2023-12-22 11:27:21

ВИДАННЯ ОPENDEMOCRACY: ВИКРИТА ТАЄМНА СПРОБА УКРАЇНИ ОБІЙТИ ПРОФСПІЛКОВІ ОРГАНИ ВИСОКОГО РІВНЯ

Профспілкові лідери висловлюють занепокоєння щодо потенційного «контролю» влади над новим консультативним органом.

Вищі посадові особи України просувають закулісну ініціативу зі створення власного консультативного органу профспілок високого рівня, намагаючись зменшити вплив найбільших профспілкових об’єднань країни, повідомляє оpenDemocracy.

2023-12-22 09:45:44

НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ ПРОФСПІЛОК РЕАБІЛІТАЦІЯ І СОЦІАЛІЗАЦІЯ ПРАЦІВНИКІВ

21 грудня ц.р. Голова ФПУ Григорій Осовий провів робочу нараду з питань організації реабілітації працівників, які постраждали на виробництві під час бойових дій, і взаємодії з роботодавцями на місцях у питаннях соціалізації військових, які повертаються на свої робочі місця після демобілізації.Мова йшла про те, яким чином підготувати підприємства, робочі місця трудові колективи до прийняття і відповідно облаштування такої людини,  з розумінням того, що будуть певні проблеми, є люди з часткою втратою працездатності, посттравматичним синдромом. Тому потрібно навчити профспілкових працівників вмінню працювати з такими категоріями працівників, слухати, розуміти та забезпечувати координацію цієї роботи з регіональними та місцевими органами влади, які опікуються людьми з такими потребами, які мають статус ветеранів.

2023-12-22 09:40:14

ВИСТУП ГОЛОВИ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ ГРИГОРІЯ ОСОВОГО НА ЗАСІДАННІ РАДИ ФПУ 21 ГРУДНЯ 2023 РОКУ

Шановні колеги! 2-й рік воєнного стану, був для всіх нас черговим викликом. І тим не менше, якщо у 2022 році ми знаходилися на межі виживання як країна , як нація, то у поточному році наше суспільство, люди  до певної міри вже адаптувалися до цих надзвичайних умов життя.

2023-12-22 09:35:20

РАДА ФПУ. РОЗГЛЯНУТО ПИТАННЯ ПРО СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНУ СИТУАЦІЮ В УКРАЇНІ ТА УЧАСТЬ ПРОФСПІЛОК У ЗБЕРЕЖЕННІ ТРУДОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ І ВІДНОВЛЕННІ ВІТЧИЗНЯНОЇ ЕКОНОМІКИ

 

21 грудня у Києві у Будинку профспілок відбулось VII засідання Ради ФПУ, яка розглянула важливі питання діяльності профспілок під час воєнного стану.

У своєму виступі перед членами Ради Голова ФПУ Григорій Осовий підбив підсумки діяльності Федерації профспілок України за рік, що минає, і зосередився на важливих завданнях організації у наступному році.

2023-12-21 13:32:03

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ, КОЛЕГИ!

Шановні енергетики. Рада профспілок області надсилає вам найщиріші вітання з професійним святом. Без вашої професії не можливо уявити сучасний світ.

У час війни ви також стали бійцями невидимого фронту, які відновлюють енергетичну систему України після чергового ворожого обстрілу. Ви заслужили найтепліших слів вдячності та поваги.

Бажаємо вам стійкості і мужності, професіоналізму. Нехай вас зігріває людська вдячність.

Добра, оптимізму, здоров’я , розуміння і підтримки рідних і друзів.

Ваше свято приходить у переддні Різдва і Нового року. Хай в серцях і у ваших домівках буде радісне відчуття свята. Здоров’я, оптимізму, і разом до Перемоги.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                            Володимир Уєвич

 

 

2023-12-21 13:12:46

ОБЛАСНА ПРОФСПІЛКА ПРОЗВІТУВАЛА, ВИЗНАЧИЛА ЗАВДАННЯ ТА ОНОВИЛА СВІЙ СКЛАД

20 грудня відбувся черговий пленум Івано-Франківського обласного комітету Профспілки працівників держустанов та розширене засідання його президії, де профспілковий актив розглянув низку актуальних питань та прийняв відповідні постанови.В роботі пленуму та президії взяла участь та виступила перший заступник голови Ради профспілок області Олександра Гринів.

