2021-08-16 14:58:16

ДО НАС ЗАВІТАЛИ КОЛЕГИ _ОДНОДУМЦІ

Днями на теренах Прикарпаття перебувала делегація Хмельницької обласної організації Профспілки працівників державних установ.Колег-однодумців радісно вітали працівники Івано-Франківського обласного комітету.

2021-08-16 14:51:33

РОЗГЛЯНУТО І НЕ ПОГОДЖЕНО

Центральний комітет Профспілки працівників державних установ розглянув та не погодив проект постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання скорочення граничної чисельності працівників апарату та територіальних органів центральних органів виконавчої влади, інших державних органів".Проектом постанови пропонується механічний і однаковий підхід до скорочення чисельності в державних органах  без врахування їх функцій, повноважень і завдань.

2021-08-16 14:42:04

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «ПРОФСПІЛКИ ПИЛЬНО КОНТРОЛЮЮТЬ СИТУАЦІЮ З ЦІНАМИ ТА ТАРИФАМИ НА ЕНЕРГОНОСІЇ ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ, ЩОБ НЕ ДОПУСТИТИ ПОГІРШЕННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ЗАХИСТУ ПРАЦІВНИКІВ ТА ЧЛЕНІВ ЇХ »

 

Однією з гострих проблем, що зачіпає інтереси населення України є неузгодженість політики доходів з ціновою політикою в енергетичному секторі та сфері комунальних послуг. Після запровадження повномасштабних ринків електричної енергії та природного газу відбувається значне підвищення цін на енергоресурси та тарифів на комунальні послуги. Які кроки здійснюють профспілки, щоб не допустити погіршення становища працівників у зв’язку з коливанням цін та тарифів. З цим запитанням ми звернулися до Голови СПО обєднань профспілок, Голови Федерації профспілок України Григорія Осового.

2021-08-13 20:44:56

ОБЛАСНА ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖУСТАНОВ ВІДЗНАЧИЛА ДВІ ЮВІЛЕЙНІ ДАТИ

11 серпня Івано-Франківська обласна організація провела урочисте засідання обкому профспілки, приурочивши його до  30-річчя Незалежності України та 90-річчя створення Профспілки працівників державних установ України.

Урочисте засідання обласного комітету розпочалося вшануванням хвилиною мовчання пам’яті борців за волю України, воїнів і добровольців, полеглих у триваючій 8-й рік  війні, розв’язаній Росією. Опісля його голова Ніна Гушпіт проінформувала про роботу і пріоритети Профспілки на сучасному відтинку  діяльності.

2021-08-13 11:28:52

ЛІДІЯ АНАТІЄНКО СКАЗАЛА : «ПОРА…»

Відбулася звітно-виборна конференція первинної профспілкової організації Калуської ТЕС. Головою первинки обрано Андрія Неборака, який досі працював на посаді заступника голови. Делегати конференції віддали належне багатолітній, майже 30-річній, натхненній праці Лідії Анатієнко, одній з найкращих голів профспілки в Україні. Вона неодноразово нагороджувалася відзнаками Федерації профспілок України та Ради профспілок області.  Останні роки і місяці пані Лідія готувала собі заміну.

2021-08-12 11:13:49

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «ПРОФСПІЛКИ НЕ ДОЗВОЛЯТЬ ПЕРЕСТУПИТИ «ЧЕРВОНІ ЛІНІЇ» У ПИТАННЯХ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО ЗАХИСТУ ПРАЦІВНИКІВ»

 

На засіданні Уряду 11 серпня вже традиційно більшість питань було розглянуто у режимі «без обговорення», оскільки вони пройшли попередній розгляд на засіданнях урядових комітетів і по деяким проектам, де залишалися розбіжності, були проведені узгоджувальні процедури, у тому числі за участі представників СПО об’єднань профспілок.Але були і такі питання, до яких профспілки подали свої зауваження та пропозиції.

2021-08-11 16:22:02

З НАГОДИ ПОДВІЙНОГО ЮВІЛЕЮ

Голова ради профспілок області Ігор Басюк взяв участь в урочистому засідання обкому профспілки працівників держустанов, присвяченому 30-річчю Незалежності України та 90-ій річниці з часу створення профспілки державних установ України. Після відкриття виставки творчих робіт працівників установ та організацій, які входять в обласну організацію профспілки держустанов, відбулася презентація брошури про історію становлення та розвитку профспілки в області.

2021-08-09 12:49:36

ПРОФСПІЛКОВЕ МАЙНО: ВІДІБРАТИ І ЗНИЩИТИ?

Представники влади з задоволенням звітують про повернення майна профспілок у державну власність, але не розповідають, що відбувається потім з такими об'єктами. 
 
Але факти - річ вперта. Ось один з таких невеликих прикладів роботи держави як "ефективного господарника" про які пише місцева преса.
2021-08-09 12:43:12

ЩОДО ФУНКЦІОНУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ТРИСТОРОННЬОЇ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОЇ РАДИ

На виконання норм Закону «Про соціальний діалог в Україні» були утворені та функціонують Національна тристороння соціально-економічна рада та територіальні тристоронні соціально-економічні ради. Основною метою цих постійно діючих органів є визначення та зближення позицій, досягнення спільних домовленостей та ухвалення узгоджених рішень між представниками профспілок, роботодавців та виконавчої влади з питань формування та реалізації державної соціальної та економічної політики, регулювання трудових, соціальних, економічних відносин.

2021-08-02 17:04:17

РЕЙДЕРСТВО ПІД ПРИКРИТТЯМ "ДЕРЖАВНИХ ІНТЕРЕСІВ"

Прес-служби СБУ та ДБР показово відзвітували про чергову «перемогу» - накладено арешт на 45 майнових комплексів профспілок та зупинено злочинну схему.Арешти майна, допити, проведення обшуків та вилучення документів – саме такими діями держава, в бюджет якої сплачуються багатомільйонні податки з діяльності профспілкових організацій та їх підприємств, намагається блокувати ФПУ.Акцентуємо, саме з профспілкових організацій, майно яких було створено за рахунок профспілкових коштів.