2022-05-17 15:12:16

Дах над головою, гаряча їжа, можливість працювати та навчатися

Енергетики ДТЕК Бурштинська ТЕС продовжують допомагати переселенцям, забезпечуючи їх всім необхідним для життя.

Разом з Бурштинською та Галицькими громадами для приїжджих облаштували спальні місця в місцевих санаторіях-профілакторіях та базах відпочинку.  Завезли необхідну техніку та речі першої необхідності.

2022-05-17 11:47:03

Відповідь МОН на звернення освітян про тривалість відпусток

У Міністерстві освіти і науки України розглянули звернення освітян від 8.05.2022 щодо надання відпусток вчителям закладів загальної середньої освіти під час дії воєнного стану.

Міністерство, зокрема, повідомляє, що відповідно до статті 12 Закону № 2136 у період дії воєнного стану щорічна основна оплачувана відпустка надається працівникам тривалістю 24 календарні дні.

2022-05-17 10:01:26

Уряд затвердив план із забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану

 Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням затвердив план заходів із забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану. «Уряд розробив комплекс дій за багатьма напрямами. По-перше, це моніторинг стану продовольчої безпеки та с/г інфраструктури в цілому. По-друге, національним виробникам харчових продуктів надаватиметься держпідтримка. По-третє, найбільш соціально вразливе населення отримуватиме адресну продовольчу допомогу. Крім того, під особливим контролем держави буде моніторинг та відповідне регулювання продуктових цін», – запевнив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

2022-05-17 09:48:11

Калуські медики придбали автомобіль для ЗСУ

Двоє медиків Калуської ЦРЛ Володимир Хвалковський та Ярослав Кінаш нині у складі ТрО боронять країну в зоні бойових дій.Колектив лікувального закладу активно долучився до дооснащення медичного підрозділу батальйону. За зібрані кошти придбали автомобіль, який вже сьогодні служить на передовій, доукомплектували машину швидкої допомоги, закупили пальне та ліки.

2022-05-17 09:34:43

26 працівників обласного центру екстреної медичної допомоги захищають Україну на фронті

З перших днів повномасштабного нападу росії працівники КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» добровільно мобілізувалися до лав Збройних Сил України та інших військових підрозділів. Про це повідомив генеральний директор закладу Мирон Матейко.

2022-05-16 09:38:09

ФПУ звернулась до Мінюсту з актуального питання діяльності профспілок в умовах воєнного стану

З метою забезпечення належного виконання завдань громадського контролю, визначених статтею 14 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий звернувся з листом до Міністерства юстиції України про необхідність упорядкування питання державної реєстрації змін до відомостей, які стосуються діяльності профспілок та їх об’єднань.

2022-05-16 09:22:28

ПРОФСПІЛКИ Б'ЮТЬ НА СПОЛОХ!

Верховна Рада України 12 травня 2022 року прийняла у першому читанні законопроєкт №5371 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність”, що передбачає обмеження трудових прав та гарантій цих людей на профспілковий захист.

2022-05-13 12:03:40

Майже 63 тисячі переселенців, які переїхали на Прикарпаття, отримали державну допомогу

Про це повідомляє голова обласної державної адміністрації – начальник  обласної військової адміністрації Світлана Онищук у своєму телеграм-каналі (https://t.me/onyshchuksvitlana/1511). Зокрема, зазначається, що на потреби переселенців, які зареєструвалися в Івано-Франківській області, упродовж березня-квітня Кабмін спрямував 410 млн грн. Мінімальну допомогу — а це 2000 грн для дорослих і 3000 грн для дітей та людей з інвалідністю — отримали приблизно 63 тисячі людей, які вимушено переїхали на Прикарпаття з інших областей.

2022-05-11 09:27:40

УРЯД СПРОСТИВ РЕЄСТРАЦІЮ УКРАЇНЦІВ, ЯКІ ВТРАТИЛИ РОБОТУ

Уряд спрощує реєстрацію в Державній службі зайнятості українців, які втратили роботу під час дії воєнного стану. Відповідна постанова прийнята сьогодні на засіданні Уряду за поданням Міністерства економіки.Особи, які не мають повного пакету документів для подачі заявки, зможуть стати на облік по безробіттю за спрощеною процедурою – через додаток або портал Дія. Йдеться про подачу заяви у електронній формі без урахування документів про освіту, трудової книжки, військово-облікового документу тощо.

2022-05-11 09:11:42

Відбулось засідання Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги.

Голова Штабу Григорій Осовий виступив з інформацією щодо надходження та використання коштів фінансової та гуманітарної допомоги, отриманих Федерацією профспілок України. Григорій Васильович окреслив роботу Штабу щодо надання профспілковими об'єктами тимчасового притулку для майже 250 тис. внутрішньо переміщених осіб та встановлення граничних цін на їх проживання та харчування в санаторно-курортних закладах, зокрема оплати за проживання у сумі 239 грн, а за триразове харчування - 340 грн.

Також визначено категорії осіб, яким надаються знижки, а саме: