2022-02-02 14:18:30

УКРАЇНСЬКИЙ ПАРЛАМЕНТ МАЄ ЗУПИНИТИ АТАКИ НА ТРУДОВЕ ЗАКОНОДАВСТВО

Про це наголошено у спільній Заяві Інтернаціоналу будівельників і деревообробників (BWI) та Європейської Федерації будівельників (EFBWW), опубліковіній на сайті EFBWWУ документі зазначено:

- Після того, як український робітничий рух (з міжнародною солідарною підтримкою) скасував напади Верховної Ради на права працівників і профспілок у 2019 та 2020 роках, парламентарі знову розглядають декілька законодавчих пропозицій, які в разі ухвалення суперечитимуть міжнародним і регіональним стандартам праці, а також серйозно обмежать права працівників і можливість профспілок представляти їх законні інтереси.

2022-02-02 12:22:56

НОВОВВЕДЕННЯ: Перша сплата мінімального податкового зобов’язання відбудеться у лютому 2023 року

31 січня відбулося засідання робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі, за участю першого заступника міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького, заступника міністра фінансів України Світлани Воробей, представників Державної податкової служби, облдержадміністрацій та профільних асоціацій.

2022-02-02 11:53:43

Мінсоцполітики: пенсії та соціальні виплати незахищеним будуть підвищені з 1 березня

Мінсоцполітики: пенсії та соціальні виплати незахищеним будуть підвищені з 1 березня На виконання законів України щодо загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, пенсійного забезпечення військовослужбовців, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та з метою здійснення додаткових заходів щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2022 році Мінсоцполітики підготовлений проект постанови, який забезпечить з 1 березня 2022 року наступні кроки:

2022-02-02 09:39:07

УПОВНОВАЖЕНИЙ З ПРАВ ЛЮДИНИ ПІДТРИМАЛА ПОЗИЦІЮ ПРОФСПІЛОК

У відповідь на звернення Федерації професійних спілок України до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо позиції ФПУ стосовно проектів законів - реєстр. №№ 6420, 6421, прийняття яких може призвести до перешкоджання діяльності професійних спілок та порушення їх майнових прав, Уповноважений повідомила:

2022-02-01 14:40:57

УКРАЇНСЬКИЙ ПАРЛАМЕНТ ВІДНОВЛЮЄ НАПАДИ НА ПРАВА ПРАЦІВНИКІВ

Про це наголошено у спільній Заяві Інтернаціоналу та Європейської Федерації будівельників, опубліковіній на сайті EFBWW.

У документі зазначено: - Після того, як український робітничий рух (з міжнародною солідарною підтримкою) скасував напади Верховної Ради на права працівників і профспілок у 2019 та 2020 роках, парламентарі знову розглядають декілька законодавчих пропозицій, які в разі ухвалення суперечитимуть міжнародним і регіональним стандартам праці, а також серйозно обмежать права працівників і можливість профспілок представляти їх законні інтереси.

2022-01-31 14:25:04

ЩЕ раз про стипендії

Кабінет міністрів України вніс зміни до ухвалених ним раніше постанов стосовно розміру та порядку стипендіального забезпечення.Це відбулось через постійне нагадування профспілками і студентством щодо недопущення погіршення умов надання академічних стипендій та їх зменшення. Так, ще восени минулого року студенти звернулись до Кабміну з проханням не скорочувати кількість стипендіатів. 

2022-01-31 14:01:53

ІСТОРІЇ СЛАВЕТНІ СТОРІНКИ. ТВОРЧІСТЬ ПРОФСПІЛЧАН

ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ, ЯКІ ЗАТРИМАЛИ НАСТУП НА КИЇВ ВІЙСЬК   БІЛЬШОВИЦЬКОЇ РОСІЇ У СІЧНІ 1918-го, РОКУ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ

 

                             РЕКРУТИ СВОБОДИ

                                               На Аскольдовій могилі

                                               Поховали їх –

                                               Тридцять мучнів українців,

                                                Славних молодих . . .

                                                                        Павло Тичина

2022-01-31 09:32:57

Заява Президії Федерації профспілок України «ВІЙНІ – НІ, МИРУ – ТАК!»

Федерація профспілок України, яка представляє інтереси понад 4 млн працівників та студентів, глибоко стурбована ескалацією ситуації та зростанням напруги між Україною та Росією, викликаною невиправданим значним нарощуванням присутності російських військ у безпосередній близькості до кордонів України та тиском на нашу державу щодо її геополітичної орієнтації. Українці мають право самі визначати своє майбутнє.

2022-01-31 09:24:46

Головування на 10 місяців переходить до профспілкового сектору.

Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС обрала нового голову - представника профспілкового сектору, делегованого Федерацією профспілок України - Олександра Шубіна. Відтепер головування на 10 місяців переходить до профспілкового сектору. 

2022-01-27 10:51:53

МЕДИКИ ВДЯЧНІ БЛАГОДІЙНИКАМ і зокрема «КАРПАТНАФТОХІМУ!

Наприкінці 2021 року в КАлуші відбувся благодійний аукціон, на якому було зібрано понад 300 тисяч гривень для придбання кардіологічного обладнання для КНП «Калуська ЦРЛ». Ще 200 тис. гривень тоді благодійно виділило товариство «КАРПАТНАФТОХІМ».Генеральний директор цього підприємства Іван Підсадюк та профспілка підприємства оголосили про свій внесок після завершення благодійної акції, коли з’ясувалося, що для придбання необхідного для Калуської ЦРЛ кардіологічного обладнання, зокрема  електрокардіографічної стрес-тест системи з велоергометром, необхідно трохи більше 450 тис. гривень.