2021-11-18 12:10:40

ПІДПИСУЄМО ПЕТИЦІЮ ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Шановні колеги!

голова Профспілки працівників державних установ України установ Юрій Піжук 21 жовтня зареєстрував на офіційному інтернет-представництві Президента України петицію про встановлення держслужбовцям справедливих зарплат. Адже нині посадовий оклад, наприклад керівника відділу у складі департаменту, головного управління, служби, самостійного управління в районній державній адміністрації, дорівнює законодавчо встановленій мінімальній зарплаті, а на нижчих посадах він не досягає і цього рівня.

2021-11-05 14:49:22

ПРОФСПІЛКА ПРОДОВЖУЄ ПРОВОДИТИ ВИЇЗНІ ДНІ

Цьогоріч Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ України продовжив практику проведення виїзних днів в районах Надвірнянському, Косівському, Калуському, Коломийському. Адже це дає можливість безпосереднього спілкування в трудових колективах галузі та з профспілковим активом, а також ознайомлення з умовами  та оплатою праці, обговорення їх з керівниками організацій і установ та проведення профспілкового навчання з найбільш актуальних питань.

2021-11-05 14:47:33

ПОСІЯНІ ЗЕРНА ДАЛИ СВОЇ СХОДИ

В червні Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ підписав Меморандум про співпрацю з регіональним відділенням Асоціації міст України. Одним із зобов’язань сторін були спільні дії щодо захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників територіальних громад області. А це і є одним з основних статутних положень галузевої Профспілки. Адже вона об’єднує не тільки працівників органів державної влади, правоохоронних, фінансових органів, банківських установ, інших організацій, а й органів місцевого самоврядування, які в результаті реформи децентралізації влади набули нового значення, отримали додаткові повноваження і можливості.

2021-11-05 14:44:34

РАДА ПРОФСПІЛОК ОБЛАСТІ ПРИВІТАЛА СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ

5 листопада, напередодні Дня соціального працівника голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук, її заступниця Людмила Сірко за участі першого заступника голови Ради профспілок області Володимира Уєвича та голови профспілки працівників держустанов Ніни Гушпіт в режимі онлайн привітали всіх працівників соціальної сфери районів та територіальних громад, а також обласних структур соціального захисту населення з їх професійним святом.  Посадовці підкреслили важливість праці працівників соціальної сфери, непрості завдання, які стоять перед  галуззю, щоб працювати злагоджено і з віддачею. Представники профспілок подякували за конструктивну співпрацю і соціальне партнерство у вирішенні питань соціально-економічного захисту населення. Прозвучали щирі побажання всіх земних гараздів і успіхів.

 

2021-11-05 10:11:04

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ.КОЛЕГИ!

Шановні працівники соціальної сфери!

Рада профспілок Івано-Франківської області  надсилає вам  щирі вітання з нагоди вашого професійного свята!

Відзначення в нашій державі Дня працівників соціальної сфери є свідченням визнання високої ролі служб соціального захисту, які найближче стоять до життєвих потреб та інтересів громадян країни.

Ви щоденно піклуєтесь про ветеранів війни і праці, людей похилого віку, інвалідів, пенсіонерів, дітей-сиріт, безробітних, підтримуєте малозабезпечені та багатодітні сім’ї, допомагаєте їм здолати життєві труднощі, повірити в себе і свої можливості, знайти вихід з найскрутнішої ситуації. А ще у вашій особі ми маємо надійного соціального партнера. Дякуємо за співпрацю.

Бажаємо успіхів  у вирішенні нагальних потреб людей, щастя, здоров’я і благополуччя вам і родинам.

Хай примножується добро.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                                 Ігор Басюк

 

2021-11-04 13:34:21

ВІДСТОРОНЕННЯ ВІД РОБОТИ НЕВАКЦІНОВАНИХ ПРАЦІВНИКІВ.

08.11.2021 р. набирає чинності Наказ від 04.10.2021 р. № 2153 Міністерства охорони здоров’я (далі – Наказ № 2153), яким затверджено Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням.

