2021-06-24 16:18:15

З ДНЕМ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ!

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Рада профспілок області щиро вітає Вас із визначним державним святом - Днем Конституції України.Вона  закріпила наші  ідеали справедливості та рівності. Основний Закон став основою розвитку незалежної демократичної держави.

Нехай з кожним роком зміцнюються принципи демократії та рівності, нехай верховенство права буде головною нормою українського суспільства.

Від щирого серця бажаю всім міцного здоров’я, бадьорості духа, миру та благополуччя. Нехай це свято додасть Вам наснаги в роботі та житті на благо України!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                      Ігор Басюк

 

2021-06-24 15:59:45

ФПУ ДАСТЬ РІШУЧУ ВІДСІЧ НАСТУПУ ВЛАДИ НА ПРАВА ПРАЦІВНИКІВ І ПРОФСПІЛОК

Президія ФПУ на засіданні 24 червня 2021 розглянула питання   проведення другого засідання Ради ФПУ 30 червня ц.р. і схвалила План заходів, спрямованих  на недопущення просування законодавчих ініціатив щодо звуження прав найманих працівників та їх представників.Раді запропоновано розглянути питання про заходи з реалізації Стратегії діяльності ФПУ на 2021-2026 роки «Час дій та якісних змін», про створення Робочої групи Ради ФПУ з напрацювання змін до Статуту ФПУ, про внесення змін до Положення про постійні Комісії Ради ФПУ, про постійні Комісії Ради ФПУ та їх персональний склад, про заходи щодо реалізації зауважень та пропозицій делегатів VIII-го З’їзду ФПУ.

2021-06-23 11:03:42

Налагодження соціального діалогу у територіальних громадах має сприяти покращенню їх взаєморозуміння з органами державної влади, профспілками і роботодавцями.

З метою залучення територіальних громад до соціального діалогу обласною тристоронньою соціально-економічною радою 8 червня проведено виїзне засідання круглого столу на тему: “Співпраця державних органів, профспілок і організацій роботодавців з територіальними громадами для вирішення проблемних питань та регулювання економічних, соціальних і трудових відносин”. Участь у заході взяли представники сторін ради від органів державної влади, профспілок і обласної організації роботодавців, а також керівники Рожнятівської та Брошнів-Осадської територіальних громад, їх структурних підрозділів, старости сіл, податківці  та підприємці.

2021-06-23 10:53:55

В СОЛОТВИНСЬКІЙ ТГ СТВОРИЛИ ПРОФСПІЛКОВУ ОРГАНІЗАЦІЮ

У колективі Солотвинської територіальної громади відбулися установчі збори із створення первинної профспілкової організації, в яких взяло участь 49 працівників.

Перед їх початком селищний голова Манолій Піцуряк  висловив свою позицію з цього питання, а завідувач відділу організаційно-масової роботи Івано-Франківського обласного комітету  профспілки Працівників державних установ Валерій Крецул проінформував про вимоги Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», а також розповів про роботу обласної організації Профспілки із захисту трудових, соціально-економічних  прав та інтересів спілчан.

2021-06-23 10:47:56

НАВЧАЄМО ПРОФСПІЛКОВИЙ АКТИВ

Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ разом з обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів  провели з дотриманням карантинних обмежень навчання працівників органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій області з питань правового регулювання трудових відносин та соціального забезпечення працівників. Близько половини слухачів були головами первинних профспілкових організацій галузі.

2021-06-23 10:38:44

МЕТА СПІЛЬНА: СПРИЯННЯ В РОБОТІ ГРОМАД

Підписано Меморандум про співпрацю між  Івано-Франківською обласною організацією Профспілки працівників державних установ та регіональним відділенням Асоціації міст України. 

 Регіональне відділення АМУ об’єднує переважну більшість територіальних громад області, де працюють члени галузевої Профспілки. У них спільна мета та  спільні пріоритети – сприяння  в роботі громад, турбота про людей і їх добробут, представництво і захист прав та інтересів працівників. В обох інституцій  достатньо можливостей та потенціалу для взаємовигідної співпраці. Тут можуть стати корисними спільні зусилля АМУ та Профспілки у наданні методичної, правової та практичної допомоги територіальним громадам, навчанні їх працівників і профспілкових активістів, забезпеченні  організаційної та інформаційної підтримки.

2021-06-23 10:27:02

З ДНЕМ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ!

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Рада профспілок області щиро вітає вас із професійним святом – Днем державної служби України!

Довіра до влади починається з державного службовця! Нехай ваша праця сприяє виконанню завдання утвердження  прозорості та  та відкритості  діяльності органів державної влади відповідно до їх завдань та повноважень.  Високого вам  професіоналізму та сумлінного виконання своїх службових обов`язків, які сприяють розбудові держави,  зміцнюють  авторитет влади.

Бажаю  вам здоров’я, натхнення, успіхів на професійній ниві,  заслуженої шани та вдячності людей!

 

З повагою,  Голова Ради профспілок області                                 Ігор БАСЮК

 

 

2021-06-22 15:52:42

ЗАВЕРШИВСЯ ЧЕРВНЕВИЙ ЕТАП 109-Ї СЕСІЇ МІЖНАРОДНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ ПРАЦІ

Перед учасниками саміту з відеозверненнями виступили світові лідери: Президент США Джо Байден, Папа Римський Франциск, Президент Південної Кореї Мун Чже Ін, Прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта та ін.У роботі конференції, як вже повідомлялося  брала участь тристороння делегація України, делегатом від трудящих в якій був представлений Голова ФПУ Григорій  Осовий.

2021-06-17 10:02:47

ЗІ СВЯТОМ, ШАНОВНІ МЕДИЧНІ ПРАЦІВНИКИ!

Шановні медичні працівники-профспілчани !

Рада профспілок області надсилає вам найкращі вітання з професійним святом! Прийміть найщиріші  слова вдячності за вашу благородну працю.

Споконвіку більше за всі скарби і надбання цінувалося здоров’я людини. А тому професія лікаря завжди була однією з найпочесніших. Саме для цієї професії  завжди були, є і будуть актуальними такі поняття, як доброта, гуманність благородність і професіоналізм. З нагоди свята шлемо низький уклін усім працівникам охорони здоров’я за сумлінну та невтомну працю. Нехай сторицею воздасться вам добро, яке ви даруєте  людям. Нехай у ваших домівках завжди панують радість  і мир. Міцного здоров’я, благополуччя і добра вам та родинам!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                  Ігор Басюк

 

 

2021-06-15 16:36:17

МІНСОЦПОЛІТИКИ ВІДПОВІЛО НА ЗВЕРНЕННЯ ФПУ ЩОДО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО УМОВ ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ ГРОМАДЯНАМ

На адресу Федерації профспілок України надійшла відповідь від Міністерства соціальної політики України на звернення від 17.05 2021 року  стосовно внесення змін до умов призначення житлових субсидій громадянам при наявності в них коштів на депозитному банківському рахунку.