2021-10-01 09:11:44

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ, ОСВІТЯНИ!

Рада профспілок області надсилає найщиріші вітання  профспілчанам, які пов’язали свою працю з освітньою галуззю.

Ви  допомагаєте  молоді пізнати навколишній світ, здобути необхідні знання, а найголовніше – проявити таланти, набути моральні й духовні цінності та обрати вірний життєвий шлях. Висловлюємо вам  глибоку вдячність та повагу  за високий професіоналізм, невтомний творчий пошук і прагнення виростити яскраві особистості, свідомих  громадян, справжніх патріотів України.

Бажаємо міцного здоров’я, життєвої сили, енергії та наснаги для досягнення  нових вершин  у професійній діяльності!  Безхмарних, мирних, світлих днів!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                Ігор Басюк

 

2021-09-30 10:58:22

ОГОЛОШЕННЯ

ГОТУЄТЬСЯ ДО ДРУКУ

ЖУРНАЛ «БІБЛІОТЕЧКА ГОЛОВИ ПРОФСПІЛКОВОГО КОМІТЕТУ» №9-10/2021 НА ТЕМУ:  «МОЛОДІЖНА ПОЛІТИКА У ПРОФСПІЛКАХ.

 ТЕМАТИЧНІ АСПЕКТИ ПРОФСПІЛКОВОГО НАВЧАННЯ»

У випуску Бібліотечки буде висвітлено основні напрями роботи з профспілковою молоддю у Федерації профспілок України, розміщено основні документи які регламентують молодіжну політику ФПУ.

Окремим питанням є висвітлення напрямів та методів навчання профспілкової молоді, тематичні програми навчання та підготовки профспілкових кадрів та кращих практик реалізації молодіжних ініціатив у профспілках.

2021-09-29 16:36:32

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ, БІБЛІОТЕКАРІ!

Рада профспілок області щиро вітає працівників бібліотек з професійним святом!

30 вересня - це день  особливої  нагоди згадати і подякувати вам за клопітку працю та високу місію. Ви пропагуєте Слово, ви виховуєте грамотного читача, вчите його орієнтуватися у потоці інформації, уміло користуватися ресурсами та послугами бібліотеки.

Бібліотекарі організовують багато масових заходів, щоб популяризувати книгу, тут панує  особлива, чарівна «книжкова» атмосфера, яка об’єднує однодумців. Сучасна бібліотека поєднує в собі освіту та інформування,

Бібліотеки активно впливають на процеси розвитку економіки, науки, освіти, культури.

У цей день  ми щиро вітаємо всіх бібліотекарів із професійним святом – Всеукраїнським Днем бібліотек! Бажаємо вам добра, міцного здоров’я, творчої наснаги, відчуття впевненості у необхідності своєї справи. Щастя, добробуту та любові вам і вашим родинам!

З повагою –

Голова Ради профспілок області                                          Ігор Басюк

 

2021-09-29 16:24:56

НАШ ДЕВІЗ: «ЗАХИСТИМО СВОЇ ТРУДОВІ ПРАВА і СВОБОДИ НА ОБ'ЄДНАННЯ В ПРОФСПІЛКИ. ЗДОБУДЕМО КРАЩЕ ЖИТТЯ!»

В И М А Г А Є М О від Уряду, Верховної Ради України, бізнес асоціацій, транснаціональних корпорацій та усіх роботодавців 

НІ – прийняттю антитрудових та антипрофспілкових законопроектів  №№ 53715388 і 2681 від влади. 

2021-09-29 10:03:11

НА ПРИКАРПАТТІ ВЛАДА НАДАВАТИМЕ «ГОЛОС ПРОФСПІЛКАМ» ЩОТИЖНЯ

28 вересня  профспілкові активісти, голови галузевих організацій профспілок та члени ради Федерації профспілок України Івано-Франківської ради профспілок області  зустрілися з недавно призначеною на посаду голови ОДА  Світланою Онищук.