Обов’язковим профілактичним щепленням проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, підлягають працівники:

2021-11-01 08:49:22

103-я річниця ЗУНР. СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

ІСТОРИЧНА ДОВІДКА.  1 листопада 1918 року в Львові було проголошено Західно-Українську Народну Республіку.

Було видано відозву «Український народе», де говорилося про утворення незалежної Української держави, у якій «віднині народ є… господарем своєї землі». До складу ЗУНР увійшли Західноукраїнські землі. Вона охоплювала близько 70 тис. км2 з 6 млн. населення (71% українців, 14% поляків, 13% євреїв та інші). Галичани мріяли та непохитно вірили у возз’єднання з Наддніпрянською Україною у найближчому часі. Попри те, що ЗУНР проіснувала всього 257 днів, значення вперше утвореної на Західноукраїнських землях незалежної держави важко переоцінити. Українці жадали свободи, звільнення від усіх зайд та окупантів. Не жаліючи власних життів, зунрівці боролись за суверенну Україну.   Десятки тисяч стрілецьких могил і сьогодні нагадують про звитягу та славу тих днів. Діяльність ЗУНР мала значний вплив на формування національної свідомості всього українського народу та  засвідчила високу національну ідейність галицьких українців, їх непохитну віру в суверенну соборну державу Україна. Героїчна боротьба стрілецтва стала поштовхом та отримала продовження у визвольних змаганнях ОУН-УПА.

Дорогі  профспілчани!

Ми з вами – нащадки тих гордих лицарів листопадового чину! Наша Незалежність – це спадкоємність боротьби і звитяжності поколінь. БУДЬМО свідомими і гідними громадянами своєї держави

Слава Україні! Героям слава!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                    Ігор Басюк

 

 

2021-10-28 14:15:27

ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ ПРЕДСТАВНИКІВ СТОРІН ПРОФСПІЛОК І РОБОТОДАВЦІВ НТСЕР

Консолідувати позиції профспілкової сторони та сторони роботодавців в Національної трьохсторонньої соціально-економічної раді щодо питань, які турбують людей, зокрема підвищення цін та тарифів, змін у трудовому законодавстві закликали 25 жовтня учасники зустрічі керівництва СПО об'єднань профспілок, СПО сторони роботодавців та координаторів сторін у складі НТСЕР.  

2021-10-21 20:30:07

ЗАХИСНИКИ ТА ЗАХИСНИЦІ УКРАЇНИ ОЧИМА ДІТЕЙ

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВ УКРАЇНИ ДОЛУЧИЛАСЯ ДО ПРОВЕДЕННЯ ТА ФІНАНСУВАННЯ КОНКУРСУ ДИТЯЧИХ РОБІТ, ПРИСВЯЧЕНОГО ДНЮ ЗАХИСНИКІВ ТА ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ, ДНЮ СТВОРЕННЯ  УПА І ДНЮ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА, ЯКІ ВІДЗНАЧАЛИСЯ НА ПОКРОВУ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ.

 Днями в обласній державній адміністрації презентували роботи юних прикарпатців, які визнані переможцями у конкурсі  «Захисники та захисниці України очима дітей».

2021-10-21 11:07:02

СИСТЕМНА ПРАЦЯ НА СПІЛЬНИЙ РЕЗУЛЬТАТ

У продовження співпраці задля налагодження більш активного соціального діалогу на Прикарпатті  20 жовтня відбулося засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради за широким представництвом сторін профспілок, роботодавців та органів влади. Відкрив засідання голова Ради профспілок області Ігор Басюк, зазначивши плідну працю соціальних партнерів дотепер, особливо результативну діяльність виконавчого комітету ОТСЕР, який показав свою ефективність в часи локдауну, коли не могла збиратися обласна тристороння соціально-економічна рада в повному складі. Стало приємним повідомлення про те, що саме досвід роботи  виконкому Івано-Франківської обласної ТСЕР визнано кращим в Україні. Добрим настроєм для початку роботи засідання було також вручення відзнаки «Кращий роботодавець року» переможцям обласного огляду-конкурсу.