2021-07-15 19:03:23

В УКРАЇНІ БОРОТИМУТЬСЯ З «СІРИМИ» ЗАРПЛАТАМИ

За повідомленням Finance.uа., в Україні триває перевірка роботодавців щодо належного оформлення працівників.

Перевірка проводиться задля боротьби з «сірими» зарплатами.

В рамках перевірки представники податкової служби можуть прийти до будь-якого роботодавця без попередження.

 Інспектори мають право: прийти на будь-яке підприємство;

2021-07-14 20:31:52

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ ВИСЛОВИВ ВДЯЧНІСТЬ ЗА ПІДТРИМКУ ПОЗИЦІЇ ПРОФСПІЛОК ЩОДО УРЯДОВОГО ЗАКОНОПРОЕКТУ №5388

 

Голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий висловив вдячність  співголові депутатської групи «Партія «За майбутнє» Тарасові Батенку за його принципову позицію, висловлену 12 липня 2021 року на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України до урядового законопроекту №5388 щодо дерегуляції трудових відносин.

2021-07-12 15:57:24

ДЕНЬ ГАЛУЗЕВОЇ ПРОФСПІЛКИ В РАЙОНІ

З покращенням санітарно-епідемічної ситуації Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ відновив проведення виїзних днів у районах і містах області.

25 червня така форма  була використана для спілкування із спілчанами в Косівському районі. Члени обласного комітету ознайомилися з умовами праці та діяльністю трудових колективів і первинних профорганізацій районного центру зайнятості, управління праці і соціального захисту населення, відділення обласного управління АТ «Ощадбанк», районної ради, райдержадміністрації. Вони поцікавилися проблемами спілчан, проінформували про роботу галузевої Профспілки щодо соціального захисту працівників та представництва і відстоювання їхніх інтересів.

2021-07-12 15:51:34

ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ

В м. Косові за участю профспілкового активу відбулося виїзне засідання президії Івано-Франківського обласного комітету Профспілки працівників державних установ України.

Йому передувало спілкування членів президії з керівниками, головами первинних профорганізацій та працівниками районного центру зайнятості, управління праці і соціального захисту населення, відділення обласного управління АТ «Ощадбанк», районної ради, райдержадміністрації.

2021-07-12 15:43:28

ЗАПОЗИЧУЄМО ШВЕДСЬКИЙ ДОСВІД НАВЧАННЯ ПРОФАКТИВУ

У рамках співробітництва Профспілки працівників державних установ України із Профспілкою державних службовців Швеції Fackförbundet ST з 30 червня по 2 липня в м. Чернігові проведено семінар-навчання профактивістів на тему «Базовий курс навчання» за проектом «Розвиток державного сектору в Україні».

На базі Північного регіонального представництва Центру профспілкових знань  55 профспілкових лідерів з усіх куточків України взяли участь в лекціях і тренінгах, уі тому числі троє з Івано-Франківщини. Це голови первинних профспілкових організацій: управління праці департаменту соціальної політики облдержадміністрації Надія Павлишин, Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Любов Гуцман та Верховинської селищної ради Оксана Чубатько.

2021-07-12 13:45:05

КОЖНА НОВА ПЕРВИНКА ЗМІЦНЮЄ ПРОФСПІЛКУ

Реформа децентралізації влади і зміна адміністративно-територіального устрою не могли не вплинути на чисельність і структуру Івано-Франківської обласної організації галузевої Профспілки.Чимало бюджетних установ потрапили під ліквідацію чи реорганізацію, що призвело до вивільнення їх працівників та позначилося на роботі первинних профорганізацій. Водночас це дало певний поштовх обласному комітету Профспілки  для перегляду структури організаційних ланок, форм роботи та пріоритетів у своїй діяльності.

2021-07-02 14:21:15

ЗВ’ЯЗКИ З ГРОМАДСЬКІСТЮ У ПЕРІОД АНТИПРОФСПІЛКОВИХ РЕФОРМ: ДОСВІД ГРУЗІЇ

2 липня у рамках конференції «Трудові права і шлях європейського розвитку" у столичному Будинку профспілок відбулась сесія відбулась дискусія на тему «Зв’язки з громадськістю у період антипрофспілкових реформ». З презентацією досвіду та досягнень Об’єднання профспілок Грузії у цієї сфері виступила керівник прес-служби Тамара Гедеванішвілі.

2021-07-01 12:31:57

ФПУ ПРИЄДНАЛАСЯ ДО ЗАЯВИ МІЖНАРОДНОГО ПРОФСПІЛКОВОГО ФОРУМУ ЗА СОЦІАЛЬНО СПРАВЕДЛИВИЙ ЕКОЛОГІЧНИЙ ПЕРЕХІД

У висновку Міжнародного профспілкового форуму за соціально справедливий екологічний перехід, який готувався упродовж декількох місяців спільними зусиллями більш ніж 130 організацій з усіх континентів, ми хочемо звернутися із закликом до своїх братів і сестер із профспілкового руху і союзників, які поділяють нашу боротьбу. Ґрунтуючись на своєму конкретному досвіді і практиці, ми хочемо твердо заявити про основоположний характер наступних вимог для справедливого і солідарного переходу.

2021-06-29 20:48:08

Земельна реформа в дії: найважливіші питання про зміни у сфері землеустрою

Передача державних земель у власність громад — процес важливий та історичний. Територіальні громади зможуть забезпечити кращий контроль та управління землями, а надходження до місцевих бюджетів покращать добробут містечок і сіл. Утім за довгі роки хаотичного централізованого управління, панування тіньової економіки та корупційних схем люди розучилися почуватися господарями на власній землі та мають безліч питань і навіть побоювань щодо земельної реформи. У цьому документі зібрано найпопулярніші та найважливіші питання, які виникають у громад щодо земельного законодавства. Дати відповіді взялися експерти із земельних питань, юристи, фахівці Держгеокадастру.

2021-06-29 12:37:35

ПРОФСПІЛКИ ЗАКЛИКАЮТЬ ДО РАТИФІКАЦІЇ КОНВЕНЦІЇ МОП №190 В УКРАЇНІ

25 червня 2021 року набула чинності Конвенція Міжнародної Організації Праці №190 про викорінення насильства і домагань у сфері праці. Про це повідомила Міжнародна організація праці.Україна активно включається у процес ратифікації конвенція проти насилля та харасменту на роботі. Уже кілька років на експертному рівні триває обговорення щодо ратифікації 190 конвенції МОП в Україні. Зокрема, 18 травня 2021 року за підтримки проекту МОП із заробітної плати відбулась презентація проведеного на прохання Мінсоцполітики Комплексного порівняльного аналізу законодавства України на відповідність Конвенції МОП № 190 про викорінення насильства та домагань у сфері праці. У заході на запрошення МОП у он-лайн режимі взяв участь Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.