛЕННЯ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРПЛАТИ НА 2023 РІК

З метою своєчасної підготовки та подання консолідованих пропозицій до проекту Держаного бюджету України на 2023 рік СПО об’єднань профспілок ініціював переговорний процес щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати, надіславши відповідні листи до Міністерства економіки України та СПО сторони роботодавців на національному рівні (додається).

2022-06-14 12:16:42

ВАЖЛИВА ПІДТРИМКА НА НАЙВИЩОМУ РІВНІ

З ініціативи Ради профспілок Івано-Франківської області  направлено тексти Звернень на адресу Голови Верховної Ради України , Фонду Державного  майна та народних депутатів України, які стосуються попередньо обговореного на Тристоронній соціально-економічній раді питань відновлення діяльності трьох стратегічно важливих для економіки області та України підприємств. Позитивне вирішення порушених питань має пришвидшити приватизаційні процеси, дасть змогу відновити економічну діяльність підприємств, забезпечить збереження існуючих робочих місць та створення нових, також  створить можливість  державним підприємствам на період дії воєнного стану передавати майно в оренду для налагодження виробництва релокованих підприємств, вирішення проблеми заборгованої заробітної плати тощо.

2022-06-14 09:35:32

Надання додаткових відпусток під час війни: консультують юристи

Статтею 57 Закону України «Про освіту» встановлено державні гарантії педагогічним і науково-педагогічним працівникам, зокрема:

належні умови праці;

оплату підвищення кваліфікації;

правовий, соціальний, професійний захист;

2022-06-09 11:10:12

Неприпустимість призупинення трудових договорів із вчителями влітку

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на звернення з місць щодо призупинення дії трудових договорів з педагогами під час літніх канікул повідомляє, що частиною першою статті 13 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX (набув чинності 24.03.2022) установлено, що дія трудового договору може бути призупинена у зв’язку з військовою агресією проти України, що виключає можливість надання та виконання роботи.

2022-06-08 09:10:57

ДІТИ – НАШЕ МАЙБУТНЄ

З метою популяризації шахів, підвищення спортивної майстерності шахістів та патріотичного виховання молоді Івано-Франківський обласний комiтет Профспiлки працівників державних установ України разом з ГО «Федерація шахів           м. Івано-Франкiвська» організували 4 червня  шаховий фестиваль «Дитячий День» серед юнаків і дівчат віком до 18 років, присвячений Мiжнародному дню захисту дітей та Дню пам’ятi дiтей, які загинули внаслідок російської збройної агресії.