2022-03-28 10:59:10

ПРОФСПІЛКА АПК АКТИВНО ДОПОМАГАЄ ФРОНТОВІ І ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ

Більше 200 тис.грн. безповоротної фінансової допомоги  перерахували первинні профспілкові організації Івано-Франківської обласної профспілки працівників агропромислового комплексу  на потреби Збройних Сил України та місцевої Територальної оборони. Окрім того, профспілчани роблять чимало інших корисних справ. Так, Івано-Франківські - коледж Львівського Національного аграрного університету та будівельний ліцей прийняли в себе майже 400 вимушених переселенців з областей, де тривають активні воєнні дії. Маючи власну пекарню, аграрний коледж забезпечує  хлібобулочними виробами благодійну їдальню Карітасу. Снятинський аграрний коледж за профспілчанські кошти закупив бензопили, генератори для потреб місцевої Тероборони, первинка Дністровського БУВР  - тканини для плетіння маскувальних сіток. 

2022-03-23 15:10:54

ОСВІТЯНСЬКИЙ ВНЕСОК В ПЕРЕМОГУ

Практично кожна членська організація обласної організації профспілки працівників освіти та науки України відгукнулася на прохання Ради профспілок Івано-Франківської області підтримати Збройні Сили України , Територіальну оборону та волонтерські організації. Зібрані суми були різні – від 10 тис.грн. від маленької первинки, до 200 тис. грн. - від районної профспілкової організації.  Окрім того, кожен голова профспілкової організації переказав на потреби армії та Тероборони  посадовий оклад, або мінімальну зарплату.

2022-03-23 10:18:46

РАЗОМ МИ НЕПЕРЕМОЖНІ

Активно відгукнулася на звернення Ради профспілок Івано-Франківської області допомогти коштами Збройним Силам України  та біженцям обласна профспілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості. Профспілчани переказали свій одноденний заробіток на підтримку З СУ, також додаткові кошти виділено було з профспілкового бюджету. Разом 741 тис.грн. Окрім того в соціальних закладах, які входять до сфери підпорядкування галузі в області розміщено 845 переселенців. Вони харчуються коштом підприємств енергетики, та з ними працюють волонтери, в т.ч. працівники галузі.

 

2022-03-23 09:52:29

Профспілки області допомагають фронтові та переселенцям

157 тис.грн. переказали профспілкові організації та обком профспілки працівників державних установ Івано-Франківської області на підтримку Збройних Сил України, Територіальної оборони, а також Благодійних фондів  - «Повернись живим» та «Карітас - Івано-Франкіськ». Це посильний внесок профспілчан , щоб наближувати нашу перемогу на фронті, а також вирішувати проблемні питання, які виникли в області, яка надала притулок майже 90-о тисячам внутрішньо переміщених осіб.  

2022-03-22 14:55:10

Наближаємо перемогу разом!

Медичні працівники Івано-Франківщини активно долучилися до надання фінансової допомоги Збройним Силам України. І зараз, коли дещо зменшується волонтерська і фінансова допомога, бо війна затягується, мусимо допомагати нашим захисникам. Багато коштів витрачено, і тому наша підтримка важлива.

Станом на 22 березня медичні працівники Прикарпаття перерахували на ЗСУ одноденний заробіток – це понад 1 млн. 840 тис. гривень.

2022-03-22 11:14:10

Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану

Уряд постановою від 7 березня 2022 року №215 встановив, що нарахування та виплата грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану на території адміністративно-територіальних одиниць, де структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад (далі - органи соціального захисту населення) не мають можливості забезпечити підготовку виплатних документів та проведення фінансування, здійснюється з урахуванням таких особливостей:

2022-03-22 11:11:26

Уряд відшкодує комунальні витрати бюджетам громад, які дали безкоштовний прихисток переселенцям

Відповідну постанову Кабінет Міністрів України прийняв 11 березня 2022 року.

Компенсацію комунальних витрат можуть отримати громади, які дали безкоштовний прихисток переселенцям у будівлях, приміщеннях комунальної форми власності (у школах, садочках та ін.).

Мова йде про всі витрати пов'язані з теплопостачанням, водопостачанням, водовідведенням, газопостачанням, купівлею дров, палетів та вугілля.

2022-03-22 10:50:41

ПРОФСПІЛКИ НА ДОПОМОГУ БІЖЕНЦЯМ І УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ

Івано-Франківська обласна галузева Рада Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України засуджує московську агресію проти України. Про це зазначено у листі до ФПУ до керівництва Укрелектропрофспілки, голів первинок та територіальних профорганізацій. Повідомляється, що голови первинних профспілкових організацій, профактивісти наразі займаються збором коштів для української армії, для територіальної оборони для біженців, приймають біженців та забезпечують харчуванням їх, готують харчові напівфабрикати для армії, волонтерять.

2022-03-21 14:26:31

Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану

Стаття 1. Дія норм законодавства про працю в умовах воєнного стану 1. Цим законом визначаються особливості трудових відносини працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами, на період дії воєнного стану, введеного відповідно до Закону України “Про правовий режим воєнного стану” (воєнний стан).

2022-03-21 12:52:25

ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНА ОСОБА: ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ СТАТУСУ, ПРАВА ТА ПІЛЬГИ

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи» від 13 березня 2022 р. № 269.Згідно із змінами до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509, передбачено, що заява про взяття на облік та включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про внутрішньо переміщену особу за наявності технічної можливості може подаватися також через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.