2021-12-29 10:14:21

ЦЕ СТОСУЄТЬСЯ Й ПРИКАРПАТТЯ: Голова Держлісагентства Юрій Болоховець про укрупнення лісгоспів у рамках реформування галузі

1. Держлісагентство виступає за недопущення приватизації у лісовому секторі

Підкріплюємо слова реальними діями. Наша команда ініціювала внесення лісгоспів до переліку об’єктів, які не підлягають приватизації, згідно з урядовим законопроектом №4020 «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації» (додаток №5). Крім цього, Лісовий кодекс України у частині 2 статті 16 трактує, що ліси на землях державної та комунальної власності, спеціалізовані лісогосподарські підприємства не є об’єктами державно-приватного партнерства згідно із Законом України «Про державно-приватне партнерство», зокрема, об’єктами концесії згідно із Законом України «Про концесію».

2021-12-29 10:03:41

ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» РЕСЕРТИФІКОВАНО ЗА ISO 14001:2015

ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ»  отримало від ТОВ «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна» очікуваний документ – сертифікат про успішне проходження ресертифікаційного аудиту згідно з вимогами міжнародного стандарту ISO 14001:2015 (система екологічного управління.Аудитори вкотре засвідчили, що на підприємстві ця система підтримується, є надійною, ефективною, дієвою й такою, що постійно вдосконалюється.

2021-12-29 09:23:18

ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ: РОБОЧІ МІСЦЯ МАЮТЬ БУТИ БЕЗПЕЧНИМИ

Для захисту прав працюючих та здійснення профспілкового контролю за додержанням роботодавцями законодавства про охорону праці з 13 по17 грудня на базі   Центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості  Радою профспілок області було організовано навчання та перевірку знань з питань охорони праці для представників обласних галузевих організацій профспілок.

Для читання лекцій залучалися фахівці управління Держпраці в Івано-Франківській області. Навчальний план містив питання щодо основних положень законів України про охорону праці, порядок розслідування нещасних випадків, ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань, аварій на виробництві, правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів тощо.

Завершилось навчання перевіркою знань у вигляді іспиту, за результатами якого слухачі отримали відповідні посвідчення, які дають право надалі проводити відповідну роботу в членських організаціях профспілок.

 

2021-12-27 11:03:51

ХАЙ РІК, ЩО ГРЯДЕ, БУДЕ ЩАСЛИВИМ!

Спливає 2021 рік. Наближаються Новорічні та Різдвяні свята. Усі ми в цей, сповнений випробувань рік, були пліч-о-пліч. Можемо пишатися тим, що, попри карантин та інші протиепідемічні заходи, ми працювали, ми виконували свою головну місію –відстоювали соціально-економічні і трудові права наших спілчан. Ми відстоювали демократичні цінності і права.

Ми знайшли нових друзів і партнерів, разом з якими, маємо в це щиру надію, зможемо втілимо чимало задумів і добрих справ. Хай залишаться в минулому проблеми, хвороби, втрати.

Нехай нинішні Новорічні та Різдвяні свята будуть радісними і щасливими. Хай в кожній оселі витає святковий Дух Різдва, коляди, хай будуть смачними кутя і пампухи, хай щедрими будуть святкові столи.   Бажаю Вам і Вашим рідним міцного здоров’я, людського щастя, добробуту, мирного неба  і здійснення усіх мрій .

З повагою.

В.О. Голови Ради профспілок області                              Володимир Уєвич

 

2021-12-27 10:58:26

ГОВОРЯТЬ УЧАСНИКИ ЗАСІДАННЯ НТСЕР. ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ, ГОЛОВА ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ: «НАЦРАДА – ЦЕ НЕ КЛУБ, ЦЕ – ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ РОЗРОБКИ ТА ВТІЛЕННЯ ВАЖЛИВИХ РІШЕНЬ НА КОРИСТЬ ДЕРЖАВИ ТА ЛЮДЕЙ»

 

«Від імені профспілкової сторони Національної ради я привітав всіх учасників засідання і побажав конструктивної та плідної роботи.Перше після перерви засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради – основної площадки соціального діалогу на національному рівні – засвідчило про остаточне відновлення її діяльності. Хоча слід сказати, що з моменту призначення Голови Національної ради та керівника її Секретаріату активізувалась робота: відбулося три засідання Президії, оновлені склади комітетів та тристоронніх робочих груп; проведено засідання всіх чотирьох комітетів Нацради.

2021-12-27 10:48:42

Медичні заклади Прикарпаття відвідав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль

Під час робочої поїздки на Прикарпаття 22 грудня Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відвідав КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради» та Івано-Франківський національний медичний університет. Його супроводжували голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та директор департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Дмитренко.

2021-12-27 10:33:41

РОЗПОЧАЛИСЯ ЗВІТИ ВИБОРНИХ ПРОФОРГАНІВ

Відповідно до Статуту Профспілки працівників державних установ України та постанови президії Івано-Франнківського обласного комітету від 10 грудня п.р. в  первинних профорганізаціях області розпочалися звіти виборних профорганів про проведену в 2021 році роботу щодо соціального захисту спілчан.23 грудня такі збори відбулися в первинній профорганізації управління праці Департаменту соціальної політики облдержадміністрації.

2021-12-27 10:25:30

ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ МОЛОДІЖНОЇ РАДИ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ НА КАЛУЩИНІ

23 грудня в Калуському районі відбулося виїзне засідання Молодіжної ради обласної організації Профспілки працівників державних установ України. У його роботі взяли участь голови Молодіжних рад районних, міських і первинних організацій.Але спочатку начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю райдержадміністрації Роман Матіїв і голова Калуського міського комітету галузевої Профспілки Наталія Табачук розповіли учасникам про Калущину, її історію і сьогодення. Член президії, завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету Профспілки Валерій Крецул в свою чергу підкреслив важливість ролі молоді у профспілковому житті.

2021-12-22 16:27:39

ЗІ СВЯТОМ. ЕНЕРГЕТИКИ!

Шановні спілчани!

Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята  – Дня енергетика!

Завдяки невтомній праці енергетиків розвивається всі галузі, без них не працювали би промисловість і зв'язок ,  транспорт, не було би світла і тепла в наших оселях.

Шановні працівники та ветерани електроенергетичної галузі! Щира подяка  вам за сумлінну працю, професіоналізм і забезпечення енергетичного балансу держави.

Бажаємо вам здоров’я, успіхів, наснаги і трудових досягнень. Миру, достатку і родинного тепла вам та вашим родинам!

Зі святом вас!

В,о. Голови Ради профспілок області                                                     Володимир Уєвич                      

 

2021-12-21 12:44:53

Пленум Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників освіти та науки

16 грудня 2021 року відбувся пленум Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Відкриваючи захід голова обласної організації Зоряна Король привітала присутніх із прийдешніми новорічно-різдвяними святами.

Учасники пленуму заслухали інформацію про виконання Угоди між Департаментом освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації та Івано-Франківською обласною організацією Профспілки працівників освіти і науки України на 2018-2020 роки, з якою виступили директор департаменту – Віктор Кімакович та заступник голови обласної організації – Уляна Гураль. Було відзначено, що спільно з органами управління освітою вдалося закріпити позитивну тенденцію до повного охоплення колдоговірним регулюванням трудових відносин працівників, що входять в сферу впливу галузевої профспілки.