Розпочався захід вшануванням хвилиною мовчання пам’яті всіх українців: військових, цивільних, жінок і дітей, які загинули від рук російських окупантів.

2023-12-20 10:02:31

З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ! З НОВИМ 2024 РОКОМ!

ШАНОВНІ КОЛЕГИ, ДОРОГІ ПРОФСПІЛЧАНИ!

Рада профспілок Івано-Франківської області надсилає Вам найщиріші вітання зі світлим і радісним святом –Різдвом Христовим та Новим 2024 роком.

Ми пройшли ще один рік непростим,тернистим шляхом боротьби і втрат, болю і звитяги, єдності і зрад.

Важкою ціною життя багатьох наших Героїв ми продовжуємо відвойовувати свою волю і свободу, щоб над нашою землею і над всім світом запанувало світло правди, добра і любові, на які зазіхнула кривава російська диктатура.

Нехай новонароджене Дитятко Ісус додасть нам віри і надії, що з Господньою допомогою ми здолаємо ворога, що зійде над Україною «і слава, і воля»…Перемога буде за нами.

Хай в кожному домі, в сім’ї та родині панує мир і достаток, щоб всі були живі, здорові та щасливі.

Хай предвічний Бог благословить нас всіма ласками і дарами.

Христос Рождається!

Славімо Христа!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                   Володимир Уєвич

 

2023-12-20 09:12:41

ПРЕЗИДІЯ ФПУ. «ПРО ЗБЕРЕЖЕННЯ ТРУДОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ТА УЧАСТЬ ПРОФСПІЛОК У ВІДНОВЛЕННІ ЕКОНОМІКИ Й ВІТЧИЗНЯНОГО ВИРОБНИЦТВА».

19 грудня 2023 року у Будинку профспілок відбулось засідання Президії ФПУ, яке вів Голова ФПУ Григорій Осовий. Президією ФПУ було розглянуто питання проведення наступного засідання Ради ФПУ, яке заплановане на 21 грудня ц.р.Члени Президії обговорили порядок денний засідання та документи, які планується прийняти Радою. Основне питання - проєкт постанови Ради ФПУ «Про збереження трудового потенціалу та участь профспілок у відновленні економіки й вітчизняного виробництва».

2023-12-18 09:50:20

ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ І СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ НА ВСІХ РІВНЯХ, ГОЛОВНІ ВАЖЕЛІ ВПЛИВУ ДЛЯ ЕФЕКТИВНОГО КОЛЕКТИВНО-ДОГОВІРНОГО РЕГУЛЮВАННЯ

 

14 грудня 2023 року відбувся ІХ Пленум Івано-Франківського обласного комітету  профспілки

Головним питанням порядку денного було «Про дотримання в закладах освіти області положень колективних договорів і угод в умовах воєнного стану», про що доповіла заступниця голови Уляна Гураль.

Поряд із стовідсотковим охопленням колективними договорами трудових відносин працівників галузі області та укладенням Територіальних угод у більшості громад воєнний стан вніс свої корективи у сфері колективно-договірного регулювання. Через нестачу обсягів освітньої субвенції чи нерівномірний її розподіл засновниками . мають місце невиконання зобов’язань щодо строків виплати заробітної плати або виплати в неповному розмірі, врізання доплат і надбавок. Невирішеним у багатьох громадах залишається питання проходження періодичних медичних оглядів працівниками закладів, кошти на які мали б виділятись засновниками. поряд з цим відзначено , що більшість голів територіальних і первинних профспілкових організацій є принциповими у відстоюванні прав та гарантій членів Профспілки. З даного питання порядку денного схвалено:

2023-12-14 11:31:27

ДОПОМОГА ЗСУ - НАША СПІЛЬНА СПРАВА

Війна триває і  фронт має щоденні невідкладні  потреби. Це вимагає об’єднання зусиль всього суспільства.

Не стоять осторонь потреб наших воїнів  профспілки Прикарпаття. Івано-франківська обласна організація профспілки працівників агропромислового комплексу (голова Ганна Чорній ), разом з департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації (директор Алла Хамчич) звернулися до керівників сільгосппідприємств області з проханням винайти можливість допомогти новоствореному піхотному батальйонові у придбанні транспортного засобу та інших необхідних засобів.