Голова Ради профспілок області Ігор Басюк висловив сподівання, що в особі голови ОДА профспілки матимуть надійного соціального партнера, і така співпраця сприятиме розвитку Прикарпаття, розв’язанню найбільш складних питань соціально-економічного розвитку краю.

2021-09-29 09:05:50

ПЕРЕЛІК ЗАКОНОПРОЄКТІВ, ЯКІ СУТТЄВО ЗАЧІПАЮТЬ ПРАВА ТА ІНТЕРЕСИ НАЙМАНИХ ПРАЦІВНИКІВ І ПРОФСПІЛОК

ІНФОРМАЦІЯ щодо законопроєктів, які зареєстровані у Верховній Раді України, та тих, що проходять узгоджувальні процедури в Кабінеті Міністрів України, які суттєво зачіпають права та інтереси найманих працівників і профспілок станом на 27.09.2021 року . Таблиця з переліком законопроектів та позицією профспілок щодо них

додається     Департамент правового захисту апарату ФПУ

2021-09-27 14:24:03

Про проведення в області передплати на видання ФПУ на 2022 рік

В умовах, коли продовжується наступ на трудові права працівників, видання ФПУ – «Профспілкові вісті» та «Бібліотечка голови профспілкового комітету» оперативно і достовірно інформують профспілкові організації, членів профспілок про послідовну позицію профспілкових органів щодо ведення соціального діалогу, забезпечення соціально – економічного захисту людини праці. В цих виданнях постійно висвітлюється робота профспілок нашої області.

РАДА ПРОФСПІЛОК ОБЛАСТІ   РЕКОМЕНДУЄ:

1. організувати передплату видань «Профінформу» ФПУ на 2022 рік:

1.1. членським організаціям  ради профспілок області  – не менш ніж по 1 примірнику на одну членську організацію;

1.2. первинним профспілковим організаціям провести передплату профспілкових видань за рахунок профбюджету, а також коштів, що відраховуються роботодавцями на культурно-масову роботу з розрахунку не менш ніж 1 примірник газети «Профспілкові вісті» на 30 членів профспілки.  Вартість передплати на 2022 рік:

2021-09-25 15:03:03

26 вересня – День машинобудівника України

Рада профспілок Івано-Франківської області щиро вітає профспілчан , які поєднали свою працю з галуззю. Машинобудування та приладобудування є вагомою частиною економіки країни. Спасибі за професіоналізм і працю на благо держави.  Бажаємо пережити непрості часи реформування галузі, а ще - натхнення і оптимізму, віри у щасливий завтрашній день.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                      Ігор Басюк

 

2021-09-24 12:10:34

За схвалення проєкту бюджету Фонду соціального страхування на 2022 рік із перехідним дефіцитом у 1,7млрд.грн. проголосували лише сторони застрахованих осіб і роботодавців, державна сторона утрималась.

 

23 вересня 2021 року відбулось засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, на якому прийняті рішення: про обрання заступника голови правління Фонду від сторони застрахованих осіб, схвалення проєкту бюджету Фонду на 2021 рік, про затвердження розподілу видатків бюджету Фонду на 2021 рік, про внесення змін до Статуту Фонду тощо. Розглянуто також питання щодо проєкту бюджету Фонду на 2022 рік.

2021-09-24 09:23:38

ШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ ТУРИСТИЧНОЇ ГАЛУЗІ!

Рада профспілок області надсилає вам щирі вітання з професійним святом!

Туризм – це поєднання історії, культури, спорту. Він сприяє процвітанню і благополуччю не лише туристичних регіонів, а й активно підтримує високий рівень культурного збагачення, яке отримують мандрівники в процесі здійснення своєї поїздки; туризм  дає величезний заряд бадьорості.

Спасибі вам за внесок в економіку краю, за зміцнення зв’язків окремих регіонів нашої країни і світового співтовариства загалом.  Бажаємо, щоб

 у вашому житті завжди панували злагода, благополуччя, процвітання  та приємні щасливі емоції.

Зі святом!

З повагою - 

Голова Ради профспілок області                                              Ігор Басюк