2022-04-11 12:13:57

Є ТАКИМ ВАЖЛИВИМ НАДІЙНИЙ ТИЛ

29.09.21р на засіданні Президії були розглянуті питання щодо  роботи в умовах воєнного стану та надання допомоги ЗСУ. Повідомляємо про те що обласною організаціє профспілки Івано-Франківської дирекції УКРПОШТА була надана  фінансова допомога:

-  на рахунок Збройним Силам України перераховані кошти в сумі 10,0 тис.грн.

- закуплено  та передано продуктів харчування для воїнів Української Армії на загальну суму 26 373,0 грн.

2022-04-11 12:07:07

НАС РЯТУЄ НЕБАЙДУЖІСТЬ

Івано-Франківська обласна галузева Рада профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України повідомляє, що з початку війни в соціальних об’єктах підприємств та навчальних закладів, що входять в сферу впливу Івано-Франківської обласної галузевої Ради профспілки працівників енергетики та ЕТП України розміщено 878 переміщених осіб, із них: 140 чол. в Бурштинському енергетичному фаховому коледжі, 40 чол. в Бурштинському торговельно-економічному фаховому коледжі, 698 чол. утримуються за рахунок коштів компанії ДТЕК.

2022-04-06 13:05:51

«Соціальний пакет» для підтримки внутрішньо переміщених осіб

За дорученням Президента України уряд розробив соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб.Ним урегульовує питання соціальних виплат, працевлаштування, а також розміщення осіб, які втратили або вимушено покинули своє житло. Відтак власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб, отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

2022-04-05 11:50:54

ОФІЦІЙНО. БЕЗРОБІТНІ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ

Особливості перебування зареєстрованих безробітних на обліку та отримання допомоги під час воєнного стану. Одне з пріоритетних завдань Уряду та Міністерства економіки України – забезпечення гарантій соціального захисту населення попри військові дії. На період воєнного стану процедура взаємодії з безробітними є максимально спрощеною та адаптованою і відбувається наступним чином:

2022-04-05 09:36:16

ФПУ: Сьогодні ми разом, ми згуртовані та працюємо на перемогу

4 квітня 2022 року в Укрінформі відбулась пресконференція на тему: "ДІЯЛЬНІСТЬ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙНИ".

Вийшла відверта, емоційна та практична розмова щодо того, як профспілки організують працівників на виконання професійних обов’язків на робочих місцях для забезпечення життєдіяльності країни в умовах воєнного стану.

2022-04-04 14:33:52

СПРОЩЕНО МЕХАНІЗМ ОТРИМАННЯ СУБ’ЄКТАМИ ГОСПОДАРЮВАННЯ ДЕРЖКОШТІВ НА КОМПЕНСАЦІЮ ЗБИТКІВ, ПОВ’ЯЗАНИХ ІЗ ВІЙНОЮ

 

Верховна Рада України ухвалила зміни щодо державної допомоги суб’єктам господарювання. Прийнято як закон від 1.04.2022 р. «Про внесення змін до пункту 5-2 розділу 9 «Прикінцеві та  перехідні положення» Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» (щодо застосування його положень в період дії правового режиму воєнного стану)» законопроект 7221 .

2022-04-04 09:38:21

ПРОФСПІЛКА ПЕРЕБУДОВУЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ

Снятинський районний комітет Профспілки працівників державних установ України постійно вважався одним з  кращих в Івано-Франківській обласній організації.

Адже його впродовж   двох десятиліть очолювала авторитетна, активна, творча і дуже відповідальна людина Стефанія Северин, яка спочила в Бозі в листопаді 2021 року. Вона залишила своїм спілчанам, а це 565 членів Профспілки в сімох первинних організаціях, вагомий профспілковий доробок. Це найбільша  територіальна організація у складі  обласної галузевої Профспілки, яка сильна не тільки чисельністю, але й своєю діяльністю і завжди була прикладом для районних та міських організацій. Не даремно ж впродовж багатьох скликань поспіль Стефанію Миколаївну обирали ще й головою Ревізійної комісії обласної організації Профспілки.

2022-03-31 10:45:56

Тези виступу Голови ФПУ Григорія Осового на засіданні Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок

Дорогі брати і сестри!

Насамперед, бажаю вам і трудящим ваших країн миру. Тільки мир може забезпечити свободу і вільний розвиток людини, право на гідну працю і гідне життя.

В Україні ось уже 34 дні триває вбивча, смертоносна війна, цинічно розв’язана Російською Федерацією, що забрала життя тисяч моїх співвітчизників. Мільйони людей залишилися без житла, понад 10 млн стали переселенцями на своїй землі, а частина з них знайшли притулок як біженці в країнах Європи, рятуючись від терору, який російські окупанти принесли із собою. Ми щиро вдячні за підтримку цих людей.

2022-03-30 12:38:48

УРЯД ПРИЙНЯВ ПОРЯДОК ПОДАННЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПОШКОДЖЕНЕ ТА ЗНИЩЕНЕ НЕРУХОМЕ МАЙНО ЧЕРЕЗ ДОДАТОК «ДІЯ»

 

Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову «Про збір, обробку та облік інформації про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації» від 26 березня 2022 р. № 380, якою затверджений  Порядок подання інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно  внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією Російської Федерації (далі – Порядок).

2022-03-29 10:18:47

ПОДІЛИТИСЬ СВІТЛОМ СВОГО СЕРЦЯ

Ми не планували стати волонтерами Одного дня мене просто попросили про допомогу в Благодійному фонді «Карітас –Івано-Франківськ», - розповідає голова обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу Ганна Чорній. А другого дня, зрозумівши, як багато потрібно рук, приймаючи щодень сотнями вимушено переміщених осіб, які приїздять на Прикарпаття  з перших днів війни ( їх зараз понад 100 тисяч) я попросила прийти свою колегу, бухгалтера нашої організації Світлану Бончук. Вона погодилася. А далі долучилися й інші профспілчани. І ось так ми волонтерами вже 35 днів.