2021-12-21 12:02:36

Акції до дня святого Миколая

Традиційно до свята Миколая Чудотворця студенти медичних навчальних закладів проводять благодійна акції. Навіть пандемія коронавірусу не стала на заваді.

Напередодні дня Святого Миколая студенти Івано-Франківського національного медичного університету відвідали навчально-реабілітаційний центр № 2 в Івано-Франківську. Тут навчаються та проходять реабілітацію діти з порушеннями опорно-рухового апарату.

2021-12-20 13:42:28

ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ ТА НАРАДА-СЕМІНАР З ПРОФАКТИВОМ

Днями Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ провів засідання президії з низки планових та поточних питань, а також нараду-семінар з профспілковим активом.Про роботу щодо соціально-економічного та правового захисту працівників у 2021 році доповіла голова обласної організації Профспілки Ніна Гушпіт. Вона  проінформувала про зусилля центрального та обласного комітетів із зазначених напрямків та закликала  керівників територіальних і первинних організацій займати активну позицію у здійсненні захисної функції, визначеної у статуті Профспілки метою її діяльності.  Інформація з цього питання має бути  доведена до спілчан під час проведення звітних зборів в трудових колективах. 

2021-12-18 14:30:37

ЗАЯВА РАДИ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ ДО ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ ЩОДО ПЕРЕШКОДЖАННЯ ЗАКОННІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФСПІЛОК ТА ПРОТИПРАВНІЙ КОНФІСКАЦІЇ ЇХ ВЛАСНОСТІ

 

7 жовтня 2021 року учасники Всеукраїнської акції протесту профспілок висунули низку вимог, одна з яких – «руки геть від профспілкового майна», на яку Уряд не тільки не відреагував, а й без проведення консультацій з громадськістю 9 грудня 2021 року схвалив два законопроєкти «Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР» та «Про мораторій на відчуження майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР», якими передбачається відібрати власність громадських організацій. 10 грудня 2021 року ці законопроєкти за №№ 6420, 6421 зареєстровано Верховною Радою України. Під удар будуть поставлені якраз ті громадські організації, які за роки незалежності зберегли своє майно.

2021-12-18 14:25:58

Завдання Федерації профспілок України на 2022 рік

Завдання Федерації профспілок України на 2022 рік щодо посилення захисту економічних, трудових і соціальних прав та інтересів спілчан обговорили члени Ради ФПУ на засіданні в Києві 16 грудня ц.р.У доповіді з цього актуального питання зазначалось, що у поточному році соціально-економічна ситуація в Україні характеризувалася надповільним відновленням економіки, зависоким рівнем інфляції, збереженням показників тінізації економіки тощо.

2021-12-13 12:12:11

МАЛИМИ КРОКАМИ, АЛЕ УСПІШНИМИ І НА КОРИСТЬ ЛЮДЯМ

9 грудня за участю заступника голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко на базі ДП ВО «Карпати» в рамках роботи Івано-Франківської обласної тристоронньої соціально-економічної ради відбулося спільне засідання виконавчого комітету ради та координаційного комітету сприяння зайнятості населення. В його роботі також взяли участь ряд голів галузевих обласних організацій профспілки та виконуючий голови Ради профспілок області Володимир Уєвич.

2021-12-09 13:40:42

Використання залишків освітньої субвенції за цільовим призначенням – на оплату праці педагогів

ЦК Профспілки привертає увагу, що станом на 1 листопада 2021 року залишки освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, становили 6,8 млрд гривень.

Згідно зі статтею 103-2 Бюджетного кодексу України цільове призначення освітньої субвенції – це оплата праці з нарахуваннями педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, дитячих будинків, навчально-реабілітаційних центрів, інклюзивно-ресурсних центрів, а також закладів професійно-технічної та фахової передвищої освіти, які забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти.

2021-12-09 12:17:53

ПРОПОЗИЦІЇ СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК ДО ЗАКОНОПРОЕКТУ «ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ДЕЯКИХ ЗАКОНОДАВЧИХ АКТІВ УКРАЇНИ ЩОДО УДОСКОНАЛЕННЯ ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПРАЦІ ДЕЯКИХ КАТЕГОРІЙ ПРАЦІВНИКІВ» ВРАХОВАНІ

 

На засіданні Кабінету Міністрів України, яке відбулося 2 грудня 2021 року, розглянуто розроблений Урядом проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання праці деяких категорій працівників», метою якого є розширення економічних можливостей праці жінок, зміцнення системи гарантій правового захисту працюючих жінок під час вагітності, пологів, вигодування дитини, закріплення на законодавчому рівні недискримінації вагітних жінок, удосконалення правового регулювання роботи працівників, які мають дітей, і порядку надання відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, а також імплементація до національного законодавства трудових стандартів Конвенції МОП № 183 про перегляд Конвенції (переглянутої) 1952 про охорону материнства.

2021-12-09 08:39:55

МЕДИЦИНА:Продовжується робота над урядовим проєктом Закону України «Про самоврядування в сфері охорони здоров’я в Україні»

 

 

У Профспілці Продовжується робота над урядовим проєктом Закону України «Про самоврядування в сфері охорони здоров’я в Україні».

За дорученням Голови Профспілки працівниками правових служб організацій Профспілки обговорено постатейні пропозиції до вказаного проєкту, а також застереження щодо загроз трудовим та професійним правам медичних працівників у зв’язку з його ухваленням, зокрема:

- можливість укладення з медичними працівниками контрактів, цивільно-правових договорів;

- нова процедура допуску до діяльності у сфері охорони здоров’я – через рішення організації професійного самоврядування (що містить у собі значні корупційні загрози);

2021-12-07 09:16:21

ТЕРМІН ДІЇ ЧИННОЇ ГЕНУГОДИ БУДЕ ПРОДОВЖЕНО

6 грудня 2021 року відбулося засідання Президії Національної тристоронньої соціально-економічної ради, під час якого були обговорені питання проведення засідання Національної ради та його проєкту порядку денного.Прийнято рішення провести засідання НТСЕР 23 грудня 2021 року за можливої участі Президента України, на якому розглянути питання, зокрема щодо посилення ролі, ефективності та впливу Національної ради на соціально-економічний розвиток України та добробут громадян; визначення Пріоритетних напрямків діяльності Національної ради на 2021-2023 роки.

2021-12-07 09:08:34

Вони активні профспілчани : 30 РОКІВ ТОМУ ОТБ «ГАЛИЧИНА» ВПЕРШЕ ВИЙШЛО В ЕФІР

 

Івано-Франківське обласне телебачення «Галичина», засноване обласною радою першого демократичного скликання 7 листопада 1990 року, є чи не першою в Україні спробою і прикладом громадського телевізійного мовлення.

Привітати колектив та ветеранів «Галичини» з подарунками і нагородами в її студію прийшли церковні ієрархи, керівники області і міста, представники народних детутатів України, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України, обласної спілки журналістів, творчої інтелігенції, організацій і установ обласного центру, а також обласної організації Профспілки працівників державних установ України, де перебуває на обліку первинна профорганізація телебачення.