2022-05-30 10:28:26

ГРАМОТИ І ЩИРА ПОДЯКА ВІД ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ

27 травня своє професійне свято відзначають ті, в яких рятувати людські життя в екстрених, надскладних умовах - це не просто обов’язок, не просто робота, а дійсно покликання. Адже саме такі альтруїсти, віддані, чуйні, доброзичливі і справжні професіонали працюють в Івано-Франківському обласному клінічному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.Привітати колектив з Днем екстреної медичної допомоги завітали голова обласної ради Олександр Сич, голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук із заступницею Людмилою Сірко, директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко та голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я Наталія Бирчак.

2022-05-27 14:17:45

Навчання – запорука безпечної праці

24 травня в КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» відбулася нарада-семінар та атестація керівників структурних підрозділів медичного закладу з питань охорони праці за участю О. Янківа – заступника генерального директора Центру, Ю. Ржевського – інженера з охорони праці, Л. Пижук – інженера з безпеки руху.

2022-05-26 14:14:21

ВІДЧУВАЮЧИ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

20 травня щороку відзначається День банківського працівника України. Таким чином  підкреслюється їх  важлива роль у розвитку економіки держави та забезпеченні її фінансової стабільності. Велика відповідальність у цей складний для нашої країни час лежить на державних банківських установах.                                                                                                       Однієї з таких установ є АТ "Ощадбанк" — другий за розмірами      активів та найбільший за кількістю відділень серед усіх банків України. У складі Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників державних установ   діє первинна профорганізація облуправління «Ощадбанку».

2022-05-26 11:55:42

Вихідні дні у червні в умовах воєнного стану

Нагадаємо, що до початку військової агресії рф та введення воєнного стану  в Україні діяла норма статті 73 Кодексу законів про працю України, відповідно до якої на підприємствах, в установах, організаціях робота не проводиться. Зокрема були такі святкові і неробочі дні: Трійця – цього року 12 червня (неділя); День Конституції України – 28 червня (вівторок).

2022-05-26 10:48:00

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ, КОЛЕГИ!

Щорічно, в останню неділю травня  відзначаємо  День хіміка. Рада профспілок області надсилає найкращі вітання всім працівникам-профспілчанам галузі, чия праця пов’язана з хімічною та нафтохімічною промисловістю. Бажаємо йти завжди в ногу з часом і його вимогами. Адже у сучасному світі неможливо знайти сферу діяльності, технічні і побутові вироби, де не була би задіяна хімія, хімічна наука і хімічна технологія.

Хай ваша праця приносить вагомі результати і служить на благо держави та людей. Миру, добра, натхнення.

З повагою,

В.о. Голови Ради профспілок області                           Володимир Уєвич

 

2022-05-26 09:16:39

Чи можливо в умовах воєнного стану здійснити оздоровлення та відпочинок дітей України?

Цій темі було присвячене засідання Центрального міжвідомчого штабу з координування організації оздоровлення та відпочинку дітей при Міністерстві соціальної політики України, яке відбулося 24 травня ц.р.

На засідання було запрошено заступника Голови ФПУ Євгена Драп’ятого, який є членом цього Штабу.

2022-05-25 10:35:19

Спрощено процедуру реєстрації безробітним: законодавчі зміни

Набрав чинності  Закон України від 21.04.2022 № 2220-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану».

Як повідомляє Державний центр зайнятості Закон № 2220-ІХ передбачає спрощення процедури реєстрації безробітних українців та надання додаткових стимулів роботодавцям для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Тож, відповідно до нового Закону, сферу зайнятості в цілому чекають деякі зміни.

2022-05-25 10:22:58

Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжено до 23 серпня: прийнято закон

Верховною Радою України прийнято Закони України «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» (проєкт № 7389 від 18.05.2022), а також ««Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку проведення загальної мобілізації» (проєкт № 7390 від 18.05.2022).

2022-05-25 10:08:10

Працівника поранено або загинув внаслідок бойових дій під час виконання трудових обов’язків: які дії роботодавця?

Нещасні випадки, які трапляються з працівниками під час виконання ними трудових (посадових) обов’язків в результаті ведення бойових дій, незалежно від наявності при цьому впливу небезпечних, шкідливих або інших виробничих факторів, підлягають розслідуванню згідно з вимогами

2022-05-25 09:53:59

Семінар в КНП «Косівська центральна районна лікарня»

19 травня у КНП «Косівська центральна районна лікарня» працівники відділу з питань гігієни та експертизи умов праці Управління Держпраці в Івано-Франківській області – Ольга Ткачівська та Валентина Соколовська спільно з Ольгою Теофілівною Кроленко – експертом з умов праці Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я провели семінар за участю дирекції, керівників та профспілкової організації лікувального закладу.